30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Rychlost 170 km/h - dálnice  (Přečteno 458 krát)

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Rychlost 170 km/h - dálnice
« Odpověď #15 kdy: 09 Června 2025, 12:13:20 »

Eric> Bez problemu to otevru ...
IP zaznamenána

ElChombo

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 18 Června 2025, 13:00:06 »

Ohledně toho videozáznamu jako důkazního materiálu - existuje nějaký paragraf, zákon, návod, metodický pokyn, judikát atp., který by stanovoval jakým způsobem musí správní orgán provést důkaz typu video/audio nahrávka? Nikde jsem nic nenašel...
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #17 kdy: 18 Června 2025, 14:21:23 »

Nemyslim si, že neco specifickýho, ale obvyklej způsob je že to přehrajou, případně v rámci poskytnutí podkladů dajou na nejakým médiu. Celkem často je to ovšem nejakej těžce obskurní kontejner, v němž je pak strým obvyklejšího formátu a k tomu třeba XMLko s vagónem parametrů vč. indexu. Měli by k tomu pak poskytnout přehrávač.
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

ElChombo

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 18 Června 2025, 14:31:52 »

To si tedy úředník jen tak přijde do práce, pustí si videjko, vymyslí si co tam vlastně vidí, co tam nevidí, nesepíše o tom jakýkoliv záznam a jen tak to přidá na nějakém digitálním nosiči do spisu, a potom s tím argumentuje v rozhodnutí? :o
IP zaznamenána

ElChombo

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 22 Září 2025, 19:52:58 »

Nevím jestli to tu někdo čte, nicméně doplním update: Moje velice amatérsky zbastlené odvolaní slaví alespoň částečný úspěch. Odvolací SO vrátil věc správním orgánu první instance s tím, že některé moje námitky jsou opodstatněné, a proto je třeba provést ústní jednání na kterém proběhne výslech svědků (obou policistů + mě a spolujezdkyně) a v další řadě se také provede dokazování videozáznamem. Z toho plyne, že skutečně doteď onen videozáznam nebyl řádně proveden jako důkaz.

Nuže, plán je nejspíš takový, že ač nerad tak se půjdu mrknout k tomu ústnímu jednání, kde nebudu tvrdit nic jiného, než co jsme uvedl písemně ve vyjádření. Zkusím konfrontovat strážce zákona s nějakými dotazy. Nevím jestli to k něčemu bude, ale aspoň naberu nějaké zkušenosti. Spolujezdkyně se pravděpodobně z ústního jednání omluví z důvodů aktuální nadměrné profesní vytíženosti, nicméně při té příležitosti písemně potvrdí moji verzi. Dále budou zřejmě následovat nějaké moje námitky, podjatosti atd...  >:(
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 23 Září 2025, 08:52:36 »

Spolujezdkyně nechť si nechá projít hlavou, zda by se také nechtěla trochu zaučit, protože jí jakožto svědkovi náleží náhrada za cestovné a zabitý čas, což orgána určitě "potěší", přestože na tom nezbohatnete.

Pokud by měla neprůstřelný důvod, tak se samozřejmě z prvního termínu omluvit, protože teoreticky orgán pak musí vymyslet termín nový a sladit to s policisty, s těmi to vždy domlouvá předem, musí být najednou ve službě a odsouhlasit to nadřízený, plus to s předstihem doručit znova sprostému podezřelému i spolujezdkyni. Za důvod ale nebude uznáno pracovní vytížení, opravdu jen věci jako nemoc, předem zaplacené letenky, účast na jiném úředním jednání atd.
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 25 Září 2025, 23:11:30 »

Kdyby to stálo za to, tak za pár dolarů se dá pořídit fejková letenka, která se nedá rozeznat od pravé (až na to, že na ni neodletíte). Rezervační kód je správný, normálně se najde v rezervačním systému.
IP zaznamenána

ElChombo

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 18 Listopadu 2025, 15:51:33 »

Doplnění dalšího průběhu:
- cca dva týdny před termínem ústního jednání mi byl sdělen termín lékařského vyšetření na den ÚJ
- následující pracovní den jsem správnímu orgánu poslal řádnou omluvu s náležitým doložením pravosti lékařského vyšetření
- správní orgán omluvu nepřijal, toto sdělení mi bylo doručeno dva pracovní dny před ÚJ
- den před ÚJ jsem poslal námitku podjatosti na úřední osobu kvůli zamítnutí žádosti a dalším drobnostem

Dotaz: Může proběhnout ústní jednání před tím, než se projedná námitka podjatosti? Mohou stihnout úředníci projednat námitku, když je termín zahájení ÚJ stanoven hned na ráno?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 18 Listopadu 2025, 16:05:53 »

Před projednáním námitky se nemůže konat žádný úkon vyjma těch, které nesnesou odkladu (par. 14 odst. 4 SpŘ). Námitka se ale měla podávat bezodkladně. V podstatě jako zdržovací taktika byla použita dobře, ale to je asi tak všechno. Do druhého dne ráno Vám nestihnou nic doručit.
Ale pokud to je první omluva, nabízí se nechat to vyhnít a shodit na druhé odvolačce. Můžete sem dát zdůvodnění toho nepřijetí?
IP zaznamenána

