30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: radar Drobovice Čáslav  (Přečteno 1961 krát)

janevo

• Zobrazit profil
radar Drobovice Čáslav
« kdy: 12 Června 2025, 16:07:57 »

https://kutnohorsky.denik.cz/zpravy_region/drobovice-radar-usekove-mereni-rychlost-pokuty-20241127.html  Nevíte, jak tahle mrdka funguje? Nějaké zkušenosti s tímhle způsobem měření, bez pruhů na silnici? Provozovateli vozidla přišla výzva k zaplacení... ale bez jakýchkoli fotografií či bližších údajů.
(Obecně Čáslaváci jsou banda zmrdů, v jiném případě (Horky) odmítli komunikovat jinak, než DS)
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:radar Drobovice Čáslav
« Odpověď #1 kdy: 12 Června 2025, 16:25:17 »

Takhle úsek nevypadá.
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 12 Června 2025, 16:44:27 »

Ještě typ měřidla UnicamSPEED-R2,  chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.camea.cz/data/files/UnicamSPEED-R2-cert-cz-cs.pdf

« Poslední změna: 12 Června 2025, 21:31:21 od janevo »
IP zaznamenána

Šmarjá Josef

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 12 Června 2025, 20:10:25 »

Špatná anonymizace!
IP zaznamenána

mavagner695

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 13 Června 2025, 09:17:28 »

Kdyby někoho zajímal datasheet toho radar senzoru: https://cloud.camea.cz/s/Nfb52AododDdJoY
IP zaznamenána

dj-bobr

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 13 Června 2025, 09:40:10 »

Zajímavé, to je snad první radarový senzor využívaný k represivním účelům, který používá pásmo 24 GHz. Co si pamatuju, všechno "mikrovlnné" represivní jelo okolo 34 GHz..
Velmi by mě zajímala možnost argumentace, že v pásmu 24 GHz funguje i spoustu dalších věcí včetně datových pojítek (třeba Ubiquiti Airfiber) a existuje tudíž možnost zarušení radaru ostatním provozem.
IP zaznamenána
automaticky mi tykejte, vykání je přežilá formalita

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 13 Června 2025, 09:53:45 »

dj-bobr - zajímavé...

Kvůli "špatné anonymizaci" jsem smazal přílohu, která přišla provozovateli, ale - to je nějaká novinka, že obecní opicajti pošlou provozovateli sdělení " vozidlo RZ XXXXXX jelo tam a tam 60km/h, mělo jet 50, my tam měříme, zaplaťte nebo udejte řidiče" Žádné fotky, další údaje, nic... to jako dnes stačí??

II. Údaje o dopravním přestupku:
Zdejšímu správnímu orgánu byl dne 05.06.2025 postoupen spisový materiál od Městské policie
Čáslav, která měření provádí (tel. 327 300 240), ze kterého bylo zjištěno, že dne 03.06.2025 v 06:55
h na pozemní komunikaci v obci Drobovice, silnice I/38, ve směru do Golčova Jeníkova, v
měřeném úseku neznámý řidič vozidla registrační značky XY 12345 překročil nejvyšší dovolenou
rychlost jízdy v obci. Svým jednáním řidič vozidla porušil ustanovení § 18 odst. 4 zákona o
silničním provozu, které udává: „V obci smí jet řidič rychlostí nejvýše 50 km·h-1, a jde-li o dálnici
nebo silnici pro motorová vozidla, nejvýše 80 km·h-1.“, čímž se dopustil přestupku podle
ustanovení § 125c odst. 1 písm. f) bod 4 zákona o silničním provozu. Porušení pravidel bylo
zjištěno automatizovaným technickým prostředkem typu UnicamSPEED-R2, výrobní číslo
rychloměru CAM24003686, používaným bez obsluhy při dohledu na bezpečnost provozu
na pozemních komunikacích, kdy uvedenému vozidlu byla naměřena rychlost:
Parametry přestupku:
Rychlost naměřená: 63 km·h-1
Rychlost po odečtu maximální přípustné odchylky měřícího zařízení: 60 km·h-1
Rychlost nejvyšší dovolená: 50 km·h-1
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 13 Června 2025, 11:32:48 »

Jste si jist, že to sdělení poslala městská policie a že to není Výzva k uhrazení určené částky od správního orgánu?
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 13 Června 2025, 16:04:19 »

Jo, je to Výzva od správního orgánu. Ale to je relativně jedno, spíš je mi divná ta forma. Prostě klasická omáčka ctrl C ctrl V, a pak jen to, co jsem zkopíroval. Žádné fotky, nic... Šlo to provozovateli (leasingovce) té je to celkem jedno, zaplatí a pak to přeúčtuje uživateli. Jasně že jsem napsal, ať chtějí fotky, stanovisko PČR k místu měření, a ověřovací list měřidla. Tak uvidíme...

Jde mi o formu oné Výzvy a také o způsob měření - údajně to je přes nějaké smyčky v silnici nebo co, ale fakt nevím.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 13 Června 2025, 21:54:37 »

Ano, třeba mně v žádné výzvě neposílali fotky. To by si přidělávali práci.
Ke způsobu měření - radar musí mít ověření a pokud ho má, je těžké to rozporovat.
IP zaznamenána

janevo

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 14 Června 2025, 10:39:12 »

Radar ověření má, to mají na stránkách města, ale proč parazita trochu nevyprudit, že?  :)
Stanovisko k úsekům od PČR je na stránkách staré, ještě bez tohoto úseku. Předpokládám, že aktuální mají též, ale proč si ho nevyžádat, že?

A když neposlali fotky, jak jsi reagoval?

Též by by zajímavé předložit záznam z GPS vozidla, že toto bylo v danou dobu úplně jinde, to by mohlo být zajímavé jednání :)

IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Dnes v 22:20:33 »

Na výzvy jsem reagoval standardně - udáním řidiče. Ignorace prý fungovala jen v Praze :-)
Ano, celkově čím víc námitek, tím lépe.
IP zaznamenána