Máme se zmocněncem připravený draft odvolání, ale rád bych si udělal jasno v postupu.
1. Pokud se půjde cestou zmocněnce, který nedostal rozhodnutí a přesto podá odvolání, tak by mě zajímalo, co přesně může následovat.
Kontrolní otázky: pochopil jste, že zmocněnec to Odvolání má podat až po zániku odpovědnosti uplynutím promlčecí doby? A že zmocněnec podá Odvolání poté, co mu bude Rozhodnutí materiálně doručeno (Vámi, což v tom Odvolání zmíní), případně nahlédnutím do spisu, tedy žádné "který nedostal rozhodnutí" nenastane?
Nebude mě např. SO1 uhánět o penále za to, že jsem se neodvolal přímo já a přesto nezaplatil výpalné. Nemůže následovat žaloba ap?
Kontrolní otázky: o jakém výpalném to mluvíte? Máte na mysli pokutu uloženou v Rozhodnutí? O jaké žalobě to mluvíte, žalobě koho na koho?
Pokud se SO domnívá, že doručením Rozhodnutí Vám má korektně doručeno, tak si po vrácení dodejky zásilky, co šla Vám, vyznačí
plnou právní moc a bude moci pokutu upomínat a vymáhat. Až to nastane, bude nejlepší pokutu v té chvíli zaplatit a žádat ji po tom roce po Usnesení o zániku odpovědnosti zpět.
2. Pokud se půjde rovnou na výhru, tak co přesně by mělo být v odvolání.
Jak jsem si to celé znovu pročetl, tento postup bych nedoporučoval. Zacházíte s pojmy velice volně, na otázky nedáváte jasné odpovědi, takže vidím velké riziko, že tam uděláte nějakou chybu. Samozřejmě pokud Vás někdo z kolegů bude chtít vést za ruku, nic proti tomu.