30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Ujetí od nehody a následný telefonát od PČR  (Přečteno 17266 krát)

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Ujetí od nehody a následný telefonát od PČR
« Odpověď #45 kdy: 27 Března 2026, 13:18:54 »

Je to dost atypické, takže nedokážu říct s jistotou. Možna tam teď radši pro jistotu zavolejte a zeptejte se, jestli pošta adresovaná přímo tam prochází řádně podatelnou.
Mělo by to tak být, ale jsme v zemi netušených možností a je lepší všechno prověřovat.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 27 Března 2026, 15:27:32 »

Na té adrese vůbec nesejde. Dokonce i kdyby pan Oskar podal včas odpor k úplně jinému úřadu, museli by si to postoupit. Odeslal-li dopis na libovolnou adresu věcně a místně příslušného orgánu, je úplně jedno, která to byla, nikam volat netřeba.

Zajímavé je pouze to, že obdobné pravidlo se podle judikatury v podstatě v rozporu s § 12 SprŘ neaplikuje na zprávy elektronické pošty bez elektronického podpisu.
IP zaznamenána

Oskar

• Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 27 Března 2026, 19:36:23 »

Děkuji pánové mnohokrát!
IP zaznamenána

PlusOne

• Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 07 Dubna 2026, 14:32:31 »

Podatelna by mela být na té tř.Kosmonautů. Adresoval jsem to na:
Magistrát města Olomouce
Odbor agendy řidičů a motorových vozidel
Tř. Kosmonautů 8
779 11 Olomouc

Neříkals, že to není Olomouc ??? ??
IP zaznamenána

PlusOne

• Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 07 Dubna 2026, 14:39:47 »

Tak dnes pozdrav z magistrátu. Předpokládám, ze jsem nakonec dopadnul dobre?

Mezi 10.12.2025 a 19.3.2026 mi chybí spousta informací - šels nakonec podat to vysvětlení? A cos jim tam řekl? Já se nedostavoval (termíny vzhledem k fikci doručení v minulosti), od posledního rozhovoru na pořádkové (viz. můj příspěvek tady na straně č.2 - hned nad citovaným) s nimi nekomunikuju, a zatím příkaz nemám... a doufám, že ani mít nebudu.
IP zaznamenána

Oskar

• Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 07 Dubna 2026, 20:31:22 »

Mezi 10.12.2025 a 19.3.2026 mi chybí spousta informací - šels nakonec podat to vysvětlení?
Ne, nešel jsem nikam.
Neříkals, že to není Olomouc ??? ??
Ptal ses na DI, ten nebyl Olomouc.
IP zaznamenána

Oskar

• Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 07 Dubna 2026, 20:34:03 »

Tak dnes dorazilo Předvolání k ústnímu jednání. Jaký navrhujete další postup?
IP zaznamenána

Oskar

• Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 01 Května 2026, 22:02:09 »

Nikdo nic? Co dál?
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 01 Května 2026, 22:13:34 »

Pokud je stále před termínem toho ústního jednání, tak máte v zásadě dvě možnosti:

a) jít tam;
b) nejít tam.

Zkuste sám popsat, co byste očekával od účasti na tom ÚJ, jaké by to mělo výhody a nevýhody, co byste tam plánoval dělat, obzvláště s přihlédnutím k Vašim osobním zkušenostem v jednání se správními a jinými orgány.

A jaké výhody a nevýhody by mělo tam nejít.
IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 01 Května 2026, 22:22:51 »

Jen ještě dodám, že v kontextu toho, co se tu psalo v nedávné době, se nemusí vyplatit předvolání k ústnímu jednání úplně ignorovat, tj. minimálně by měl proběhnout aspoň nějaký pokus o omluvu, pokud nemáte v plánu se ho zúčastnit. Byť osobně jsem to zatím vždy úspěšně vyignoroval, byl tu již případ, kdy úřad za ignoraci udělil pořádkovou pokutu a soudy to podržely, takže je možné očekávat změnu diskurzu, kdy pořádkové pokuty za tento “zločin” budou padat stále častěji.
« Poslední změna: 02 Května 2026, 02:11:02 od anonym3628 »
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 01 Května 2026, 22:56:10 »

@anonym3628 Můžete dát odkaz na něco takového? Nemáte na mysli Výzvu k podání vysvětlení? Tady se jedná o Ústní jednání v běžícím řízení po podaném Odporu na iniciální Příkaz.
IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 02 Května 2026, 01:35:24 »

Máte pravdu, už jsem to vlákno našel a tam šlo skutečně o pořádkovou pokutu za nedostavení se k podání vysvětlení, tedy o něco jiného. To se omlouvám, měl jsem za to, že se to týkalo ústního jednání. V tom případě možno ignorovat.

https://www.30kmh.cz/index.php?topic=14304.30
« Poslední změna: 02 Května 2026, 02:13:23 od anonym3628 »
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 02 Května 2026, 12:06:43 »

Nikdo nic? Co dál?

Reaguji na SZ zde. Jak velice správně poznamenal pan solaris, je třeba zvážit přínos účasti. Subjektivně se domnívám, že důvody pro dostavení se na ÚJ jsou především získání zkušeností, projevení aktivity v řízení a možnost předejít vydání rozhodnutí o vině. Důvody ignorování ÚJ jsou především úspora času a riziko, že se na ÚJ do něčeho zamotáte nebo k něčemu omylem přiznáte.

Pokud na ÚJ půjdete, měl byste si dopředu sepsat věci, které chcete do protokolu uvést, čili především to, že jste vozidlo neřídil, ale nezapomeňte ani na uvedení přesného počtu listů spisu, které Vám SO předloží, zkontrolujte záznam o oprávněné úřední osobě, číslování listů a požadujte soupis součástí (velice často SO tvrdí, že jej mít nemusí, což je lež). Zjistíte-li vady, nechte je zaprotokolovat. A nesmíte skočit na pastičky, které Vám bude SO předhazovat - standardně se pokusí přenést na Vás důkazní břemeno; budou po Vás klidně i chtít, abyste prokázal, že jste byl někde jinde. To je samozřejmě nezákonné, povinnost prokazovat, že jste řídil Vy, má SO. Postup podle těchto instrukcí významně snižuje tendenci SO vydat zjevně nezákonné rozhodnutí, protože mu dojde, že se budete efektivně bránit.

SO bude mít nachystaný protokol, od Vás se očekává, že mu to podepíšete. Nepodepisujte, dokud si nebudete jist, že Vaše vyjádření bylo řádně zaprotokolováno. Moje nejoblíbenější část ÚJ nastává ve chvíli, kdy SO dopíše záznam o mém vyjádření a vytiskne protokol, v němž se jako zjevení objeví prefabrikovaný odstavec "Provedené dokazování" o délce 1-2 stran, popisující dokazování, které vůbec neproběhlo. V tu chvíli nechávám zaprotokolovat, že důkazy byly předloženy, nikoli provedeny.

A samozřejmě nahrávání zapínáme už při vstupu do budovy.
IP zaznamenána

Oskar

• Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: Dnes v 08:18:39 »

Vzhledem k minimálním zkušenostem s jednáním s orgány bych se ústnímu jednání asi raději vyhnul. Může moje neúčast mít významný (negativní) vliv na výsledek? Musím se z jednání omluvit? Případně jakým způsobem?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: Dnes v 08:25:06 »

Podstatné je spíš zajistit si seznámení s podklady před vydáním rozhodnutí. Píšou o tom něco?
IP zaznamenána