30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Jak je to PROSÍM s "PODJÍŽDĚNÍM"  (Přečteno 2054 krát)

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Jak je to PROSÍM s "PODJÍŽDĚNÍM"
« Odpověď #15 kdy: 02 Října 2025, 10:37:33 »

PČR budou pouze řešit to, že jsi předjel zprava = 25.000,- do státního rozpočtu. NIC VÍC JE NEZAJÍMÁ.

Můžete to prosím nějak odzdrojovat? PČR příkazem na místě může uložit max. 10 tis. Kč a taktéž mi není jasná skutková podstata.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 02 Října 2025, 17:30:45 »

Žádná minimální rychlost se u nás dodržovat nemusí. Zákon pouze stanoví, že na dálnici smějí vozidla, jež mají minimální KONSTRUKČNÍ rychlost - tzn. jsou ji schopny dosáhnout, ale není stanoveno, že jsou povinny ji udržovat.

§ 36
(2) Dojde-li během jízdy na vozidle nebo nákladu k závadě, pro kterou nelze dosáhnout na rovině rychlosti nejméně 80 km.h-1, musí řidič dálnici opustit na nejbližším výjezdu
.

Varianta, že v případě závady (nedosáhnu na 80kmh) musím opustit dálnici, ale v případě, že se mi jen chce jet méně než 80kmh tak nemusím Vám přijde ok? Za mě je to přikázaná minimální rychlost 80kmh na dálnici.
IP zaznamenána

Yea

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 02 Října 2025, 19:30:47 »

Citace
§ 36
(2) Dojde-li během jízdy na vozidle nebo nákladu k závadě, pro kterou nelze dosáhnout na rovině rychlosti nejméně 80 km.h-1, musí řidič dálnici opustit na nejbližším výjezdu[/i].

Varianta, že v případě závady (nedosáhnu na 80kmh) musím opustit dálnici, ale v případě, že se mi jen chce jet méně než 80kmh tak nemusím Vám přijde ok? Za mě je to přikázaná minimální rychlost 80kmh na dálnici.
IMHO je to tak, že pokud se vám bude chtít, můžete jet na dálnici klidně 50kmh a když se vymluvíte třeba na to, že přizpůsobujete jízdu svým schopnostem, tak to není sankcionovatelné. Vaše teze narazí např. už na sníženou viditelnost, nebo chumelenici, kdy vozidal jedou méně než 80kmh a nikdo je z dálnice nevyhazuje.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #18 kdy: 02 Října 2025, 19:58:47 »

Jedno takle extrémně pomalý vozidlo v normálním provozu bez mimořádností je akutní ohrožení, co tam nemá co dělat, kerý samozřejmě logicky vopičáci rychle vyprovodí. Pokud není schopnej jet víc, tak není způsobilej k tomu mít papíry.
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Yea

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 02 Října 2025, 21:15:21 »

Já to lidsky chápu, a souhlasím, nicméně o co jde ukazuje par. 18 odst.1 

"Rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat; smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled."

Tohle je paragraf který někoho kdo se rozhodne cíleně vysírat pomalou jízdou zaštítí neprůstřelně. Neexistuje způsob jak takového člověka oflastrovat, když se odkáže na toto.

Máme tam sice odst. 2/b "Nesmí omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou jízdou a pomalým předjížděním." Avšak dokažte úmysl.

Naštěstí pomalejch idiotů jedoucích 100kou a níže po dálnici blokující cíleně všechny pruhy zas tak příliš není a i když jsou k posrání, zrovna na dálnici je dnes mnohem více závažnějších problémů které se kvantitativně vyskytují o řády častěji.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #20 kdy: 02 Října 2025, 23:31:19 »

Jednotlivej magor jedoucí šede po dálnici je prostě tak nebezpečnej že pokud nevypadne sám, bude doprovozen do hajzlu a oflastrován, přičemž takovej idiot ani nebude mít mentální kapacitu se bránit. Ti co ju majou z ní vypadnou v prvé řadě dobrovolně (případně se uvedou zpátky do stavu, aby provoz neohrožovali), takže v obou případech vystaráno.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 03 Října 2025, 08:05:35 »

2) Dojde-li během jízdy na vozidle nebo nákladu k závadě, pro kterou nelze dosáhnout na rovině rychlosti nejméně 80 km.h-1, musí řidič dálnici opustit na nejbližším výjezdu[/i].
Vykládáte si ten zákon hodně svévolně. DOJDE K ZÁVADĚ, nikoli "chci jet pomaleji". Běžně se na dálnici pomaleji jezdí (kolona, sněžení, ..). Pokud dojde k závadě, vozidlo nesplňuje KONSTRUKČNÍ rychlost. Neexistuje minimální rychlost na dálnici. Tečka. Ano, pokud někdo pojede 70, je to debil, ale de jure neporušuje zákon. Vozidlo JE schopno jet rychleji, jen řidič z nějakého důvodu vyhodnotil, že musí jet pomaleji.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #22 kdy: 03 Října 2025, 09:05:12 »

zkus si to vlákno přečíst eště jednou (a pomalu), a pokud to nepomůže, tak opakovat, dokud to nezabere  ::)
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 03 Října 2025, 09:27:59 »

Děkuji, můžete svůj NÁZOR podložit ZÁKONEM..? Ano, ten řidič nejspíš bude oflastrován, ale důvod bude "nechal si to líbit".
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #24 kdy: 03 Října 2025, 09:37:07 »

Ohrožování bezpečnosti bezdůvodně extrémně pomalou jízdou.

Ostatně sami to tady píšou, VYMLOUVÁNÍ na nejaký ustanovení. Čili za vědomí skutečnýho stavu by se mohl VYMLOUVAT na liberační důvody? Sqělý. Typickej takovejdle případ je zmatenej doochodec, ale ti to už obvykle rovnou pošlou do protisměru… ;D
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 03 Října 2025, 09:46:58 »

Co to je BEZDŮVODNĚ pomalá jízda? Každé chování má důvod. Nesmysl. A jsme zase u toho "nechal si to líbit".
"Zpomalil jsem, protože jsem cítil silný boční vítr." OK, "Zpomalil jsem, protože mi přišla vozovka mokrá a přizpůsobil jsem jízdu stavu." OK, ... a tisíc jiných důvodů.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #26 kdy: 03 Října 2025, 09:53:21 »

BLÁZEN kterej na dálnici pojede 60 při kterékoli této kokotině v momentě, kdy všici vostatní kolem stále lítajou 90-150, je kretén, kterej má přijít napřed vo řidičák a pak eventuelně ai vo vofčanku, pže je nebezpečnej sobě ai vokolí. Todle nemá na silnici, natož dálnici, absolutně co pohledávat.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 03 Října 2025, 09:58:29 »

Na tom se shodneme. Ale de jure je to OK.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #28 kdy: 03 Října 2025, 10:30:03 »

dyž mysliš ::)
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 03 Října 2025, 10:35:54 »

Miluju když se blbec o něčem hádá s "argumenty" já si myslím... "Bezdůvodně pomalá jízda" platí VŠUDE, nejen na dálnici. Už před 5 příspěvky jsem se tě ptal na ZÁKONNÝ předpis, který zakazuje na dálnici pomalejší jízdu než 80 km/h. Existuje takový? Neexistuje. Takže ano, "myslím".
« Poslední změna: 03 Října 2025, 10:37:54 od Fogyn »
IP zaznamenána