Děkuji všem za reakce. Dnes proběhlo ústní jednání a byl jsem jediným účastníkem. Tím pádem bylo toto jednání trošku zbytečné, protože nikdo jiný pozvaný nebyl. Alespoň jsem si ofotil spis, stejně bych tam musel jít. Vzhledem k tomu, že je to moje první správní řízení, tak mě pár věcí překvapilo, ale možná je to nezkušeností.
Všechny informace v úředním záznamu, který SO dostal od PČR, jsou pouze vágní informace typu svítilo sluníčko, radar byl nastavený podle návodu, zastavili jsme ho na daném místě, ale není to podpořeno žádným důkazem. To, že něco tvrdí PČR ještě neznamená, že je to důkaz. Dle zaslaných souborů na SO to vypadá, že neposlali žádný videozáznam z dané situace, který by ta tvrzení dokazoval. Toto je běžné? Netušíte, jak dlouho uchovává PČR záznamy z kamer?
Blanketní odpor zaslaný pomocí mailu bez uznávaného podpisu je ve spisu vložený jako prostý text s uvedením data, kdy bylo SO doručeno. Není z toho zřejmé, z jakého mailu/datovky bylo doručeno. Přemýšlím, jestli je to záměr úředníka nebo to z podatelny dostávají jen v textovém formátu. Zatím na tuto skutečnost nechci upozorňovat, nechám to na pozdeji.
Foto z radaru neobsahuje žádné info o nastavení (TrueCAM II), jak je tedy možné prokázat správnost měření? Pokud není správně nastaveno, tak neudělá foto je asi nejčastější odpověď, ale v případě deště je třeba přenastavení, což asi sám přístroj nerozpozná. Na snímcích je pouze auto, ale není vidět SPZ. Je uvedena pouze v tabulce níže. Je to možná dáno tím, že foto bylo vytištěné černobíle. Ano, jsem pitomec, vůbec mi to nedošlo na místě. Asi se tam budu muset zastavit znovu.
Ve spisu je také foto mé osoby před autem, ale není u toho žádná identifikace (datum, čas, GPS). Tohle mohlo být pořízeno kdykoliv a kdekoliv, ne?
Je tam také několik výsečí map, kde bylo měřeno, ale jestli se nepletu, Mapy.cz/Googlemaps nemají certifikaci, že jimi zobrazené údaje jsou 100% přesné a jimi zveřejněné foto míst se značkami a cedulemi obec nelze brát jako důkaz, že jsem v obci a je tam povolená určitá rychlost. Nebo se pletu?
Mám 5 dnů na vyjádření. Nejprve blanketně mailem, ze kterého by se SO už mohl domnívat, že ho posílám já. Ale teď mi jde o formu, jakou musí mít moje blanketní vyjádření. Musím do mailu napsat něco skutečně relevantního? Nebo postačí věta typu: "toto je moje vyjádření, které doplním doporučeným dopisem" a nic víc? Zkusím navrhnout výslech opice, která nastavovala radar, ale SO již má všechny podklady pro rozhodnutí a je zřejmé, že jsem vinen.

Díky všem za rady.