30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Nejlepší taktika směřující k promlčení?  (Přečteno 65 krát)

charlemagne

• Zobrazit profil

Standardně ignoruji lístečky za stěračem i výzvy k úhradě určené částky, obvykle za banální přestupky, kde výpalné je třeba 700 Kč.
Platební rozkaz dřív většinou nedorazil a přestupek byl promlčen, ale v poslední sobě se mi dvakrát stalo, že platební rozkaz přišel. Jednalo se myslím o 2000 Kč.
V této fázi už jsem zaplatil, protože jsem usoudil, že podávat odpor a aktivně se bránit ve správním řízení by mě stálo moc času, který lépe využiji jinak a výsledek by byl nejistý.

Je ale nějaká taktita, jak zvýšit šanci na promlčení, aniž by člověk musel investovact moc času do aktivní obrany, studovat spis atd?
 Může pouhé podání odporu, což je záležitost, která se dá vyřídit rychle a a snadno, způsobit, že úřady prošivihnou lhůty a správní řízení nebude pokračovat?
Nebo je jisté, že po odporu budou následovat další kroky, k promlčení nedojde a na 100% musím počítat s aktivní obranou, pokud se pokutě chci vyhnout?
Také jsem se chtěl zeptat, zvyšuje Datová schránka šanci, že se na  to úřady po ingnorování výzvy k úhradě určené částky nevykašlou?

IP zaznamenána