30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Porušení přikázaného směru jízdy  (Přečteno 3919 krát)

stanice35

• Zobrazit profil
Re:Porušení přikázaného směru jízdy
« Odpověď #15 kdy: 26 Ledna 2026, 20:06:48 »

Pokud fakt nic dalšího nemají, tak jste z toho venku.
IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 26 Ledna 2026, 20:31:58 »

To si třeba vůbec nemyslím, že by z toho byl pirát venku, protože pokud proběhne výslech fízlů, kteří si “osvěží” paměť úředním záznamem, a naprosto přesně si po roce vzpomenou, že jste odbočil, tak se pak do rozhodnutí napíše něco ve smyslu, že ten neúplný videozáznam za této situace nelze považovat za stěžejní důkaz a že tvrzení obviněného ohledně [zde vložit libovolnou obhajobu piráta] jsou ryze účelová s cílem vyvinit se z přestupku. Následně hodně štěstí s odvoláním případně se správní žalobou.
IP zaznamenána

Zox

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 26 Ledna 2026, 20:45:45 »

Také si nemyslím, že je z toho automaticky venku, ale jak by se dostali fízlové k úřednímu záznamu. Při ÚJ? Tam už bude přítomen pirát (nebo lépe zmocněnec), který bude na výslech dohlížet, nahrávat a na případné napovídání upozorňovat. V předvolání fízlů by snad nemělo být uvedeno, čeho se bude výslech týkat (nebo ano?)
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 26 Ledna 2026, 21:16:39 »

Tak v neprospěch řidiče je především to, že se s nimi bavil. Protože ten videozáznam sám o sobě by jako důkaz neprošel.
IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: Dnes v 03:44:53 »

V předvolání fízlů by snad nemělo být uvedeno, čeho se bude výslech týkat (nebo ano?)

Myslím si, že to v předvolání spíš je. Ostatně když předvolávají piráta, tak tam taky má napsáno, kvůli jaké věci. Ale nevím to jistě, já to zažil jenom jednou, a když fízl po několika minutách dorazil, tak moc dobře věděl, kvůli čemu tam je a co má říkat.
IP zaznamenána

šusplech

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: Dnes v 07:40:54 »

Tak v neprospěch řidiče je především to, že se s nimi bavil. Protože ten videozáznam sám o sobě by jako důkaz neprošel.

Dobrý den,
Zastavili mne, oznámili mi co jsem spáchal. Má odpověď, že s přestupkem nesouhlasím (šup do správka), na místě nic nepodepisoval a konverzace nijak dál nepokračovala. To byla má veškerá interakce s PČR.
Měl jsem něco udělat jinak? Audio, ani jiný záznam jsem nepořídil. Ale ono by tam stejně nic jiného, než co jsem napsal nebylo. Chování PČR profesionální. Celá akce netrvala déle než 5 minut.

Jinak na předvolání bych se nejraději vyprdl. Mám to tam 150km a musel bych si vzít volno z práce. Pokud možno, řešil bych pouze písemně. Nějaká rada prosím?
« Poslední změna: Dnes v 07:45:31 od šusplech »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: Dnes v 08:27:11 »

Kdyby ze záznamu vyplývalo, že řidič odmítá, že jakýkoliv přestupek spáchal, byla by to podle mě výhodnější pozice, než když nesouhlasil s projednáním na místě.
IP zaznamenána