30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Rychlost D1 - úsekové měření směr Brno (MÚ Říčany)  (Přečteno 774 krát)

Hoody_CZ

• Zobrazit profil
Rychlost D1 - úsekové měření směr Brno (MÚ Říčany)
« kdy: 29 Července 2025, 14:49:57 »

Zdravím,

Tak to vypádá, že radary prošpikované dopravní peklo (známé taktéž pod názvem Říčany u Prahy), rozšířilo svoji působnost až na D1(zřejmě lokální radary už tolik do místní kasy nesypou :D).

Dostala se ke mě výzva k zaplacení určené částky za bratru lidových 750,- Kč, pirát překročil rychlost o neuvěřitelných 15kmh v místě zúžení. Mají k tomu i moc pěkný web (https://pokuty.ricany.cz) s dostupnou fotodokumentací.

Jelikož Říčany nemám rád a moc tam nejezdím, rád bych se místních dotázal, zdali má nekdo ze zdejších zkušenosti s místním MÚ a zdali je možné se proti této výzvě nějakým způsobem bránit, či je to předem prohraný boj.

Ještě dodám, že se jedná o firemní vozidlo s registrací mimo ČR.

Díky!

« Poslední změna: 30 Července 2025, 11:28:03 od Hoody_CZ »
IP zaznamenána

FOMP

• Zobrazit profil
Re:Rychlost D1 - úsekové měření směr Brno (MÚ Říčany)
« Odpověď #1 kdy: 29 Července 2025, 14:53:06 »

Ricany jsou urputne i za pouziti neceskeho Helmuta.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 30 Července 2025, 09:55:00 »

Anonymizace... vše je zkopírovatelné a čitelné, toto byste měl zlepšit.

Bratislava... aha, tak zde jsem schopen pochopit, že píšou česky, to ustojí. Obecně je možnost vymáhání ze zahraničí téměř nemožná, ale z kontextu se zdá, že to auto je v Česku často, pak hrozí zabavování SPZ. Pokud nezaplatíte, udáte řidiče, tak ho úřad (a tento je opravdu cílevědomý) dvakrát obešle a pak to hodí na provozovatele.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 30 Července 2025, 10:09:29 »

Slyšel někdo někdy o zabavení cizí SPZ? Já ne, čímž netvrdím, že to neexistuje, jen to vypadá na značné papírování.
IP zaznamenána

Hoody_CZ

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 30 Července 2025, 11:26:59 »

Díky za všechny reakce. Vzhledem k poskytnutým informacím, bude tedy odpustek zaplacen. Topic tedy může jít do LOST.

Ad1. Anonymizace
Zde mě asi zradil Foxit, tváří se mi že nic z údajů vykopírovat nelze.. No nic návrat k Adobe. Příloha odstraněna.
Ad2. Zabavení SPZ
To je opravu možné? Myslel jsem že k tomutu je možné sáhnout až v případě podezření z TČ.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 30 Července 2025, 14:28:33 »

Ad 2) Jakkoli to zní šíleně, tak ano, paragraf 42a) a 42b) a podobně to najdete u celní správy a městapa... https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2008-273#p42a
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 30 Července 2025, 19:18:55 »

Tak to se v Říčanech asi něco změnilo, protože ještě cca 3 roky zpět stačilo tamním parazitům napsat, že vozidlo bylo v daném čase byl úplně jinde a má na to osmdesát svědků.
Z úřadu přišlo toto : "Omlouváme se, nejednalo se o vaše vozidlo"
Je tedy pravda, že na fotkách z louňovického radaru bylo těžké určit, zde je na SPZ  6 nebo 8, písmeno A bylo jasné, to druhé ne.
IP zaznamenána