30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Pálení gum na soukromém parkovišti  (Přečteno 3872 krát)

bilyridic

• Zobrazit profil
Re:Pálení gum na soukromém parkovišti
« Odpověď #15 kdy: 25 Června 2025, 19:29:35 »

Asi dost věcí nebylo řečeno. Při těch burnoutech jste způsobil nějakou škodu? Proč volali tátovi - má na provozovatele parkoviště nějakou vazbu? Je to Váš první takový případ v tom místě?

Začínám mít pocit, že tyto neoficiální skutečnosti mohou hrát značnou roli a možná Vás na vhodné řešení navedou.
Dobrý poznatek, Díky. Žádnou škodu jsem v podstate nezpůsobil. Pouze černý fleky na kluzký podlaze, věřím, že pujdou dolu redidlem a kartacem. Na zpusobenou skodu je vymerena castka absolutne neadekvatni. Táta nemá s majitelem parkoviste nic spolecneho, ani ja, pouze u nej bydlim, tak to muze byt duvod, ale i tak je to nepochopitelne jednani. Ano, v tom miste jsem zadne jine pripady nemel, celkove nikde jsem se s zadnym pripadem nesetkal. Je to prvni vec spojena s autem.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 25 Června 2025, 21:24:08 »

Bydlím u otce, nebo u majitele parkoviště?
Jakože detaily :-)
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 25 Června 2025, 21:31:07 »

A ještě jen tak pro zajímavost - kde sebrali Vaše číslo? Případně otcovo?
Ohledně čištění podlahy - nejprve musíte znát, co je to za materiál, pokud už se do toho chcete nějak hrabat, jinak se to teprve může z neznalosti poškodit - ale já osobně bych to rozhodně nečistil osobně.
IP zaznamenána

bilyridic

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 25 Června 2025, 21:45:59 »

A ještě jen tak pro zajímavost - kde sebrali Vaše číslo? Případně otcovo?
Ohledně čištění podlahy - nejprve musíte znát, co je to za materiál, pokud už se do toho chcete nějak hrabat, jinak se to teprve může z neznalosti poškodit - ale já osobně bych to rozhodně nečistil osobně.
Bylo to myšleno, ze bydlim u otce. Ale opravdu me nenapada kde by mohli vzit otcovo tel. cislo.
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 25 Června 2025, 22:04:20 »

Tel. číslo otce zřejmě policajti vytáhli z registru obyvatel nebo nějaké jiné státní databáze, do které mají přístup.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 25 Června 2025, 22:12:44 »

Žádná evidence obyvatel neuvádí telefonní čísla a stát žádnou takovou databázi oficiálně nemá, protože nikomu telefony nepřiděluje.
Právě se takhle různě ptám, aby se dalo zjistit, odkud to tahají. Jedná se nejspíš o nelegální sběr.
IP zaznamenána

Zox

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 25 Června 2025, 22:18:47 »

Nelegální sběr. Fízlové tahají z lidí jejich telefonní čísla téměř při jakékoli příležitosti.
Před lety jsem byl účastníkem mnou nezaviněné dopravní nehody a telefonní číslo byla jedna z prvních věcí, co po mně fízlové chtěli. Nechtěl jsem jim ho dát a šimpanz v uniformě se začal hystericky vztekat, že mu ho musím nadiktovat, že to po mně chce. Řekl jsem mu tedy náhodných devět čísel a oba spokojeni jsme se rozešli.
Je pro ně holt pohodlnější zavolat než sepisovat doporučený dopis.
IP zaznamenána

NotimeforBS

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 26 Června 2025, 09:03:28 »

Ad telefonní čísla: Kdysi nechal kamarád na mou tehdejší přítelkyni napsané vozidlo (s POV uzavřeným na mě) zaparkované s otevřeným okýnkem. Někdo z kolemjdoucích to nahlásil a opicajti volali matce mé tehdejší přítelkyně. V té době přítelkyně ani matka neměly smluvně nic společného a nesedělo v té době ani příjmení.
« Poslední změna: 26 Června 2025, 09:05:43 od NotimeforBS »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 26 Června 2025, 10:50:40 »

To se nám to hezky skládá ...
IP zaznamenána

mungo

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 26 Června 2025, 15:05:11 »

Eric: Taky mě osud těch telefonních čísel zajímá. Podle mě jich velkou část nasbírají prostě příležitostně, jak píše Zox. Když se mnou chtěli kdysi řešit přestupek, se kterým jsem nesouhlasil, chtěli číslo moje a dokonce i spolujezdce, prý jako svědka. Poslal jsem je samozřejmě do háje, ale spolujezdec už začínal diktovat. Příbuzní zase dávali telefonní čísla jako oběti trestného činu. Ta čísla samozřejmě po pominutí účelu zpracování nikdo nemaže a někde nedokumentovaně leží. Proto občas vyplavou na neočekávaných místech.

Ale jestli nepoužívají ještě nějaké jiné zdroje, netuším. Snad je nenakupují jako telemarketing:) Před nějakou dobou mi volal na soukromé číslo nějaký prý fízl z města, se kterým nemám co do činění. Řekl jsem omyl a zavěsil, tak ani nevím jestli to nebyl nějaký podvodník. Za sebe jsem si dost jistý, že jsem nikdy ani úředníkovi, ani fízlovi své číslo nedával. Přesto ho někde sehnali.

