30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 3 4 [5]

Autor Téma: Změřeno hlídkou v civilním vozidle  (Přečteno 30338 krát)

Jonas

• Zobrazit profil
Re:Změřeno hlídkou v civilním vozidle
« Odpověď #60 kdy: 03 Října 2025, 07:36:03 »

Moc dobré, můžu jen prosím vidět i tu přílohu? Jsem zvědavý co s tím vymyslí..
IP zaznamenána

Montgomery

• Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 03 Října 2025, 11:03:37 »

Máte na mysli tu mapku, nebo ty statistiky? Ta mapka je ta samá, co jsem dal na straně tři...
Pak jsem do obálky přiložil ještě stížnost na postup dotyčné úřednice. Přál bych si vidět její výraz po té, co obálku otevřela :D
IP zaznamenána

Jonas

• Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 10 Října 2025, 09:44:20 »

ty statistiky i mapku prosím
« Poslední změna: 10 Října 2025, 11:11:04 od Jonas »
IP zaznamenána

Montgomery

• Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 19 Května 2026, 11:23:59 »

Zapomněl jsem aktualizovat. Přišla výzva k seznámení se spisem od SO2, zajímavý v té výzvě je zejména poslední odstavec o tom, že bylo rozhodnutí nesprávně zasláno do rukou obviněné, místo zmocněnci. Následný odvolání a doplnění odvolání jsem posílal jménem obviněné. Jakožto zmocněnec jsem teda vlastně o ničem nevěděl. Nedá se to nějak napadnout?
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 19 Května 2026, 15:10:35 »

1) Generál po bitvě... Proč jste po nedoručení zmocněnci nezachovali rádiový klid?

2) Co si představit pod tvrzením "jsem posílal jménem obviněné"? Je tam poznat, že v tom měl zmocněnec prsty, nebo jste to jen zalepil do obálky a hodil do schránky?
IP zaznamenána

Montgomery

• Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 20 Května 2026, 14:26:11 »

1) Protože jsem to nevěděl, že musí doručit zmocněnci.
2) Napsal jsem to, jako by to psala ona, a odeslal, ona je na obálce uvedená jako odesílatel.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: 20 Května 2026, 15:22:29 »

Kdo to podepsal?
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 20 Května 2026, 15:33:55 »

Kdy byla ta výzva od SO2 doručena? Nabízí se samozřejmě uctivě poděkovat za přeposlání rozhodnutí SO1 a využít tam zmíněné lhůty na odvolání jakožto zmocněnec. Stíháte to?
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #68 kdy: 20 Května 2026, 15:40:46 »

Není to v tuto chvíli už jedno, kdo to podepsal?

Ať už je na tom Odvolání identifikace a podpis obviněné nebo zmocněnce, bylo to validně podané Odvolání účastníkem řízení bez ohledu na to, že zmocněnci to doručili až teď z kraje.

Maximálně by se mohl uplatnit https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-500#p84 a zmocněnec by mohl vyrobit chaos tím, že by podal svou verzi Odvolání nyní v prodloužené třicetidenní lhůtě ... ale potenciál v tom velký nevidím.
IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: 20 Května 2026, 18:33:15 »

Pokud je z okolností zřejmé, že se rozhodnutí k zmocněnci dostalo i přesto, že mu nebylo přímo zasláno (např. to lze dovodit z toho, že se zmocněnec proti němu odvolal), tak by mohlo být považováno za materiálně doručené zmocněnci dnem, kdy se s ním reálně seznámil.

Pokud ale zmocněnec o rozhodnutí nevěděl až do doby, kdy mu jej doručil SO2 (resp. z okolností aspoň nevyplývá, že by o něm věděl), pak se obávám, že odvolací lhůta začala běžet až s doručením zmocněnci. V takovém případě nechť zmocněnec na nic nečeká a podá si blanketní odvolání, pokud to ovšem ještě stíhá.

Pouze v rychlosti dávám citaci z rozsudku Krajského soudu v Brně ze dne 28. 5. 2024, č. j. 33 A 45/2022-36, ale obsahuje i odkazy na judikaturu NSS, tak si je nastudujte.

