30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Pálení gum na soukromém parkovišti  (Přečteno 3849 krát)

bilyridic

• Zobrazit profil
Pálení gum na soukromém parkovišti
« kdy: 25 Června 2025, 12:57:19 »

Zdravim chlapi,
obracim se s prosbou. Zhruba mesic zpet jsem gumoval s autem v soukrome parkovaci budove(vim jsem blbec). Jenze co ted s tim? Zatim mi volal jen otec, ze mu volali policajti a, ze ted budou volat mne. Predpokladam, ze bude nejaka vyzva k podani vysvetleni.  Doted jsem uplne cistej(0 bodu, zadny prestupky). Maji na kamerach muj oblicej i SPZ :). Napadlo me rict, ze jsem auto pujcil nekomu na benzine a ze to proste nejsem ja. Nebo jak jinak se z toho vykroutit?
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
Re:Pálení gum na soukromém parkovišti
« Odpověď #1 kdy: 25 Června 2025, 13:22:34 »

Maji tam zavory? Tak jako tak odmítnutí výpovědi (a hlavně nikam nechodit aby nemohli porovnat obličej se záznamem) by mělo vést na snadný win.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 25 Června 2025, 13:29:37 »

Slušný člověk se s fízlem nebaví.
IP zaznamenána

bilyridic

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 25 Června 2025, 13:30:08 »

Zavory tam jsou, ted mi volal policajt. Domluvil jsem s nim termin podani vysvetleni, pry se pak posila vyzva. Castka je v desetitisicech(poskozeni cizi veci). Takze podani vysvetleni zrusit s tim, ze nebudu vypovidat nebo se nedostavit?
« Poslední změna: 25 Června 2025, 13:36:59 od bilyridic »
IP zaznamenána

bilyridic

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 25 Června 2025, 13:41:16 »

Maji tam zavory? Tak jako tak odmítnutí výpovědi (a hlavně nikam nechodit aby nemohli porovnat obličej se záznamem) by mělo vést na snadný win.
jsem debil, že jsem mu to vubec zvedal. Je to pro mě nový tohle vsechno
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25 Června 2025, 14:22:44 »

Tož je zřejmě na čase, abyste si doplnil základy právního vzdělání. Se studiem můžete začít na https://road-fens.com/fsm-3-nepodani-vysvetleni/
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 25 Června 2025, 14:23:48 »

Nejste debil. Jste jen nezkušený. S fizlem se nebavíme. Nikdy, o ničem. Odpiráte podat vysvětlení podle par. 37 Listiny základních práv a svobod. Žádné další vysvětlení neposkytnete a proto ani nebudete nikam chodit.

A studujte: https://road-fens.com/category/fsm/
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 25 Června 2025, 14:40:59 »

Ale, klídek. Žádný policajt nevolal, ale byl to určitě nějaký vtipálek. A tak mu, vtipálkovi jednomu, navykládal nějaké nesmysly, no…
IP zaznamenána

bilyridic

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 25 Června 2025, 14:48:44 »

Nejste debil. Jste jen nezkušený. S fizlem se nebavíme. Nikdy, o ničem. Odpiráte podat vysvětlení podle par. 37 Listiny základních práv a svobod. Žádné další vysvětlení neposkytnete a proto ani nebudete nikam chodit.

A studujte: https://road-fens.com/category/fsm/
Diky moc za ochotu :). Obratem se vrhnu na studium. Zkousel jsem hledat na fóru nějaké podrobné vysvětlení taktiky helmut a samotné vytvoření helmuta. Poskytl by mi prosím někdo podklady ohledně tohoto téma, abych si to nastudoval? Protože mám domnění, že v tomto případě bude tahle taktika nezbytná.
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 25 Června 2025, 15:01:22 »

Helmut má smysl v případě přestupků, které je možné překlopit na správní delikt provozovatele, což jsou přestupky zachycené automatizovaným technickým prostředkem nebo se jedná o neoprávněné zastavení nebo stání. To ale není váš případ.
Raději se řiďte výše uvedeným: nikam nechodit, nic nevysvětlovat. A váš telefon zřejmě zvednul nějaký nenechavý kolemjdoucí.

