30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Zastavení za příčnou čarou na světelné křižovatce.  (Přečteno 8196 krát)

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Zastavení za příčnou čarou na světelné křižovatce.
« Odpověď #15 kdy: 23 Července 2025, 22:43:07 »

Každý parazit ma jeden jediný cíl, respektive evoluční tlak vyvinul parazity, kteří chtějí přežít na úkor svého hostitele, toho vysávají, co to jde, ale nezahubí ho hned nebo alespoň nezahubí všechny hostitele. Parazit na úřadě se chová stejně, jde mu jen o peníze a o nic jiného, potřebuje vydělat na sebe, daně, daně, daně, svého šéfa, jeho šéfa, politiky a ještě něco musí zbýt.  Bezpečnost atd jsou jen kecy navenek. Stejně tak potrestání konkrétního řidiče je jen bonus, psychická strava, ale složenky to nezaplatí.

Lhůta dva měsíce je na to, že parazit musí předstírat hledání řidiče, nebo nicnedělat, ale hlavně v té době nesmí překlopit přestupek na provozovatele. Proto rozumný parazit ty dva měsíce nedělá nic. Na případné oznámení řidiče máte lhůtu stanovenou parazitem od data doručení výzvy. Že parazit ve lhůtě plave, nebo jste si nerozumněli, nebo lže, to na věci nic nemění, přišel jste o luxusní dva měsíce na počátku, to je dopřáno málokomu, ale šanci máte stále.
« Poslední změna: 23 Července 2025, 22:45:26 od ladin »
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 23 Července 2025, 23:04:52 »

Jo, tak teď už to chápu. Argumentovat tím, že provozovatelka by řidičku nahlásila ve lhůtě 60 dnů, kdyby o přestupku věděla, asi nemá cenu, že?
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 25 Července 2025, 12:27:46 »

janevo, ty lhůty jsou vlastně dvě. Pro Vás.

První lhůta je 60 dní od přestupku ode dne kdy se úřad dozvěděl - to je lhůta vlastně pro úřad, kdy je provozovatel hájen.
Druhá lhůta je stanovená úřadem ve Výzvě. Ta je nějak závazná pro Vás.

A můžou nastat tyto situace. Den D počítejme jako den, kdy se úřad dozvěděl o přestupku a den V jako den doručení výzvy. Takže:

Situace 1: Výzva přišla v době mezi D a D+60 - pak pro vás platí pozdější termín - co nastane později. Jsou tedy dvě možnosti:
   - D+60 je později než V+lhůta - pak máte čas do D+60
   - D+60 je dříve než V+lhůta - pak máte čas do V+lhůta.
  Pokud úřad překlopí na provozovatele dříve, je to WIN.

Situace 2: Výzva přišla v době PO D+60 - pak pro vás platí pouze lhůta stanovená úřadem ode dne V. Je to vlastně varianta na druhou možnost situace 1.

Žádné další možnosti nejsou. Podstatné pro parazity je jen to, aby úřad zahájil s řidičem (nebo provozovatelem) dříve než přestupek + 1 rok.

Mi teď přišla výzva půl roku po přestupku a s řidičem zahájili týden před přestupek + 1 rok. Co nadělám.

Edit: Jenyk má pravdu, upravoval jsem to tak dlouho, až jsem to napsal blbě...

« Poslední změna: 25 Července 2025, 16:49:38 od mhepp »
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 25 Července 2025, 12:42:30 »

Jen upřesním, že 60 dnů není od přestupku, ale ode dne, kdy se úřad o přestupku dozvěděl. To datum většinou najdete ve spisu na oznámení od (městské) policie.
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 25 Července 2025, 21:18:05 »

Jo, dík, už je mi to jasnější. 

Jinak slíbené fotky parazitka neposlala, plánuji tedy ještě jednu návštěvu s právníkem, přehrání videa, nahrání či vytištění fotek a nahráni videa.  Podle parazitky je ovšem vše jasné z fotek (které mi neukázala a neposlala), video není potřeba... Takže vůbec není jasné, zda auto opravdu projelo křižovatkou, nebo zůstalo v cyklochlívečku. Úřad si pochopitelně může tvrdit co chce, s tím už mám zkušenosti. A provozovatel má věřit těm dvěma naprosto nejasným fotkám ve výzvě, nic neřešit, nepátrat a zaplatit.

Pochopil jsem správně, že pokud parazitka "uloží pokutu příkazem ve zkráceném přípravném řízení", je možno podat odpor?? Pak by mělo následovat klasické jednání??

No a řidička je v cizině, trvalé bydliště zde nemá, přijede nejdřív v prosinci. Je se vším srozuměná, ale na žádný průjezd na červenou si pochopitelně nevzpomíná a nevybavuje si. Asi je lepší zaplatit to výpalné... :-\

Jen bych to rád parazitce nějak zkomplikoval  ;)

« Poslední změna: 29 Července 2025, 20:11:01 od janevo »
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 26 Července 2025, 08:10:50 »

Tak parazitka v pátek pozdě večer poslala požadované, to asi nepůjde okecat :D On ten text a fotky ve výzvě jsou dost zavádějící, fakt jsem myslel, že šlo o zastavení v cyklochlívku...

Jinak tahle křižovatka je v ranním slunci pěkně nahovno, na semaforu je vidět prd, ale tím se neobhájíme. Nicméně podnět, žádost o sdělení počtu průjezdů na červenou, atd. by mohl být zajímavý. Obávám se, že paraziti o tom problému vědí, a proto tam je také tohle sledování, myslím, že od loňského roku.