Asi by šlo formulovat nějakou žádost o kompilát svých osobních údajů podle GDPR. Adresovaný nejspíš na vnitro? Moc jsem tu myšlenku nerozvíjel.

Každopádně to je asi k diskuzi ve vlastním tématu, ať tu neplevelíme postup obrany panu drifterovi :p
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 26 Června 2025, 15:09:45 »

Řeší se zde trestně-právní postih za poškození cizí věci (škoda nikoliv nepatrná nad 10 tis. Kč). Je  vhodné doplnit, že je ve hře objektivní odpovědnost z provozu vozidla. Má-li poškozený kamerový záznam, jak popisuje autor, pak existuje hrozba likvidace škody z povinného ručení a následný regres pojišťovny vůči provozovateli přímo dle § 32, zákona 30/2024. Pro info - definice dopravní nehody je v § 47 Siln.zák.
Tento postih reálně v současnosti nikdo neodpustí.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 26 Června 2025, 18:15:33 »

Myslíte, že se dá s tou výší škody nějak pracovat? Jaký dopad by mělo, pokud by se pachatel domluvil s majitelem a odstranil poškození?
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 26 Června 2025, 18:27:02 »

Stopy pneumatik na podlaze garáže jsou poškození? Kde jste vzal těch 10+? I kdyby se na mne nějak dostali, argumentoval bych běžným použitím a pokud by to vážně vedlo k těmto částkám, angažoval bych znalce. Nepochybuji, že by prokázal, že povrch byl nekvalitně proveden a kdyby byl proveden správně, mírný prokluz pneumatik musí snést beze stop.

Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko.

Re. kontaktní údaje - chcete-li, aby vám například registr řidičů zasílal info o propadajících dokladech, své kontaktní údaje do registru osob musíte zadat. Teď jsem tak činil. Nevidím v tom problém. Čemu to vadí? Že mi občas zavolá prodejce hrnců?
« Poslední změna: 26 Června 2025, 18:30:23 od Jenyk »
IP zaznamenána

bilyridic

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 26 Června 2025, 20:27:12 »

Stopy pneumatik na podlaze garáže jsou poškození? Kde jste vzal těch 10+? I kdyby se na mne nějak dostali, argumentoval bych běžným použitím a pokud by to vážně vedlo k těmto částkám, angažoval bych znalce. Nepochybuji, že by prokázal, že povrch byl nekvalitně proveden a kdyby byl proveden správně, mírný prokluz pneumatik musí snést beze stop.

Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko.

Re. kontaktní údaje - chcete-li, aby vám například registr řidičů zasílal info o propadajících dokladech, své kontaktní údaje do registru osob musíte zadat. Teď jsem tak činil. Nevidím v tom problém. Čemu to vadí? Že mi občas zavolá prodejce hrnců?
Taky mi ta částka přijde absurdní, nechci tu psát moc vodítek pro fízla, který si to může číst. Tož tento přístup je také rozumný a fajn ale po předchozích zkušenostech oni na čestné a pádné argumenty tohoto typu neslyší…
IP zaznamenána

bilyridic

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 30 Června 2025, 20:05:33 »

Eric: Taky mě osud těch telefonních čísel zajímá. Podle mě jich velkou část nasbírají prostě příležitostně, jak píše Zox. Když se mnou chtěli kdysi řešit přestupek, se kterým jsem nesouhlasil, chtěli číslo moje a dokonce i spolujezdce, prý jako svědka. Poslal jsem je samozřejmě do háje, ale spolujezdec už začínal diktovat. Příbuzní zase dávali telefonní čísla jako oběti trestného činu. Ta čísla samozřejmě po pominutí účelu zpracování nikdo nemaže a někde nedokumentovaně leží. Proto občas vyplavou na neočekávaných místech.

Ale jestli nepoužívají ještě nějaké jiné zdroje, netuším. Snad je nenakupují jako telemarketing:) Před nějakou dobou mi volal na soukromé číslo nějaký prý fízl z města, se kterým nemám co do činění. Řekl jsem omyl a zavěsil, tak ani nevím jestli to nebyl nějaký podvodník. Za sebe jsem si dost jistý, že jsem nikdy ani úředníkovi, ani fízlovi své číslo nedával. Přesto ho někde sehnali.

Asi by šlo formulovat nějakou žádost o kompilát svých osobních údajů podle GDPR. Adresovaný nejspíš na vnitro? Moc jsem tu myšlenku nerozvíjel.

Každopádně to je asi k diskuzi ve vlastním tématu, ať tu neplevelíme postup obrany panu drifterovi :p
Zdravím, dnes mi přišla výzva k podání vysvětlení. Na fóru i obecně jsem se dočetl, že by bylo nejlepší využít práva nevypovídat. Tato taktika je ale doporučována většinou v souvislosti s dopravními přestupky. Tak se ptám, zda někoho nenapadá jak řešit přímo tuto věc? Dokument zasílám v příloze, další postupy bych rád řešil soukromě v zprávě.
IP zaznamenána