Pokud by vás téma helmuta přesto zajímalo, přečtěte si  FSM 6 https://road-fens.com/fsm-6-vyzva-k-uhrade-stanovene-castky/
« Poslední změna: 25 Června 2025, 15:11:01 od Urban. »
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 25 Června 2025, 15:17:55 »

Predpokladam, ze auto psano na otce - podle toho, ze nejdrive volali jemu.
IP zaznamenána

bilyridic

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 25 Června 2025, 15:20:57 »

Predpokladam, ze auto psano na otce - podle toho, ze nejdrive volali jemu.
Právě, že ne. Proto mě to překvapilo. Budu tedy nejspíše čekat výzvu k podání vysvětlení. Až dorazí tak ho sem nahraju a ocenil bych poté jakékoliv rady jak postupovat.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 25 Června 2025, 15:45:07 »

Ale, klídek. Žádný policajt nevolal, ale byl to určitě nějaký vtipálek. A tak mu, vtipálkovi jednomu, navykládal nějaké nesmysly, no…

A i kdyby to byl opičák, nemluvil s bilyridic, ale s někým úplně jiným.
IP zaznamenána

mungo

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 25 Června 2025, 17:36:57 »

Pokud jste provozovatelem Vy, je to lepší. Jestli není rodina podobně rebelantského založení jako Vy, tak to s nimi nerozebírejte. Nejspíš Vám akorát budou radit, ať se k tomu postavíte jako chlap.

Na Helmuta zapomeňte, ten je pro případy objektivní odpovědnosti. Ve Vašem případě by Vám museli prokázat, že jste v danou dobu skutečně řídil. Jediné, co by kdokoliv (včetně Vás), koho fízli v souvislosti s Vámi kontaktují měl říct, je "S odkazem na článek 37 LZPS odmítám vypovídat." Mohli by se Vás pokusit ztotožnit podle záznamu z kamer, ale k tomu byste musel sám spolupracovat, tedy dojít k nějakému podání vysvětlení. Na jakékoli předvolání reagujte buď tichem, nebo "S odkazem na článek 37 LZPS odmítám vypovídat. To je všechno co chci uvést a moje účast je tak proti zásadě hospodárnosti řízení."

Mohli by se pokusit Vás nechat předvést fízly. Nejspíš k tomu nedojde, ale pokud náhodou, klíčovou podmínkou pro předvedení je "Pokud jste byli řádně předvoláni k podání vysvětlení a bez omluvy nebo závažného důvodu se nedostavíte." Odmítnutí podání vysvětlení s odkazem na 37 LZPS je závažný důvod.

S fízly ani jinými orgány nikdy nekomunikujte po telefonu. Jediná oficiální cesta pro komunikaci je datová schránka/doporučená pošta.

A poslední bod: jakoukoli interakci s fízly či jinými orgány si nahrávejte. Stačí zvuk.

Tolik k nějakému pokusu o Vaše stíhání za přestupek. Jiná věc asi bude, pokud majitel parkoviště nahlásí škodu Vaší pojišťovně. To gumující auto asi identifikovatelné z kamer bude, za škodu způsobenou vozidlem odpovídá provozovatel, ergo by to znamenalo pojistnou událost hrazenou z Vašeho pojištění odpovědnosti. Netroufnu si odhadovat, jak pravděpodobné je, že to bude "poškozený" uplatňovat na pojišťovnu, ani jak by mohla pojišťovna reagovat. Zde ale taky není důvod jakkoliv s kýmkoliv komunikovat. To ať si řeší sami. Každopádně až Vám něco doručí, anonymizujte a nahrajte sem.
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 25 Června 2025, 18:23:36 »

Asi dost věcí nebylo řečeno. Při těch burnoutech jste způsobil nějakou škodu? Proč volali tátovi - má na provozovatele parkoviště nějakou vazbu? Je to Váš první takový případ v tom místě?

Začínám mít pocit, že tyto neoficiální skutečnosti mohou hrát značnou roli a možná Vás na vhodné řešení navedou.
IP zaznamenána