30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Usekove mereni Blansko Lazanky - celkova strategie pristupu  (Přečteno 157 krát)

v1kt

• Zobrazit profil

Dobry den,

po nejake dobe opet jeden muj pripad, 53km/h (po odecteni). Rad bych se zeptal na Vas nazor:

1) Mate zkusenosti s Blanskem?
2) V predchozich pripadech jsem pomerne uspesne (4 z 5 win) pouzival IGNORE strategii (+lhuty, odvolani SO2, prekluze), ale posledne se to tahlo asi 4 roky, tak uz premyslim jestli nezkusit HELMUTa
3) Vidite neco jednoduse napadnutelneho na vyzve / fotkach z radaru? (ja ne)

Budu rad za jakekoli tipy!

Dekuju
« Poslední změna: 28 Února 2025, 12:55:15 od v1kt »
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Usekove mereni Blansko Lazanky - celkova strategie pristupu
« Odpověď #1 kdy: 28 Února 2025, 12:07:53 »

Anonymizace přílohy je špatně, pri označení/kopírování lze vše přečíst.
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 28 Února 2025, 12:28:34 »

Hm, je dobré vědět, že nemají nastavenou toleranci a buzerují už za 53 km/h. Jelikož tudy jezdím, budu si na to dávat bacha.

Jinak, Blansko je vskutku laxní, navíc při aplikaci Helmuta jsou schopni napráskat chyby. Osobně ověřeno. Nyní je testuji na parkování v modrých zónách, které si hamižně před rokem instalovali. Zatím ve stádiu výzvy od poloopic.
IP zaznamenána

v1kt

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 28 Února 2025, 12:55:55 »

Anonymizace přílohy je špatně, pri označení/kopírování lze vše přečíst.

Dekuji, opraveno
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #4 kdy: 28 Února 2025, 17:27:40 »

Tudle sem v nejakým vlákně rozvíjel úvahu Helmuta jakožto opravdu existujícího českýho ovčana, co se bude identifikovat uznanou menčinou a požadovat vést řízení v jazyce své menšiny. Tak můžete klidně zkusit, pokud vládnete, nebo znáte nekoho, kdo vládne (dobře) říšsky, paprikášsky, ukravínsky, srbsky…sebe/dotyčnýho naprášit, a začít pak na oruad psát v dotyčným jazyce. Oruad si musí překlady zajistit na svoje náklady  ::) a už to vidim, jak to bude cálovat, dyž normostrana ověřenýho překladu bude tak nekde na úrovni 500,-/ks  ;D
« Poslední změna: 28 Února 2025, 17:29:50 od Behemot »
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

v1kt

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 30 Června 2025, 08:54:54 »

tak to vypada ze muj Helmut uz neni mezi nami, zajdu zjistit jestli maji ve spisu i datum odchodu. Pokud by bylo az po zlocinu / resp nebylo by uradu znamo - tak by nemeli preklapet do SPRDELe, chapu to spravne?
IP zaznamenána

v1kt

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 05 Září 2025, 13:00:18 »

Dalsi vyvoj: preklopili do Sprdele, vyzvali me k vyjadreni k podkladum (nesel jsem tam - a tim jsem to asi posral) a rozhodli. Napsal jsem odvolani k SO2 ale pocitam ze to shodi s tim ze jsem ty argumenty mel rict na tom vyjadreni :-(... takze nevesele vyhlidky.

Odvolani (napsal chat GPT):

I. Rozsah odvolání
Podávám odvolání proti napadenému rozhodnutí v plném rozsahu.

II. Odvolací důvody

1. Nedostatečné zkoumání materiální stránky přestupku
Správní orgán se nevypořádal s materiálním znakem přestupku dle § 5 zákona č. 250/2016 Sb. Překročení rychlosti o 3 km/h v obci, kde dle veřejně dostupných statistik Policie ČR nebyla zaznamenána žádná nehoda způsobená rychlostí, nelze považovat za společensky škodlivé jednání. Judikatura NSS (např. 5 As 104/2008, 7 As 137/2011) vyžaduje, aby správní orgán vždy posoudil materiální stránku přestupku. Absence tohoto posouzení představuje nejen porušení zákona, ale i záměrnou nedbalost směřující k urychlení řízení a inkasu pokuty, což je v rozporu se zásadou materiální pravdy (§ 3 správního řádu).