ElChombo

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 18 Listopadu 2025, 16:15:55 »

Sdělení o nepřijetí omluvy:

"Správní orgán bere na vědomí, že jste skutečnost o naplánovaném lékařském vyšetření na den xx.xx.xxxx sdělil bez zbytečného odkladu poté, co Vám byl termín vyšetření sdělen, avšak k tomuto uvádí, že z předložených informací vyplývá, že Vámi uváděné lékařské vyšetření bylo objednáno až po doručení a stanovení termínu ústního jednání. Lékařské ošetření tak nebylo překážkou známou či existující v době, kdy bylo rozhodováno o termínu jednání. Důvody pro omluvu jsou obecně přijatelné v případě, že brání účasti na jednání a vznikly či byly naplánovány nezávisle na termínu nařízeném správním orgánem, tj. obvykle před jeho stanovením. V případě, kdy je termín ústního jednání již platně stanoven, je nutné při sjednávání jiných záležitostí, jako je plánované lékařské vyšetření, brát na tuto skutečnost zřetel."

Ano, je to první omluva. Námitku podjatosti jsem ještě neodeslal. Jak tedy nejlépe dál postupovat? Vznést námitku, nebo nereagovat a nechat to dojít znovu do odvolání?
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 18 Listopadu 2025, 21:17:13 »

Zdraví má mnohem vyšší prioritu než nějaký úřednický parazit. Vzhledem k této skutečnosti a také vzhledem k objednacím lhůtám u odborného lékaře jsou obstrukční snahy SO více než zjevné. Další bod do námitky podjatosti. Zároveň bych podal stížnost proti parazitovi, neb jeho chování zjevně není etické, nýbrž neohleduplné a nadřazené!
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 18 Listopadu 2025, 22:19:13 »

Tak v podstatě jde o to, jak na to v případném odvolání zareaguje SO2.
Nicméně shledávám rozpor ve výrocích - je teda ta námitka podaná, nebo není?
IP zaznamenána

ElChombo

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 18 Listopadu 2025, 23:22:11 »

Námitka podaná ještě není. Předchozí příspěvek jsem napsal v "předstihu" při sepisování oné námitky, když jsem měl ještě všechno v čerstvé paměti. Stále mohu použít taktiku nic nedělání a vyhnití :D
IP zaznamenána

ElChombo

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 19 Listopadu 2025, 00:25:11 »

Námitka podjatosti úřední osoby nakonec podána byla a to včas bez zbytečného odkladu. Čili strategie mrtvého brouka se nekoná, ale přechází se do ofenzívy. >:(
IP zaznamenána

ElChombo

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 20 Listopadu 2025, 21:08:51 »

Pro úplnost ještě přidávám nejdůležitější část z Rozhodnutí o odvolání (omlouvám se, nechce se mi anonymizovat celý dokument):

"[9] Po přezkoumání napadeného rozhodnutí odvolací orgán shledal, že odvolání je důvodné. Odvolací orgán musí konstatovat, že obviněným snesené námitky, nelze bez provedení výslechu obou zasahujících příslušníků policie České republiky, pprap. Bc. Standy S. a pprap. Bc. et Bc. Domči V., a spolujezdkyně obviněného, xxx xxxxx, nar. xx.xx. xxxx, spolehlivě vyvrátit. Zejména výpovědí svědků musí být postaveno na jisto, kdo byl v místě a čase změření rychlosti vozidla xxxx, registrační značky xxx xxxx jeho řidičem a zda přichází v úvahu obviněným namítaná alternativní verze příběhu o výměně řidičů. Zároveň, vychází-li správní orgán mimo jiného i z videozáznamu pořízeného při silniční kontrole, je nezbytné, aby tento byl v rámci ústního jednání proveden jako důkaz.
[10] V návaznosti na výše uvedené rozhodl odvolací orgán tak, že rozhodnutí správního orgánu zrušil a věc mu vrátil k novému projednání. Správní orgán provede s obviněným ústní jednání, na kterém provede dokazování videozáznamem a výslech svědků, a to pprap. Bc. Standy S., pprap. Bc. et Bc. Domči V. a spolujezdkyně, nar. xx.xx.xx, trvale bytem xxxxxxxxxxxxx."

Na zmíněném videozáznamu není nic než moje údajné arogantní chování po samotné kontrole PČR (tj. dotaz k policajtovi: "Máme sobotu, krásný den ráno, dálnice poloprázdná, krásný přehledný úsek, svití sluníčko, nulový provoz, myslíte si, že takhle přispějete k bezpečnosti provozu?"). Vtip je v tom, že jestli toto policista vyhodnotil jako arogantní chování a znevažování činnosti hlídky, potom i on se choval arogantně, protože mi odpověděl doslovně stejným způsobem :D (což je IMHO v rozporu s § 9 zákon o PČR: "Policista a zaměstnanec policie jsou při plnění úkolů policie povinni dodržovat pravidla zdvořilosti a dbát cti, vážnosti a důstojnosti osob i své vlastní.") Ještě doplním, že můj "arogantní" dotaz byl vznesen za účelem prokázání materiálního aspektu údajného přestupku.
IP zaznamenána