30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Překročení rychlosti v obci o více než 40 km/h - potvrzení o zadržení řp  (Přečteno 4158 krát)

RozhodneNeRobinCizek

• Zobrazit profil

Zdravim,
dnes jsem “závodil”. Jel jsem v pravém pruhu, v levém pruhu v obci jelo auto stejnou rychlostí jak já. O pár sekund za mnou označenej vůz na majácích. Samozřejmě se vydali za mnou a ne za druhym řidičem. Zastaven, ztotožněn, fiktivně odebraný řp (neměl jsem ho u sebe). Co jsem pochopil, tak do 5 pracovních dní mám odevzdat noty na úřadě.

Co dál? Je nějaká šance, že v řízení o zadržení řp mi bude řidičák prozatím vrácen? Je nějaká šance, že radar “špatně” meřil, když vedle mě jelo jiné auto stejnou rychlostí?

Mám takové podezření, že jsem byl změřen ručně. Policejní auto jelo a spolujezdec s radarem v ruce mě za jízdy změřil přes okno. Minimálně policajt pak z auta vytáhl nějaký ruční radar z kterýho visel kabel. Ale je to pouze má domněnka.

Má vůbec smysl se bránit?? Když teoreticky řízení bude trvat dýl, než polovina zákazu řízení. S tim, že zákaz běží ode dne zadržení, pokud se teda nemýlim.

Je nějaká šance, že dostanu nejmenší trest? Před více než rokem jsem dostal 2 body a pokutu za 55 km/h na 40. Body se odečetly, na kontě žádné teď nemám.
« Poslední změna: 30 Května 2025, 21:28:45 od RozhodneNeRobinCizek »
IP zaznamenána

RozhodneNeRobinCizek

• Zobrazit profil

Ještě se chci zeptat, blbeček v uniformě mi řekl, že zadržený řp musím odevzdat v místě svého bydliště, a to prý na městském úřade pro Prahu 7. Ještě řekl, že to mám aspoň kousek od baráku. To je blbost, ne? Předpokládám, že musim na Magistrát.
IP zaznamenána

Jonas

• Zobrazit profil

odevzdává se až zákaz řízení je pravomocný, fízl není úředník. Zatím nemáte zákaz řízení od SO ne?
IP zaznamenána

Jonas

• Zobrazit profil

váš přestupek jde automaticky k SO
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil

odevzdává se i zadržený RP, viz § 118b zákona. Cca někdy před rokem se řešení přestupků přesunulo z magistrátu na městské části. Pokuta takovou banalitu jako je neodevzdání RP je poměrně mastná 2-5kkč.
IP zaznamenána

zapomnelJSEM

• Zobrazit profil

odevzdává se až zákaz řízení je pravomocný, fízl není úředník. Zatím nemáte zákaz řízení od SO ne?
Teď může fízl zabavit řidičák na místě i za vysoké překročení rychlost (40+/50+, obec/mimo). Nejen za to, když je člověk zfetovanej, nebo pod vlivem alkoholu. S tim, že člověk už nemusí mít u sebe řidičák a já ho neměl u sebe, tak jsem dostal jen nějaký cár papíru, na kterym je vyrozumění o zadržení řp. Místo toho, aby řidičák posílál fízl na úřad sám, udělá to pak člověk do 5 dnů místo něj. Pak probíhá řízení o zadrženym řp a přestupku zvlášť.

Urban- Chápu teda správně, že když mi byly noty "zadrženy" na Praze 7, kde tedy i bydlim, tak ho mám odevzdat na městskym úřadě pro Prahu 7 a nemusim čekat hodiny na Pankráci?

IP zaznamenána

Jonas

• Zobrazit profil

zajímavý, kámošovi nezabavili řp při 40+ a šlo normálně do správního. Nic neodevzdával atd
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Nebylo to mimo obec?
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil

Jonas> Viz. zmíněný § 118b zákona. Policista může zadržet  ...
zapomnelJSEM> Tož maj to tak na Praze 11 a nejspíš to tak bude i v ostatních městských částech Prahy.
https://www.praha11.cz/cs/media/aktuality-z-prahy-11/agenda-prestupku-v-doprave-z-magistratu-hl-m-prahy-prechazi-na-mestske-casti.html
IP zaznamenána

zapomnelJSEM

• Zobrazit profil

Nebylo to mimo obec?
50.116319, 14.447725

:-) bohužel, sice zrovna jsem tomu dal v nezastavěný části, ale to při takovymhle překročení je asi uplně jedno.

