30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Fikce doručení - na výzvě není zaškrtnuto políčko o připojení poučení  (Přečteno 3471 krát)

jirkaaudi

• Zobrazit profil

Ahoj,
měl bych dotaz na všechny zkušené harcovníky - poučení sice bylo fyzicky ve schránce, nicméně na výzvě není zaškrtnuto ono políčko o připojeném poučení. Jak je to v tomto připadě s fikcí?
Díky předem za odpovědi.
IP zaznamenána

jirkaaudi

• Zobrazit profil

Vzhledem k tomu, že nikdo neví, rozhodl jsem se pro průzkum bojem  :). Prostě budu zachovávat radiový klid, a pak dám vědět jak to dopadlo ;)
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World

Jakej je vývoj? Pokud tam vhození poučení skutečně zaškrklý nebylo a ve schránce se rovněž neobjevilo, a bylo to správně namítáno, tak by fikca neměla být použitelná, k věci např. tendle judikát https://www.zakonyprolidi.cz/judikat/nsscr/7-as-269-2019-19

Zajímalo by mě ale, jak věc potom následně u MS dopadla, zatím se mi nepovedlo nic najít.
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

jirkaaudi

• Zobrazit profil

Zatím nic, ticho po pěšině, a já stále zachovávám radiový klid :-)
« Poslední změna: 01 Října 2025, 23:33:52 od jirkaaudi »
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World

Hm, hledání v tomdle bordelistánu je náročný, ale nakonec případ dopadl dobře: předvolali xoudu doručovatelku, která po šesti letech mohla tak akorát vykládat, jak se to dělá správně, ale že víc si nepamatuje, což oud (společně teda i s dalšíma pochybeníma při doručování!) spávně vyhodnotil jako nevěrohodný a dal to magorsrátu zpátky: https://www.zakonyprolidi.cz/judikat/msph/8-a-167-2015-167

Ten to musel zjevně zastavit s vohledem na to, že dávno zanikla odpovědnost :o)
« Poslední změna: 02 Října 2025, 19:59:35 od Behemot »
IP zaznamenána

jirkaaudi

• Zobrazit profil

Díky za to že se Vám chtělo, já bych to sám nedohledal...
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Behemot> To je hezký rozsudek. Z mé zkušenosti nebývá políčko o vložení poučení na výzvě zaškrtnuto nikdy.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World

Hezký, tak to klidně zkusil prošťouchnout, ale pokud se tam doručovací ukrošky nestřídajou jak na vorloju, tak předpokládám, že dosvěčí, že tam chodijou dvakrát tejdně, takže schránu důvěrně znají a určitě vždycky hážou. Zas bych na to úplně automaticky nevsázel, tady samozřejmě po tolika letech cokoli dosvědčit bylo zcela bez šance a navíc tam udělali pochybení víc. Živě vidím, jak v případu co jede teprve půl roku a jinak to je bez vad, si s tím oud vytře prdel, že to je úúúplně jiná situaca.
IP zaznamenána