30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Sice parkování, ale jde mi o lhůty doručování  (Přečteno 2263 krát)

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Sice parkování, ale jde mi o lhůty doručování
« Odpověď #15 kdy: 22 Listopadu 2025, 15:30:14 »

To byla spíš řečnická otázka :-) Zhoršující se schopnost pošty cokoliv doručit je tady výhodná v tom smyslu, že trvá nejmíň jeden pracovní den, než se to z pochůzky vrátí, a zároveň pokud pošta doručuje jenom dva dny v týdnu, může se doručování vhodně natáhnout. Nevýhodná je v tom, že někdy zapomene vhodit do schránky lístek a někdy může vhodit zásilku do schránky až pátý den z např. osmidenní lhůty od fikce.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 22 Listopadu 2025, 23:11:04 »

... Ty Xka tam skutečně jsou. Proto píšu, že to maj lišácky proixovaný...

"Proixkování" znamená, že není možno v ten den vyzvednout. Tzn. platí to, co psali Čikus a Eric.
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 23 Listopadu 2025, 08:33:31 »

Aha - ja jsem 'proixkovanou' vyzvu jeste nevidel, takze ted to je jasne - v tom pripade se priklanim k nazoru, ze doruceno bylo 16.10. a odpor byl podan vcas.
IP zaznamenána

ateas

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 18 Prosince 2025, 13:15:07 »

Ohledně doručování a data, kdy byla zásilka připravena k vyzvednutí zde mám zajímavý poznatek z jednoho staršího, ale ne zas tak starého řízení a pravděpodobně ještě jedno řízení z roku 2023 (podle spisu datum prvního pokusu = datum připraveno k vyzvednutí, tam se už nedostanu na tracking, tak těžko říci jak to vypadá tam).

Pošta jako datum, kdy bylo připraveno k vyzvednutí uvedla datum prvního pokusu o doručení 29.1.25, přitom na lístečku - výzvě je den prvního pokusu o doručení proškrtán XXX. Podle výzvy mohl být dopis vyzvednut na poště až 30.1.25. Tracking uvádí uložení na poště 29.1.25. Které datum je tedy správně? Troufne si někdo říci, jak dopadne případný soud?

Hodilo by se mrknout do spisu, ale vsadím se, že pošta uvedla datum prvního pokusu o doručení jako "připraveno k vyzvednutí". Jak vůbec "připraveno k vyzvednutí"  definuje zákon, je  k tomu nějaká judikatura?
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 18 Prosince 2025, 21:00:01 »

Kdybych vyšel z dikce zákona, pak se kolega ateas zřejmě ptá na den označený na oznámení buď jako "dnes" nebo slovy "od kdy", a abychom posoudili, zda je uvedený příklad označen řádně, museli bychom vědět, které datum bylo "dnes". Pokud kolega píše, že "dnes" bylo 29/01, pak je to ze strany poskytovatele poštovních služeb uváděno na obálce i internetové službě zcela chybně, k tíži adresáta, a je otázkou, zda vůbec existuje nějaký právní titul, jak z poskytovatele případně vymáhat vzniklou škodu. Vedlejší výsledek je, že internetový tracking budeme muset, ostatně jako již mnoho jiných věcí ve zdejší zemičce, považovat za nespolehlivý.
« Poslední změna: 18 Prosince 2025, 21:03:21 od Eric »
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 18 Prosince 2025, 21:26:04 »

Že zásilka byla uložena je interní proces pošty. Informace o datu a času možnosti si zásilku vyzvednout v tom trackingu není a dá se odvodit snad jen, že to nebylo před tím, než byla uložena.

Z hlediska doporučení pro auditorium to znamená: tu modrou Výzvu k vyzvednutí zásilky je třeba schovat a nevyhazovat.
IP zaznamenána