30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 4 5 [6]

Autor Téma: Nehoda na polní cestě  (Přečteno 16836 krát)

anonym3628

• Zobrazit profil
Re:Nehoda na polní cestě
« Odpověď #75 kdy: 08 Prosince 2025, 19:17:00 »

Byl jste poučen o možnosti vyjádřit se k podkladům pro vydání rozhodnutí před vydáním rozhodnutí?
IP zaznamenána

Šmarjá Josef

• Zobrazit profil
« Odpověď #76 kdy: 09 Prosince 2025, 18:31:24 »

Byl jste poučen o možnosti vyjádřit se k podkladům pro vydání rozhodnutí před vydáním rozhodnutí?
Nic takového. Podal jsem odpor proti Příkazu a následně jsem dostal Předvolání k ústnímu jednání: Věc: Uvědomění účastníka řízení o pokračování v řízení o přestupku a předvolání účastníka řízení k ústnímu jednání. odle ust. § 36 odst. 3 správního řádu Vám závěrem tohoto ústního jednání – před vydáním rozhodnutí bude dána možnost vyjádřit se k podkladům rozhodnutí.
Na předvolání jsem nereagoval. Pokud jsem správně hledal, tak jsem byl zkrácen na svých právech účastníka řízení a měl bych podat stížnost nadřízenému orgánu?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 09 Prosince 2025, 20:05:13 »

Jestli si jste absolutně jistý, že Vám nic takového nebylo doručeno ani fikcí, tak bych to viděl na jednoznačnou zrušovačku, pokud to ovšem nebude rozhodnutí o odložení věci :-) Pak bych se na to vykašlal.
Pokud ovšem podáte stížnost, bude rozhodnutí platné.
IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil
« Odpověď #78 kdy: Dnes v 01:23:57 »

Obávám se, že přes to poučení cesta nevede, pokud bylo součástí předvolání. Asi nějaká zmr*-novinka a to se NSS samozřejmě líbí. A očividně proběhlo i nějaké školeníčko, protože na mě už jiný SO přesně tohle zkoušel taky.

NSS č. j. 9 As 177/2022 - 28:
Citace
[22] Stěžovatel byl městským úřadem řádně předvolán k ústnímu jednání na den 15. listopadu 2021 v 10:00 hod. V předvolání byl též poučen: „V souladu s ustanovením § 36 odst. 3 zákona č. 500/2004 správní řád, Vám dáváme možnost se před vydáním rozhodnutí vyjádřit ke všem podkladům.“ (...) Nejvyšší správní soud souhlasí s krajským soudem, že z tohoto poučení je dostatečně zřejmé, že se stěžovatel může seznámit s poklady pro rozhodnutí při ústním jednání a že pokud se k jednání nedostaví, může být rozhodnuto v jeho nepřítomnosti (srov. rozsudek NSS ze dne 12. 11. 2019, č. j. 1 As 322/2018-25, odst. [24]).

Citace
Po proběhnuvším ústním jednání se v řízení o přestupcích zpravidla nepředpokládá další doplňování dokazování. Účastník řízení si proto může učinit relativně přesný časový úsudek, kdy se může k podkladům pro rozhodnutí vyjádřit, byl-li předvolán k ústnímu jednání s dostatečným časovým předstihem (srov. rozsudek NSS ze dne 12. 8. 2022, č. j. 8 As 55/2020-35, odst. [21]). Nejvyšší správní soud se ztotožňuje s právním posouzením krajského soudu v bodě 6. napadeného rozsudku, tedy že stěžovatel měl možnost se k podkladům pro rozhodnutí vyjádřit právě na ústním jednání.

Citace
[24] Zároveň účastník řízení, jenž byl řádně a včas předvolán k ústnímu jednání, a který se bez řádné omluvy nedostaví na toto jednání, se dle ustálené judikatury fakticky vzdává práva na seznámení se s podklady pro rozhodnutí a vyjádření k nim.

https://www.zakonyprolidi.cz/judikat/nsscr/9-as-177-2022-28

Prostě práva máte jenom do ÚJ a pak už nás neobtěžujte.
« Poslední změna: Dnes v 01:26:36 od anonym3628 »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #79 kdy: Dnes v 03:32:19 »

Ta ustálená judikatura by mě zajímala, v životě jsem nic takového neslyšel a nikdy tady nikdo nic takového nezmiňoval. Nepsal ten rozsudek náhodou taky robot?
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 4 5 [6]