30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Německo - nedodržení odstupu  (Přečteno 68 krát)

Tono

• Zobrazit profil
Německo - nedodržení odstupu
« kdy: 17 Ledna 2026, 20:52:46 »

Zdravím,
přišel dopis z Německa, jde o nedodržení odstupu na dálnici. Dopis je až na pár vět celý Německy, byl odeslaný z Rakouska (?), obsahuje to vyčíslení odstupu a nějaká upozornění česky a chtějí údaje řidiče a pak asi i údaje vlastníka (nechápu proč, když dopis přišel poštou do schránky). Jinak je tam německy nálož upozornění a paragrafů, které ani s překladačem moc nerozumím. Hlavně nevím, co mám vlastně dělat. Nepříjemné je, že dopis (výzva?) má být opakovaný, jenže před tím nic nepřišlo.

Auto jezdí do Německa párkrát za rok, znova by tam mělo jet v květnu. Většinou se jezdí po dálnicních, kde je, myslím, dobře a rychle identifikovatelné. Bylo půjčené v rodině a nechci dostat nikoho dalšího do průšvihu, ale mám chuť jim napsat, že bych rád dostal dopis česky, abych mu rozuměl. I bych se na to vykašlal a zaplatil, ale to sbírání osobních údajů se mi nezdá.

Co by se stalo po oznámení řidiče? Je nějaká možnost seznámit se s věcí nebo rovnou posílají složenku?

Co poradíte?

Děkuji
IP zaznamenána