30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Odpovědnost provozovatele- neaktuální adresa  (Přečteno 177 krát)

Martin623

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Odpovědnost provozovatele- neaktuální adresa
« kdy: 29 Října 2025, 13:13:22 »

Zdravím, na firmu přišla výzva, nějaké marginální překročení řidiče firemní dodávkou. Řidič krátce před doručením výzvy ukončil pracovní poměr. Totožnost známe, doručovací adresu aktuální v době spáchání přestupku a pracovního poměru známe. Takže jsme jim předhodili kvalitní údaje o řidiči. Mám za to, že říkal, že se bude v krátké době stěhovat nebo možná je stále na uvedené adrese, ale nereaguje pouze záměrně. Samozřejmě překuleno ve sprdel provozovatele.To není vcelku můj problém a nepřísluší mi právo se vyptávat kam se bude stěhovat a jaká bude nová korespondenční adresa.  Ze selské logiky, je to pro nás to je uzavřená věc. Budu muset zajistit spis, abych zjistil, jestli se to vrátilo zpět nebo bylo doručeno fikcí. Ať je to tak nebo tak, existuje nějaká povinnost zaměstnavatele aktualizovat po nějakou dobu údaje o zaměstnanci, který ukončil pracovní poměr. Přinejmenším 2-3 až tři týdny po spáchání přestupku byla ještě adresa řidiče aktuální. Po zkušenostech je mi jasné, že kraj to na 99% podrží.  Řešil někdo podobnou situaci. Nemáme problém jít do správní žaloby.
IP zaznamenána

JF

• Zobrazit profil
Re:Odpovědnost provozovatele- neaktuální adresa
« Odpověď #1 kdy: 29 Října 2025, 19:05:38 »

Ovčan ani zástupce firmy není povinen pracovat pro orgán a pátrat místo něj po řidiči. Je na to judikatura, teď si nevzpomínám jestli NSS nebo dokonce ÚS. Firma dala co měla tak ať si orgán trhne.

Který kraj to je, že s jistotou předjímáte rozhodnutí? Půjdete-li s žalobou k soudu v Č. Budějovicích, je velká pravděpodobnost, že bude muset i do kasace.
IP zaznamenána