2. Nedostatečná snaha zjistit skutečného řidiče
Podle § 125f odst. 5 zákona č. 361/2000 Sb. je podmínkou pro uplatnění objektivní odpovědnosti provozovatele, aby správní orgán učinil nezbytné kroky ke zjištění pachatele přestupku. V mém případě se orgán omezil na jedinou výzvu, přestože jsem sdělil totožnost řidiče, který po spáchání přestupku zemřel. Orgán nevyužil jiné možnosti (součinnost Policie ČR, ověření úmrtí, výslech svědků), čímž porušil zásadu materiální pravdy dle § 3 správního řádu.

3. Zpochybnění způsobu vedení řízení
Výzvu k seznámení se s podklady rozhodnutí č. j. MBK 64161/2025 nelze považovat za výzvu k doplnění důkazů o totožnosti řidiče (např. úmrtní list, parte). Nemohl jsem předpokládat, že SO1 pouze na základě oznámení o nedoručení výzvy z důvodu úmrtí řidiče ukončí zjišťování pachatele přestupku. Pokud měl SO1 takovou potřebu, měl mě o tom informovat. Toto opomenutí zakládá další důkaz ledabylého postupu, který naznačuje snahu co nejrychleji ukončit řízení a inkasovat pokutu.

4. Podjatost správního orgánu
Podjatost dle § 14 správního řádu dovozuji z následujících skutečností:
- Systémový střet zájmů: příjem z uložených pokut je příjmem MěÚ Blansko.
- Ledabylé vedení řízení naznačující snahu co nejrychleji řízení uzavřít a inkasovat příjem do rozpočtu MěÚ Blansko.
- Nepodložené náznaky obvinění z podvodu: V odůvodnění rozhodnutí je citován rozsudek NSS č. j. 5 As 177/2017, který řešil případ, kdy zástupce obviněného opakovaně a úmyslně uváděl zemřelé osoby, aby se vyhnul postihu. Tento odkaz je zcela irelevantní pro můj případ a nelze jím argumentovat. Správní orgán tím nepřímo naznačuje, že jsem jednal obdobně, což se dotýká mé osobní cti a poškozuje mou dobrou pověst. Takový závěr je nepodložený – u MěÚ Blansko jsem dosud neřešil žádný přestupek a mám plný počet bodů na řidičském kontě. Tento postup je v rozporu se zásadou nestrannosti (§ 7 správního řádu) a dále potvrzuje podjatost SO1.

III. Shrnutí
Napadené rozhodnutí je nezákonné a nepřezkoumatelné, neboť:
- nebyla zajištěna nestrannost řízení,
- nebyl prokázán materiální znak přestupku,
- nebyly splněny podmínky pro uplatnění objektivní odpovědnosti,
- správní orgán postupoval způsobem, který poškozuje mou pověst a porušuje zásady správního řádu.

IV. Návrh
Navrhuji, aby odvolací orgán podle § 90 odst. 1 písm. a) správního řádu napadené rozhodnutí zrušil a řízení zastavil.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 05 Září 2025, 14:30:16 »

Pokud podezřelý Helmut zemřel a SO to ví a nezpochybňuje, tak to měl SO odložit podle https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2016-250#p76-1-h, nikoli podle https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2016-250#p76-1-l, čímž by nebyla naplněna podmínka https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361#p125f-5-a pro sprdel.

Otázka pochopitelně je, jakou má provozovatel možnost namítat nezákonnost / neplatnost odložení podle blbého písmene zákona.
IP zaznamenána

v1kt

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 30 Listopadu 2025, 19:14:40 »

prosim oznacte jako LOST - SO2 potvrdil
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:[LOST] Usekove mereni Blansko Lazanky - celkova strategie pristupu
« Odpověď #9 kdy: 30 Listopadu 2025, 21:41:42 »

Mohl byste nahrát to Rozhodnutí SO2 (anonymizované)?
IP zaznamenána