30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Změřeno hlídkou v civilním vozidle  (Přečteno 11605 krát)

Fogyn

• Zobrazit profil
Re:Změřeno hlídkou v civilním vozidle
« Odpověď #30 kdy: 13 Srpna 2025, 08:37:47 »

60 metrů na měření je taky proti návodu k použití. Návod uvádí, že se měří na 20 metrů, vyšší nastavení je pouze v případě nepříznivých podmínek (tuším snížená viditelnost, déšť a takové hovadiny, ..), v případě běžného počasí je tudíž měření v rozporu s návodem (ale SO to stejně smete).
IP zaznamenána

Jonas

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 13 Srpna 2025, 10:15:07 »

Jak říkáte, nebo se to na dálnici těch 60 dovoluje vzhledem k počtu pruhů. Ale přesně SO to nezajímá, ale za mě čím víc věcí bude - úhel, velka citlivost, reflexe, tak by se nad tím konečně mohli zamyslet.
IP zaznamenána

audis

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 13 Srpna 2025, 12:55:27 »

měl bych mít návod ramer 10c doma. Mám návodů na víc typů měřučů. Napište pm kdo co chcete.
Jestli je na foru sekce návody, mile rád je tam nahraju nebo dám k nahrání. 
IP zaznamenána

Jonas

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 13 Srpna 2025, 17:47:23 »

Záleží jakou verzi ale máte? Kolují tu dvě, 1. A pak revidováná v 2015 tuším. Nicméně za tu dobu se akorát odebrali některé věty jak se státní správě hodilo(předpokládám).
IP zaznamenána

Montgomery

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 13 Srpna 2025, 20:07:14 »

a ta vzdálenost té přepony (kudy jde paprsek od měřícího vozu po měřený) je 53-60m? Nicméně je potřeba aby ta přepona končila ve středu vašeho jízdního pruhu (ve středu vašeho vozidla) a rovnoběžka vedla podél vozovky od měřícího vozidla. Nebude on ten váš vůz až za zastávkou (trošku víc v předu)? Mělo by to vypadat takhle spíše.

Jen pro pořádek uvedu, že směr jízdy na té mapce byl od shora dolů, nikoli naopak, trochu mě ten Váš nákres mate. Udělal jsem ten obrázek ještě jednou, dal jsem si tu mapku do měřítka, nakreslil jsem si vozidlo ve správných rozměrech, a postavil na silnici tak, aby zhruba zakrývalo objekty, které vidím na té fotce. Tak mi vyšla asi tato pozice vozidla - a o pozici fízlkáry jsem si taky téměř jist díky důkaznímu videu. Takže úhel měření asi 9°, vzdálenost  asi 24,6 metru.

Edit: z nějakýho důvodu mi ten obrázek nejde nahrát.
« Poslední změna: 13 Srpna 2025, 20:09:25 od Montgomery »
IP zaznamenána

Jonas

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 13 Srpna 2025, 20:46:28 »

můžu poprosit na odkaz do mapy? těch 24.6 nesedí na dosah 60m. Měli by být správně ve vzdálenosti 54-60m od vašeho auta.
IP zaznamenána

Montgomery

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 13 Srpna 2025, 21:15:10 »

Pokus o nové nahrání obrázku
IP zaznamenána

Montgomery

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 13 Srpna 2025, 21:17:43 »

Zde prakticky shodný pohled, co je na fotografii https://mapy.com/s/bobusedefo

A zde souřadnice z radaru https://mapy.com/s/gesonovudo
IP zaznamenána

Montgomery

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 13 Srpna 2025, 21:23:42 »

Už mi začíná být jasné, proč někteří účastnící správních řízení cítí potřebu posílat správní orgán do prdele :-)

Správní orgán se zřejmě řídí pravidlem, že papír snese všechno. Rozhodnutí je nepřezkoumatelné, založené na neprovedených důkazech. Úředním záznamem a oznámením přestupku nelze ve správním řízení samostatně provádět dokazování. Stejně tak tvrzení, že přístroj byl použit v souladu s platným ověřením a metodickými pravidly, nemá oporu v provedeném dokazování, protože neprovedli výslech zasahujících policistů.

Je možné, že prostě nestíhaj a zkoušej, jestli jim to takhle projde. Tož by nebylo od věci jim práci přidělat např. posláním stížnosti na evidentně lajdáckou práci orgánu.

Mohl bych poprosit, zda byste mohl zvýrazněnou větu trochu rozvést, nebo dát vodítko, kde bych se o tom dočetl trochu více, abych si udělal představu, jak budu argumentovat?

