Ahoj,
chtěl bych se poradit ohledně nehody, která se stala nedávno v Salzburgu. Zajímá mě, co si o tom myslíte, jak to může pojišťovna posoudit, a jestli má někdo podobnou zkušenost.
Situace byla následující:
Moje přítelkyně jela mým autem (česká SPZ) po ulici Schönleitenstraße směrem k Ignaz-Harrer-Straße. Je to velmi úzká obousměrná ulice bez vyznačených jízdních pruhů, po stranách stojí zaparkovaná auta. Kvůli protijedoucímu vozidlu zastavila u kraje, vedle zaparkovaných aut, aby umožnila projetí.
V tom momentě do levého předního boku našeho stojícího auta narazil motorkář, který odbočoval z hlavní ulice (Ignaz-Harrer-Straße) do Schönleitenstraße. Jel přes pruh vyhrazený pro autobusy a zřejmě nezvládl zatáčku.
V protokolu, který jsme společně vyplnili, bylo z jeho strany zaškrtnuto, že naše auto stálo, ale zároveň i to, že bylo v protisměru. To mě trochu zarazilo, protože v té ulici nejsou žádné čáry, a fakticky jde jen o úzkou obousměrnou silnici, kde se běžně najíždí ke straně kvůli míjení.
Nevznikla žádná újma na zdraví, policie nebyla volána. Máme fotky, protokol, vše jsme předali pojišťovnám. Motorkář je pojištěný u UNIQA Rakousko, já u UNIQA ČR. Oba jsme škodu nahlásili.
Motorkář byl korektní a řekl, že to nechá na pojišťovně.
Teď ale řeším, jak se v takové situaci standardně vyhodnocuje vina. Přítelkyně stála, ale protokol obsahuje i údaj o "protisměru", což v takové ulici moc nedává smysl.
Máte někdo podobnou zkušenost? Jak to podle vás dopadne? Díky moc za každou reakci.
Misto:
https://maps.app.goo.gl/TLM8MEiVyzGTjzw16