30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Jděte do prdele !  (Přečteno 4833 krát)

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
Jděte do prdele !
« kdy: 07 Srpna 2025, 11:14:56 »

Otázku bych rád probral v kuchyni - prý je taková formulace správním deliktem. Již vím, že budu pokutován a uznaným vinným - nemám ještě ani předvolání ;)
Dík.
Nejde mi o pokutu, na to sere, stejně jako na nějaký záznam. Jde mi o pravdu a spravedlnost.

IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
Re:Jděte do prdele !
« Odpověď #1 kdy: 07 Srpna 2025, 13:34:35 »

Už k minulému vláknu týkajícího se dechové zkoušky jsem měl chuť připsat ironickou poznámku o tom, že jestli máte potřebu řešit hovadiny polo/fízlama, stačí se jich zeptat, kterej z nich je ten co umí číst. Koukam ale, že vy si poradíte i bez mých nemístných rad.

Relevantních přestupků je několik - urážka úřední osoby, znevážení úřední osoby, hrubě urážlivé podáni, ... Proto dokud nevíte z čeho vás chtěj obvinit, není co řešit.
IP zaznamenána

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 07 Srpna 2025, 19:14:54 »

Neřeším hovadiny, ale nenechám se šikanovat. Nikým.
Neviděl jsem video, proto nedokážu s určitostí říct, co a komu bylo směřováno. Jelikož nechci veřejné dávat podklady protistraně, rád bych to probral v kuchyni.
Se záznamem sbohem občanství - takže až tak malichernosti to není, navíc, jsem předem odsouzen, úřednice mi napsala, že  má jasno bez toho, aby byl co i jen předvolán, natož vyslechnout.
Tož asi tak.
Jestli je v souladu s právem se hájit to, že vás předem odsoudí - a je jedno, že i v přestupků, pak je něco kurva špatně.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 07 Srpna 2025, 22:49:33 »

...úřednice mi napsala, že  má jasno bez toho...
Tož sem hoďte to lejstro, kde to píše.
IP zaznamenána

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 08 Srpna 2025, 01:27:53 »

Klidně
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 08 Srpna 2025, 21:22:13 »

Jejda, tak oni to píšou zřejmě emailem nebo snad WhatsAppem. Není ta paní teda podjatá?
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 09 Srpna 2025, 12:09:26 »

O podjatost by se mohlo jednat pouze v případě, že se ta paní přímo účastnila daného incidentu.

Dohledal jsem si skutkovou podstatu přestupku znevážení postavení úřední osoby a řekl bych že šance na to, že v boji za "pravdu a spravedlnost" budete úspěšný, jsou marginálně blízké nule.

> Objektivní stránka spočívá ve znevážení postavení úřední osoby při výkonu její pravomoci.
Znevážením je podle Všetičky míněna dehonestace, zostuzení, projev despektu k veřejné moci
a snižování autority úřední osoby. Podle stejného autora je objektivní stránka naplňována
některou z těchto forem protiprávních jednání: urážky, vydání v posměch, vyhrožování,
nepravdivé obvinění z protiprávního (či jiného závadného) jednání, schválnosti nebo jiného
hrubého jednání.122 Urážka může mít podobu vulgárních nadávek, ironických poznámek,
ponižujících gest, zesměšňujících výroků.
« Poslední změna: 09 Srpna 2025, 12:11:49 od Urban. »
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 09 Srpna 2025, 18:30:00 »

O podjatost se může jednat i když úřední osoba nebyla účastníkem proijednávaného incidentu.
Jinak co se týče onoho „znevážení“, tak bych také nebyl zas tak pesimistický. Jen připomenu sice poněkud vousatý, nicméně nadále aktuální rozsudek NSS 3 Ads 57/2003-79 v případě, kde bylo použito mnohem silnější vyjádření:
„Celý život jsem pracoval a dřel na vaše rozežrané prdele, když jsem onemocněl, mám od vás jen čísla paragrafů. Já jsem vyučený a dělám na stavbě, vám darmožroutům nerozumím, nejsem právník. Ale nesouhlasím s tím usnesením, které jste mi poslali ze dne 26. června 03. Podejte kasační stížnost k Nej. spra. soudu v Brně. Paní G.o, já se rozhodl, že vás přežiju i s tím důchodem 3 600 Kč proti Vašim 14ti platům. Můžete mě žalovat, určitě na to máte!!!“
K tomu NSS uvádí následující: „…V projednávaném případě stěžovatel ve svém podání skutečně užil expresivních výrazů, které lze ze subjektivního hlediska zajisté označit za urážlivé, znevažující soudcovský stav a tedy i napadenou soudkyni. I při ne zcela osob-ním verbálním útoku lze shledat jeho schopnost dotknout se cti adresáta a subjektivně jej tedy lze pociťovat jako urážející… …Avšak i když lze užití výše zmíněných výrazů v kontextu obsahu předmětného podání subjektivně považovat za urážející, nelze je, jak vyplývá z předchozích úvah, právě s ohledem na povinnost soudu přistupovat k hodnocení takových výroků s nadhledem a tolerancí, považovat za výrazy urážlivé ve smyslu § 44 s. ř. s., neboť tyto nelze samostatně ani ve vzájemných souvislostech považovat za znevažující, potupující či vulgárně zesměšňující útoky na vážnost a čest, a to ať už soudců obecně, tak i konkrétní soudkyně. V daném případě se jedná o jakési až hanlivé vyjádření, přirovnání, při určitém nadhledu ztrácející své ostří, užívané z pocitů ryze osobní roztrpčenosti. Jde též o vyjádření vzdoru, i když dosti specifickým způsobem. Ani v jednom případě však stále ještě objektivně nenaplňující intenzi výše definovaného pojmu urážky ve smyslu § 44 s. ř. s., zakládající důvod pro uložení pořádkové pokuty. Společenská nebezpečnost jednání stěžovatele byla vzhledem ke všem okolnostem (pocit frustrace z procesního „neúspěchu“ ve specifické kauze týkající se důchodového pojištění, nemoc stěžovatele a jeho sociální situace, nízká intenzita vulgarity či neslušnosti, …) velice nízká…“
A dále NSS zdůrazňuje: „…Na celou věc je pak nutno nahlížet též v souladu s judikaturou Ústavního soudu (srov. nález ze dne 17. 10. 2000, sp. zn. I. ÚS 211/99) i Evropského soudu pro lidská práva (např. věc Castells v. Španělsko, série A č. 236), podle níž institucím a orgánům, jež reprezentují veřejnou moc státu a v důsledku toho jsou nositeli rozhodnutí, jež občané napadají, přísluší vždy větší dávka tolerance, velkorysosti a nadhledu, než je tomu u jednotlivých občanů, a to i přesto, že soudům při posuzování základního práva na svobodu projevu přísluší ve jménu zachování autority a nestrannosti soudní moci zvláštní ochrana (srov. čl. 10 odst. 2 Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod)…“
IP zaznamenána

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 12 Srpna 2025, 22:07:37 »

dekuji.
Napíšu po nahlédnutí do spisu.
Zvažuju veřejně se pochlubit, že trest mi je známý ještě před předvoláním :) - možná bych dotyčnou odrovnal hned :)
IP zaznamenána