Ono podle mě ani tak nejde o to, že by úřednice nestíhala. Ona vypadala, že je vyplašená už z toho, že jsem se k ústnímu jednání dostavil s manželkou a že jí budu zastupovat. Řekl bych že představa, že by měla provádět výslech s policajtama, jí asi děsila natolik, že se rozhodla to vyřešit bez nich ;D

Edit: Už asi chápu, ve spisu je úřední záznam a oznámení přestupku, což nejsou důkazní materiály, jediný důkaz je výstup z radaru, který byl byl pořízen bůhví jakým způsobem.
« Poslední změna: 13 Srpna 2025, 21:35:25 od Montgomery »
IP zaznamenána

Jonas

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 13 Srpna 2025, 21:38:03 »

v podstatě jsou jen 2 možnosti 1, to co jste nakreslil a změřil je správné a těch 22m sedí a došlo k reflexi 2, museli stát někde jinde, někde dál protože by na citlivost 60m muselo být vaše vozidlo aj kdyby tak min. na 50 m vzdálené od jejich vozu, což koukám a jistá místa tam jsou kde by teoreticky mohli stát - teoreticky ta GPS je nepřesná ale 40m je moc..
IP zaznamenána

Jonas

• Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 13 Srpna 2025, 21:47:15 »

To ale ve finále záleží, to oznámení a úředák dávají SO představu o skutkovém ději a potom je na SO aby sesbíral dostatečné množství důkazů pro podpoření tohoto skutkového děje. Třeba například u mého případu zastavení na zákazu stání, tak je v oznámení o přestupku úřední záznam spolu s fotografiemi. Kdyby tedy taxativně platilo, že úředák a oznámení nejsou důkazy, pak jsou ty fotky k ničemu a SO by se mohl zbláznit a musel by vždy vycházet z toho co si vyžádá až po oznámení a všechny důkazy by musely být mimo úředák. Je pravdou ale, že na to úplně není jednotná metodologie (co jsem zatím nastudoval a musím se přiznat, že nejsem zkušený ale ve skupině jsou na to opravdoví mistři).

Už mi začíná být jasné, proč někteří účastnící správních řízení cítí potřebu posílat správní orgán do prdele :-)

Správní orgán se zřejmě řídí pravidlem, že papír snese všechno. Rozhodnutí je nepřezkoumatelné, založené na neprovedených důkazech. Úředním záznamem a oznámením přestupku nelze ve správním řízení samostatně provádět dokazování. Stejně tak tvrzení, že přístroj byl použit v souladu s platným ověřením a metodickými pravidly, nemá oporu v provedeném dokazování, protože neprovedli výslech zasahujících policistů.

Je možné, že prostě nestíhaj a zkoušej, jestli jim to takhle projde. Tož by nebylo od věci jim práci přidělat např. posláním stížnosti na evidentně lajdáckou práci orgánu.

Mohl bych poprosit, zda byste mohl zvýrazněnou větu trochu rozvést, nebo dát vodítko, kde bych se o tom dočetl trochu více, abych si udělal představu, jak budu argumentovat?

Ono podle mě ani tak nejde o to, že by úřednice nestíhala. Ona vypadala, že je vyplašená už z toho, že jsem se k ústnímu jednání dostavil s manželkou a že jí budu zastupovat. Řekl bych že představa, že by měla provádět výslech s policajtama, jí asi děsila natolik, že se rozhodla to vyřešit bez nich ;D

Edit: Už asi chápu, ve spisu je úřední záznam a oznámení přestupku, což nejsou důkazní materiály, jediný důkaz je výstup z radaru, který byl byl pořízen bůhví jakým způsobem.
« Poslední změna: 13 Srpna 2025, 21:49:52 od Jonas »
IP zaznamenána

Montgomery

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 13 Srpna 2025, 21:55:12 »

v podstatě jsou jen 2 možnosti 1, to co jste nakreslil a změřil je správné a těch 22m sedí a došlo k reflexi 2, museli stát někde jinde, někde dál protože by na citlivost 60m muselo být vaše vozidlo aj kdyby tak min. na 50 m vzdálené od jejich vozu, což koukám a jistá místa tam jsou kde by teoreticky mohli stát - teoreticky ta GPS je nepřesná ale 40m je moc..

To jejich pozicí jsem si jistý , může se to lišit maximálně tak o 2 metry. Na videu ze služebního vozidla je dobře vidět, z kterého místa se rozjíždějí.
IP zaznamenána