Eric: Taky mě osud těch telefonních čísel zajímá. Podle mě jich velkou část nasbírají prostě příležitostně, jak píše Zox. Když se mnou chtěli kdysi řešit přestupek, se kterým jsem nesouhlasil, chtěli číslo moje a dokonce i spolujezdce, prý jako svědka. Poslal jsem je samozřejmě do háje, ale spolujezdec už začínal diktovat. Příbuzní zase dávali telefonní čísla jako oběti trestného činu. Ta čísla samozřejmě po pominutí účelu zpracování nikdo nemaže a někde nedokumentovaně leží. Proto občas vyplavou na neočekávaných místech.
Ale jestli nepoužívají ještě nějaké jiné zdroje, netuším. Snad je nenakupují jako telemarketing:) Před nějakou dobou mi volal na soukromé číslo nějaký prý fízl z města, se kterým nemám co do činění. Řekl jsem omyl a zavěsil, tak ani nevím jestli to nebyl nějaký podvodník. Za sebe jsem si dost jistý, že jsem nikdy ani úředníkovi, ani fízlovi své číslo nedával. Přesto ho někde sehnali.
Asi by šlo formulovat nějakou žádost o kompilát svých osobních údajů podle GDPR. Adresovaný nejspíš na vnitro? Moc jsem tu myšlenku nerozvíjel.
Každopádně to je asi k diskuzi ve vlastním tématu, ať tu neplevelíme postup obrany panu drifterovi :p