30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Je tohle platný příkazový blok?  (Přečteno 434 krát)

anonym3628

• Zobrazit profil
Je tohle platný příkazový blok?
« kdy: 21 Října 2025, 10:37:55 »

Šlo o nesvítící levé přední světlo ve večerních hodinách.

OP ani ŘP nepředložen (OP nevlastním). Nadiktováno pouze jméno, příjmení a datum narození.

Protože hrozily mnohem větší tahanice ve správku a hlavně zákaz další jízdy, přičemž náhradní žárovku jsem v autě neměl, přijmul jsem jako řešení blok na 200 Kč za par. 125c/1k.
Sliboval, že to je bez bodů a do karty řidiče to taky nejde, a zřejmě skutečně nekecal - nicméně pro mě poučení pro příště lépe si to nastudovat, abych nemusel na místě spoléhat na to, co říká policie.

Počítám se zaplacením, nicméně pohrávám si i s variantou iniciovat přezkum.

Popis skutku "špatný technický stav vozidla RZ: XXXXX, čímž porušil par. 5/1a" mi přijde dost vágní, a vyplývá mi z něj, že se přestupku dopustilo spíš vozidlo.
Ale i kdyby ne, co když vozidlo stálo u krajnice a zrovna jsem žárovku vyměňoval?
Nebo co když se policistovi jenom nelíbilo moje vozidlo?

A to zcela pomíjím, že stačí znát jméno a datum narození jakékoliv existující osoby, aby policie vystavila blok (kdo má IČ, tak jde dokonce o údaje snadno dohledatelné na internetu!)...

Díky za názory!
« Poslední změna: 21 Října 2025, 10:43:34 od anonym3628 »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Je tohle platný příkazový blok?
« Odpověď #1 kdy: 21 Října 2025, 11:13:10 »

Jde asi o to, zda je řádek č. 4 pravdivý.
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 21 Října 2025, 11:21:09 »

Pokud na leve strane za snizene viditelnosti nesviti ani tlumene ani obrysove, je to zavada C a zaroven duvod k zakazu dalsi jizdy. Pokud sviti alespon obrysove, je to zavada B a nelze zakazat dalsi jizdu.
Kazdopadne neni duvod udelit pokutu, protoze jste svetla (stejne jako vse ostatni) pred jizdou kontroloval a ze shorela zarovka behem jizdy jste nemel jak zjistit.
Navic, pokud Vam opravdu nesvitilo na leve strane ani potkavaci ani obrysove svetlo a bylo to zarovkou, lze zarovku prehodit z prave strany na levou. Klidne pred fizlem ... a pokracovat v jizde.

Co se tyce ulozene pokuty, tim ze jste blok podepsal s tim uz na 99% nic neudelate.
IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 21 Října 2025, 11:48:29 »

Jde asi o to, zda je řádek č. 4 pravdivý.

Záznam o tom ve výpisu z portálu občana existuje "xx.xx.2025 xx:xx - Ověření údajů EO službou AiseoCtiAifo2
- Kontrola osoby - silniční kontrola"
IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 21 Října 2025, 12:00:36 »

Chápu, že to je na 99 % lost, na druhou stranu přezkum je zdarma.
Já třeba z popisu skutku vůbec nechápu, čeho jsem se dopustil - rozumím nějakému zestručnění pro účely bloku, ale "špatný technický stav vozidla" může znamenat tisíc různých závad. Koneckonců z něj ani nevyplývá, že takové vozidlo bylo užito k jízdě. Vyplývá to z klasifikace porušení par. 5/1a
« Poslední změna: 21 Října 2025, 12:07:48 od anonym3628 »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 21 Října 2025, 12:10:53 »

Ad záznam o kontrole v ISEO - to jsem pak chtěl taky poznamenat :-) Je hezké, že to je viditelné.
IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 21 Října 2025, 12:14:44 »

Je tam pak ještě o pár hodin později zřejmě už na stanici záznam o další kontrole v registru obyvatel. Takže buď nějaký zápis do evidence bloků nebo ještě můžu očekávat dopis vzhledem k mé neexistující občance (o kterou jsem si samozřejmě včas požádal, ale orgán mi jí odmítá vydat).
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 21 Října 2025, 14:44:31 »

:-) Můžete ten konec nějak upřesnit?
IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 21 Října 2025, 23:36:40 »

Spíš jen pohádka pro orgán pro případ správního řízení. Dejme tomu, že jsem o OP požádal ve lhůtě, ale SO je nečinný. Kde jsem o něj žádal, samozřejmě nesdělím. Literu zákona jsem přece dodržel, ne?
IP zaznamenána