Citace
Jestliže pak dojde k tomu, že je písemnost doručena zastoupenému, začne i přesto běžet lhůta k provedení úkonu, který z písemnosti vyplývá, až doručením písemnosti zástupci (srov. např. rozsudky Nejvyššího správního soudu ze dne 29. 4. 2009, č. j. 7 Azs 21/2009-60, ze dne 12. 9. 2013, č. j. 9 As 103/2012-41, či ze dne 12. 1. 2017, č. j. 5 As 60/2016-26; rozhodnutí Nejvyššího správního soudu jsou dostupná na www.nssoud.cz). Pokud doručení písemnosti zastoupenému nemá podle § 34 odst. 2 s. ř. účinky pro běh lhůt, v praxi to znamená, že lhůta pro provedení určitého úkonu, která by z takové písemnosti vyplývala, se bude počítat nikoliv od doručení písemnosti zastoupenému, ale výlučně od doručení písemnosti zástupci (srov. k tomu rozsudek Krajského soudu v Ústí nad Labem ze dne 30. 4. 2012, č. j. 78 A 5/2011-31).

https://www.zakonyprolidi.cz/judikat/ksbr/33-a-45-2022-36

Využití prodloužené třicetidenní lhůty pro odvolání se proti neoznámenému rozhodnutí vidím jako nemožné, protože zmocněnci již bylo doručeno, tudíž se již nejedná o neoznámené rozhodnutí. Je ovšem též otázkou, jak zní poučení :-)
« Poslední změna: 20 Května 2026, 18:46:37 od anonym3628 »
IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil
« Odpověď #70 kdy: 20 Května 2026, 20:21:28 »

A jinak i pokud už lhůta pro odvolání uplynula, ale SO2 stále ještě nerozhodl, i tak bez obav jako zmocněnec zašlete jakékoliv vyjádření (klidně i nadepsané jako Odvolání). SO2 by to minimálně měl akceptovat jako vaše vyjádření, což by se mělo promítnout do rozhodnutí. Jen je tam riziko, že pokud už mají připravený nějaký koncept rozhodnutí, může je to lákat k antedataci toho rozhodnutí, aby se tímto podáním už nemuseli zabývat.
« Poslední změna: 20 Května 2026, 20:28:12 od anonym3628 »
IP zaznamenána

Montgomery

• Zobrazit profil
« Odpověď #71 kdy: 20 Května 2026, 23:17:05 »

Původní odvolání podepsala manželka,  já tam nijak nefiguruju. Dopis převzat 11.5., tzn. že mám čas se odvolat do 26.5.. Myslím, že to udělám, vypadá to jako slibná taškařice  :D zároveň manželka tento týden pošle své vyjádření.
IP zaznamenána

Montgomery

• Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: 20 Května 2026, 23:39:21 »

Ovšem teď mě napadá, zda bych tímto úkonem defakto nerestartoval promlčecí lhůtu, takže by běžela znova od 11.5.? Edit: vlastně ne, restartuje se vydáním rozhodnutí a ne jeho doručením..
« Poslední změna: 20 Května 2026, 23:43:34 od Montgomery »
IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil
« Odpověď #73 kdy: Dnes v 00:46:43 »

Vše se teď podle mě odvíjí od toho, jestli se v příštích dnech objeví rozhodnutí SO2.

Pokud ne a k SO2 se stihne dostat i vaše plnohodnotné odvolání (samozřejmě bych ale začal blanketem), které byť třeba vyhodnotí jako opožděné, ale s argumentací v něm obsaženou se řádně vypořádá v rozhodnutí o tom prvním odvolání, tak si myslím, že nemůžete efektivně namítat porušení vašich práv před soudem, protože reálně se SO2 veškerou zaslanou argumentací zabýval.

Pokud by se ale rozhodnutí objevilo dříve, než se k SO2 dostane včasné doplnění blanketního odvolání zaslaného ve lhůtě počítané od doručení rozhodnutí zmocněnci, tak musíte argumentovat, že jste byl jako zmocněnec fakticky vyautován z odvolacího řízení, což mohlo mít vliv na zákonnost rozhodnutí, protože zastoupený si vás vybral právě proto, abyste hájil jeho práva v řízení.

Je tu ale háček, že sám obviněný si podal svou verzi odvolání poté, co bylo rozhodnutí nejprve chybně doručeno jemu. Odvolací lhůta sice nezapočala ani běžet (to až poté, co bylo doručeno zmocněnci), nicméně SO2 může argumentovat odkazem na § 83 SprŘ, podle kterého bylo-li podáno odvolání před oznámením rozhodnutí, platí, že bylo podáno v první den odvolací lhůty. Takže SO2 už jedno včasné odvolání má.

Proti tomu byste musel namítat něco ve smyslu, že SO2 rozhodl před uplynutím odvolací lhůty a až do jejího konce bylo stále na vás, jestli chcete odvolání ještě doplňovat o nové odvolací body, nebo jestli si to třeba rozmyslíte a odvolání stáhnete. Každopádně doporučuji to další odvolání podat, aby bylo zjevné, že jste vy jako zmocněnec chtěl nějaká práva uplatnit, ale SO2 vám to neumožnil.

Asi bych v této fázi zvážil i dočasný přesun do kuchyně.
« Poslední změna: Dnes v 01:08:18 od anonym3628 »
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 3 4 [5]