30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Dotaz - zóna zákaz stání v noci  (Přečteno 10695 krát)

Ropák

• Zobrazit profil
Re:Dotaz - zóna zákaz stání v noci
« Odpověď #15 kdy: 27 Května 2025, 13:15:46 »

Tak jsem to přesně myslel, že je to prasácký značení, jen jsem dával k dobru směr uvažování parazitů. Ale očividně budete mít pravdu.
IP zaznamenána

jazaseja

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 27 Května 2025, 16:15:30 »

Jaj ... tak co radíte ??? Mám šanci se ubránit ???
Co jim mám říct na to že jsem porušil tu vnější zónu, což budouý asi tvrdit ... myslíte tohle "pokud místní úpravou provozu na pozemních komunikacích uvnitř oblasti není stanoveno jinak" (z ničeho neplyne, že by tou místní úpravou nemohla být opět značka IZ 8a)" nebo poradíte něco jiného ???

Myslíte, že to jako argument bude stačit ???

A ještě prosím, mám to jít řešit na MP až dojde papír nebo ... ???

Díky moc, jde super !!!!
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 27 Května 2025, 18:12:18 »

Podle některých z nás jste ji nemohl porušit, neb jste nestál v místech, kde to zóna zakazuje, nýbrž parkoval v místě, kde to uvnitř ní místní úprava stanoví jinak (nezakazuje). Domníváme se, že by tam musela být značka týkající se přímo autobusů, aby došlo k porušení něčeho, ale jsou tam jen náklaďáky.
S MP asi nemá cenu nic řešit - těžko říct, musel by člověk mít dobrou znalost místních poměrů.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 27 Května 2025, 19:18:51 »

Jaj ... tak co radíte ??? Mám šanci se ubránit ???
Z toho, co tu zaznělo, určitě máte velkou šanci. Já bych raději počkal, jestli to vůbec budou řešit. Možná to úředníkovi docvakne, že tahají za kratší konec provázku. A pokud ne, Váš argument bude jasný - hlavně si uložte ty fotky a připravte si nějakou mapku s označením těch zón.
IP zaznamenána

jazaseja

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 26 Června 2025, 16:08:31 »

Zdravím všechny,
takže se to rozjelo a poslali mámu provozovateli "Výzvu".

Přikládám a moc prosím o pomoc, asi nejde úplně o 700,Kč, ale spíš o princip, ne ??

Co radíte mě jako řidiči a co provozovateli autobusu ...

Díky moc !!!!

IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 26 Června 2025, 20:33:30 »

Do 30 dnů od doručení výzvy (nebo do 60 dnů od doby, kdy se o tom úřad dozvěděl) nahlásit spolupracujícího řidiče.
IP zaznamenána

jazaseja

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 27 Června 2025, 16:41:43 »

Dobře a co bude dál ???
Oni si mě předvolají a co jim tam řeknu ???
A pokud bych to neobhájil, mohu dostat vyšší něž je těch 700,- Kč a hlavně mohu přijít i o body ???

Díky moc za rady !!!
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 27 Června 2025, 17:34:05 »

"spolupracující řidič" = kamarád, který bude předvolán k podání vysvětlení. Na první výzvu nebude reagovat a na případnou druhou napíše že neřídil.
Pokud ho nevyzvou podruhé tak jste vyhrál. Pokud ano tak to překlopí na Vás jako na provozovatele.
O body jako provozovatel v žádném případě nepřijdete.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 27 Června 2025, 18:33:07 »

A spolupracující řidič ještě bude argumentovat, že přestupek se nestal, protože dle té 2. značky se tam může parkovat. To je podle mě hlavní.
Anebo s touto argumentací počkat na Sprdel.
IP zaznamenána

jazaseja

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 27 Června 2025, 18:59:53 »

Rozumím, jen pro upřesnění, já nejsem provozovatel, ale ten řidič, co tam zaparkoval ....

Takže když provozovatel "udá" mě a já tam na výzvu půjdu a řeknu, že jsem nestál, ale parkoval na parkovišti, tudíž jsem zákaz stání neporušil, tak oni udělají co ???

Díky
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 27 Června 2025, 19:44:04 »

Provozovatel Vás udá.
Vy na první výzvu nebudete reagovat. Pokud to už v tuto chvíli překlopí na Sprdel, mělo by to být vyhrané (příklady tu jsou).
Na druhou výzvu můžete zdržovat, různě si s nimi hrát, ale nakonec odpovíte, že jste neřídil. Pak to překlopí na Sprdel.
Až provozovatel bude argumentovat, že se přestupek nestal.
« Poslední změna: 27 Června 2025, 19:45:38 od Jenyk »
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 28 Června 2025, 08:20:56 »

Na sprdel bych to překlopit nenechal a držel to na řidiči. Body za to nebudou ani v případě odsouzení řidiče. Je to tak zprasený značení, že bych to dohrál do konce.
IP zaznamenána

jazaseja

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 01 Července 2025, 10:13:54 »

Zdravím a děkuji všem za pomoc a podporu ....

Potřeboval bych poradit jak to ukončit, tady je můj plán:

Nechci, aby s tím provozovatel měl další starosti, takže se nechám "udat" a na předvolání tam přijdu a řeknu:

Přestupek se nestal, protože .... no a tady bych potřeboval poradit a pomoct. Co přesně říct, které paragrafy citovat, aby úředník pochopil že jsem v právu.

Pokud mi někdo pomůžete, budu vděčný .... Asi by to mělo být něco jako: Ano parkoval jsem sice v zóně zákaz stání, ale na parkovišti označeném značkou P, což je nadřízeno zóně. Nebo se pletu ??? Nebo to říct jinak ???

A hlavně prosím !!!! Co dělat, když bude úřada trvat na svém, řekne že nemám pravdu a bude chtít pokutu, co udělat a co mu přesně říct ????

Moc děkuji za rady a pomoc !!!!!

IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 01 Července 2025, 10:43:12 »

Začněte tímto:
Nechci, aby s tím provozovatel měl další starosti, takže se nechám "udat".
Až to bude aktuální, budeme řešit další krok... Nemá smysl řešit kroky "za zatáčku"...
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 01 Července 2025, 11:59:36 »

Dokážu si představit, že pokud by provozovatel současně s udáním Vašich údajů řidiče poslal na SO něco ve smysl "vozidlo parkovalo uvnitř zóny na místě, kde je to místní úpravou (IZ8a s IP11a) dovoleno", že to nic nepokazí a zároveň odhaduji 18 procentní šanci, že někdo na tom SO použije mozek a už Vás ani nebude otravovat.

Jinak jim tohle sdělíte po výzvě k seznámení s podklady k rozhodnutí, čemuž ale pravděpodobně bude předcházet SO: Příkaz, Vy: nepropásnete lhůtu a podáte Odpor, SO: možná nařídí ústního jednání, Vy: asi ignorace, SO: možná výzva k seznámení se s podklady (může být schováno i v tom nařízení ústního jednání).

Oni pak vydají Rozhodnutí, kterým Vás uznají vinným, Vy nezapomenete podat Odvolání, kde to zopakujete.

Chodit nikam není třeba a může to být i kontraproduktivní.
IP zaznamenána