Z fotek je vidět, že ve stejném okamžiku zkasírovali pět auťáků  ;)
« Poslední změna: 26 Července 2025, 08:15:09 od janevo »
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 29 Července 2025, 20:10:27 »

Video zatím není, zítra parazitce volám, jestli už jde přehrát, a kdy mi ho přetáhne na flešku. Kecy o tom, že video není potřeba, protože fotky jsou dostatečně průkazné, neberu.
Přijít za parazitkou už s předem vyplněným lejstrem, něco jako "SO tímto potvrzuje, že důkazní materiál v podobě kamerového záznamu nelze v rámci nahlédnutí do spisu na místě přehrát a není možno ho ani přehrát na přinesené médium" je dobrý nápad nebo blbý nápad?
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 29 Července 2025, 22:05:28 »

Proč Vy byste jí měl něco předpisovat? Pokud Vám něco odmítnou, máte právo požadovat na místě písemné vyrozumění, které vyhotoví úřednice. Pak můžete samozřejmě na základě tohoto podat proti tomuto rozhodnutí odvolání.
Samozřejmě že pokud žádáte o předání kopie důkazu proti Vám, musí být (nejen) tento požadavek zaprotokolován, stejně tak i zamítnutí (případně i vyhovění) tohoto požadavku. V tom případě se přesuneme do Kuchyně, protože by to bylo velmi přínosným nabitím skvělou municí proti SO…
Pokud odmítne zaprotokolovat, odmítne vydat písemně zamítnutí a pod., okamžitě na místě vznést námitku podjatosti a trvat na přivolání nadřízené úřední osoby, které oznámíte stížnost na podřízenou úřední osobu i námitku podjatosti proti ní. Pokud i tato nadřízená úřední osoba bude držkovat, opět námitka podjatosti a stížnost. A tak dále.

A PŘEDEVŠÍM NAHRÁVAT, NAHRÁVAT A NAHRÁVAT
! Raději na dvě různá zařízení, sichr je sichr… …už jsem zažil, že diktafon se mi šprajcnul a byl docela velký problém z něj záznam vydolovat (pak byl ve značně snížené kvalitě, protože se zašmodrchala hlavička souboru či co).
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 29 Července 2025, 23:11:57 »

Video zatím není...

Já myslím, že soubor asi bude poškozený, jinak by jim šel přehrát hned. Takže budou mít o důkaz méně :-)
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 30 Července 2025, 16:31:48 »

No, takže po telefonátu provozovatelky s parazitkou video z průjezdu stále není, prý zítra ho možná bude mít šéfová, ale všechny parazitky melou naučenou frázi, že video nepotřebují, že fotografie jsou dostatečně průkazné.

Já tedy úplně nevím, při té vzdálenosti od křižovatky, rychlosti a brzdné dráze vozidla, reakční době...ta erzeta za předmětným vozidlem je taky zajímavá...

Jo a k videu, zatím není, ale co když se zázračně objeví v průběhu řízení??
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 30 Července 2025, 18:18:17 »

Pokud by Vám video odmítli dát (a  měl jste to zaprotokolované a nebo alespoň na nahrávce) a pak se to video objevilo až v dalším průběhu řízení, byla by to pro Vás pěkná nahrávka na smeč.

Ten telefonát s parazitkou máte nahraný?
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 30 Července 2025, 19:11:01 »

Nahráno není. Dnes volala provozovatelka, já byl mimo signál. Zajdu tam osobně zítra, a snad vedoucí parazitka bude lépe spolupracovat a nebude vyhrožovat voláním policie ;D 
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 30 Července 2025, 19:45:02 »

nenahráváte
telefonuje si tam kdo chce
kdy chce...

jestli to nebylo lepší zaplatit  ???
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 30 Července 2025, 20:22:55 »

Tak to zabalení už tady radil Eric hned na začátku, a měl pravdu...  :-[

Svoje jednání nahrané mám, včetně oněch výhrůžek přivoláním policie, protože pán je "agresivní", což parazitka po zjištění, že ji nahrávám, změnila na "urputný" ;D ;D 

Ale - jde mi teď už spíš o věc technickou. Zda je možné bezpečně zastavit na cca 28m, to je vzdálenost vozidla od křižovatky v okamžiku rozsvícení žluté.  Tohle podle mě paraziti vůbec neřeší, a z fotek to rovněž nespočítají, pokud vůbec umí počítat... Tedy chci vidět video, a nechat ho posoudit znalcem.
Běžným propočtem a za použití opicajtských tabulek vychází, že zastavit nelze, ale parazitka klidně do případného rozhodnutí napíše blábol typu že "to jde, řidič měl předvídat, že už bude oranžová", atd...

Hele, na odpustek je asi čtrnáct dní, ať se provozovatelka rozhodne. Parazitky to vědí, a je to taková hra nervů.  Sám jsem ve fázi, kdy chci parazitky alespoň zaměstnat, zamotat těm arogantním a namistrovaným píčám škeble.

« Poslední změna: 30 Července 2025, 21:33:28 od janevo »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: Dnes v 00:26:38 »

Dá se to spočítat. Ale musíte vědět, na jakou délku je žlutá nastavená. Mělo by to být minimálně 3 s. A pokud je čára, počítá se zastavení k čáře, ne ke světlu.

Jinak tím telefonováním provozovatelky na úřad se to dostává na ještě vyšší level chaosu :-)
IP zaznamenána