IP zaznamenána

zapomnelJSEM

• Zobrazit profil

Prošel jsem si průběh hlavou, tak to tady nějak sepíšu. Až nastane čas, nahraju spis (bohužel jsem celkem připravenej hodit flintu do žita).

Fízlové stáli u pravé krajnice, byli venku a někoho řešili. Minul jsem je normální rychlostí. Asi 100 m poté jsem na to dupnul (jo, jsem očividně r*tard). Nevim, jak mě teda zvládli a stihli změřit. Měnil jsem u toho asi 3x pruh a několikrát v "zaměřovači jejich zbraně" jsem se nejspíš musel mihnout a schovat za jiným autem (jestli to má něco společného se slip effectem, tak aspoň nějaký pozitivum). Jsem na sjezdu a v dáli zamnou vidim jak se světelnou rychlostí řítí na majácích jejich stroj.

Měli mě mimo jejich dohled tak na 30-40 sekund. Je zde taky malá pravděpodobnost, že na snímku z tý jejich hračky nebude k přečtení rz, ale to se teprve uvidí. Kdyby to tak bylo, tak bych mohl mít v týhle kombinaci alespoň nějakou munici. Další věc je, že v úřednim záznamu bude uvedeno, že barva auta je šedá, i když v techničáku je uvedena modrá. To je ale asi uplně jedno.

No, "dohonili mě", předjeli mě a zastavili jsme. Dechová zkouška, předložena občanka. Proběhlo nějaký krátký úřadování a pak fízl vytáhnul ze přední sedačky ruční radar. Koukal jsem dneska na fotky a jediný, čemu mi ta jeho hračka připomínala, byl LaserCam 4 :). Fotku měření mi neukázal, ani jsem se na to neptal. Nafotili si značky auta zepředu a zezadu. Pak jediný, co mi bylo předloženo, bylo to potvrzení o zadržení řp a v něm důvod. Potvrzení jsem nepodepsal, ani se k němu nijak nevyjádřil. No a šel jsem pěšky domů.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil

Tak jestli nemají fotku, nemají důkaz.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

To je celý divný, na 100 m toho fakt moc nejde změřit, včetně toho, že vozidlo nejdřív musí zrychlovat, atd., chtělo by to spis.
IP zaznamenána

zapomnelJSEM

• Zobrazit profil

To je celý divný, na 100 m toho fakt moc nejde změřit, včetně toho, že vozidlo nejdřív musí zrychlovat, atd., chtělo by to spis.

Je to zatim fakt mokrý, příkaz nebo předvolání přijde tak do 2-3 týdnů. Nevim, jestli můžu do tý doby o spis zažádat, když nevim č.j. ani s.z.

Jde mi hlavně o to, že mám zadrženej ten řp a pochybuju, že mi ho v řízení o zadržení vrátí. Takže pokud by se pak řízení o samotnym přestupku táhlo třeba přes půl roku, už jsem mohl mít teoreticky řidičák 3 měsíce zpátky v kapse.

Pokud se nepletu, tak trest zákazu řízení se započítává ode dne zadržení řp. Takže když za 3 měsice přijde automaticky rozhodnutí vinen a nebudu smolit odvolání, tak bych už mohl žádat o zkrácení trestu na polovinu. Pak je taky otázka, jestli má smysl podávat vůbec odpor, když by přišel rovnou příkaz.

Toť ovšem, pokud bych skutečně dostal "jen" 6 měsíců. Jak jsem říkal, něco málo před více než rokem jsem dostal 2 body za rychlost, tak je možný, že nedostanu minimální hranici trestu.
IP zaznamenána

zapomnelJSEM

• Zobrazit profil

Ještě bych se rád zeptal, jde to samotné řízení o zadržení řp nějak vyhrát, abych mohl prozatim řídit? Třeba to otočit na tom, že mě fízlové ztratili na nějakou dobu z dohledu a dokud nebude dokázáno, že jsem to skutečně JÁ, kdo spáchal onen údajnej přestupek, tak není důvod k zadržení not?
IP zaznamenána