Ještě před vyjádřením k podkladům jsem "pro jistotu" podal námitku podjatosti celého SO1 od vrátného až po starostu s tajemníkem. Následně do samotného vyjádření k podkladům jsem kromě pár dalších návrhů taktéž uvedl to, že odpovědnost za přestupek zanikla uplynutím promlčecí doby...
No a dnes, asi po dvou měsících, došlo Usnesení o zastavení řízení z důvodu zániku odpovědnosti za přestupek. Nicméně samotná námitka podjatosti nebyla projednána což SO1 odůvodnil následovně:
"Vzhledem k tomu, že odpovědnost za přestupek zanikla, stala se poslední námitka podjatosti všech zaměstnanců městského úřadu bezpředmětnou a dále již o ní nebylo rozhodováno. Rovněž se
z tohoto důvodu správní orgán nebude blíže vyjadřovat k připomínkám a návrhům, které obviněný zaslal."
Vím, že tady na fóru se již řešilo něco podobné, kdy námitka podjatosti z jednoho řízení, kde nebyla řádně projednána, tak zda tatáž námitka platí/neplatí i v jiném správním řízení projednávaným stejným úřadem. Nicméně přijde mi minimálně podivné, že osoba, proti které je námitka podána, může rozhodnout, zda bude daná námitka vůbec projednána. Možná by stálo za to podat odvolání, ale to se mi popravdě už moc nechce řešit...
Každopádně celá anabáze nakonec dopadla dobře, děkuji všem za tipy a rady. Mnohé jsem se naučil