30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Nepomáhat a škodit  (Přečteno 5496 krát)

Féna

• Zobrazit profil
Re:Nepomáhat a škodit
« Odpověď #15 kdy: 01 Února 2025, 23:03:07 »

Moje předchozí predikce evidentně nevyšla, takže reálně mám obavy, že to bohužel půjde za dodávkářem.

Reálně prostě řidič při vjížění na hlavní musí dát přednost všemu, i předjíždějícímu v protisměru. Pokud bude argumentovat tím, že neviděl, akorát si tím situaci zhorší, i když si tedy myslím, že ty majáky vidět měl.

Jediné pozitivum na celé věci je v tom, že k rozbití fízlích rypáků z nějaké míry dopomohla i stupidní móda s instalováním balisetů, kterou PČR tak ráda podporuje. Kdyby tam nebyly, buď by nebylo třeba jet kolem ostrůvku v protisměru, nebo by se alespoň mohli dříve zařadit zpět a dodávkář mohl zareagovat.

IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 02 Února 2025, 08:18:55 »

Celkem zajímavá diskuze, dovolil jsem si jeden konkrétní postnout.

Mám se stydět, že souhlasím s fízlem?
« Poslední změna: 02 Února 2025, 08:20:30 od Hugo »
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 02 Února 2025, 09:57:10 »

určitě ne. V každé sekci státní moci se najdou výjimky. Jsou tak občas příčetní a rozumní policajti, úředníci , soudci..
Je jich jak šafránu, ale jsou.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 02 Února 2025, 17:01:53 »

Moje předchozí predikce evidentně nevyšla, takže reálně mám obavy, že to bohužel půjde za dodávkářem.
Reálně prostě řidič při vjížění na hlavní musí dát přednost všemu, i předjíždějícímu v protisměru.
To ovšem samozřejmě není úplné, pokud se po hlavní řítí vozidlo nadměrnou rychlostí může být, že v rámci rozhledových možností nemůžete dát přednost.
IP zaznamenána

Féna

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 02 Února 2025, 20:54:51 »

Ano, jsem si vědom, že i médii prošla jedna nehoda, kde to hodili na řidiče jedoucího po hlavní. Tady je ale vidět dobře (nebýt auta, které mu zakrylo výhled), koneckonců, ostatní řidiči zareagovat stihli.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #20 kdy: 03 Února 2025, 00:31:41 »

Tvl vlez si negdy do dodáfky, ať máš představu, co tam je vidět a slyšet. I ve vosobáku co je ze všech stran jak skleník celkem běžně do poslední chvíle vim pyču vodkud ten randál je, pže v silným provozu není vidět ani hovno, co gde bliká. Natož v cihle, kde vidiš dopředu, tak zhruba okolo 90 ° doleva a možná 80° doprava. A neco málo v bočních zrcátkách.
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 03 Února 2025, 21:57:49 »

... (nebýt auta, které mu zakrylo výhled), koneckonců, ostatní řidiči zareagovat stihli.
co mám lokální info, tak to právě dodávkáře zmátlo, myslel si, že ho ti na hlavní pouští
a protože není úplný kretén, tak do té křižovatky nevyletěl, ale jen nakoukl...
kdyby si to jako někdo rozmyslel
nerozmyslel, přiletěl bezmozek, co "pod majáky může všecko"
IP zaznamenána

lerion

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 03 Února 2025, 22:52:20 »

Kdyz uz je nejake lokalni info - co je pravdy na tom, ze fizlove leteli poskytovat k jine nehode prvni pomoc? Cetl jsem dve verze - jedna, ze tam uz nejaka hlidka byla, takze leteli zbytecne a druha, ze zachranovali zivoty. Tak jen at vim duvod, proc tam leteli jak hovada.
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 04 Února 2025, 08:47:54 »

lerion> To mi prijde jako nesmysl, ze by tam fizlove z Brodu jeli zachranovat zivoty. Jednak z Brodu je to do Nucic ~15km a fizlklubovny jsou i v Kostelci (~5km) a v Kourimi (~8km), druhak jak v Kostelci tak v Brode (a v Ricanech, ~19km) je zdravotnicka zachranna sluzba.
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 04 Února 2025, 11:53:42 »

To bude neco podobneho co se stalo u nas. Fizli jeli k nehode a nekolika vysypanym sutrum do vozovky, na majaky, ve meste cca 110km. Z vedlejsi vyjelo auto protoze nikde nikdo, v tu chvili se prehoupli z horizontu pomahaci a samozrejme praskli do auta co vyjizdelo z te vedlejsi. Ve zpravach pak kolovalo ze '' ocity svedek vypovedel ze honili motorkare ''.
IP zaznamenána

Martin623

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 04 Února 2025, 20:20:30 »

Nejen mezi fizli jsou bezmozci.Včera jsem byl svědkem naprosto brutální a bezohledné jízdy hasičů. Ten, co s tou vodou předvedl nemohl snad ani projít psychotesty. Nerozumím tomu, on je musí jakýkoliv zásah tak vyjančit, že se prostě začne vyplavovat adrenalin a nastane úplné zatmění. Vzhledem k tomu, že jsem musel psychotesty několikrát absolovat, tak vím, co je to za sračku k ničemu.Taky už mě tam nikdo nikdy nedostane.

Já a vozidlo přede mnou jsme zastavili, co nejvíce u kraje asi tak na úrovni bližšího patníku. https://www.google.com/maps/@50.7399724,15.2071812,3a,75y,61.46h,73.76t/data=!3m7!1e1!3m5!1sTXknLoDr6mS40YJYGZKK0w!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D16.235649055737937%26panoid%3DTXknLoDr6mS40YJYGZKK0w%26yaw%3D61.45939665584197!7i16384!8i8192?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDIwMi4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

V okamžiku, kdy nás ten hasičák míjel rychlostí cca 70-80, další před námi vozidlo bylo přibližně u patníku, co začíná skála. Bylo zřejmé, že o hasičáku ví a  bylo vidět, že zaváhal, neboť problikly brzdovky, ale pak přidal a vzřejmě vyhodnotil, že bude bezpečnější pustit hasičák na přehlednějším místě za zatáčkou. Asi bych se rozhodl stejně, protože bych předpokládal, že ten hasič nepojede  do prudký zatáčky jak hasič, 70 a více a ještě s vodou
Ten hasičák  vůbec nepřibrzdil a začal předjíždět  prakticky před zatáčkou a nemohl tam vidět, stejně tak do ho nemohla vidět ani slyšet dodávka v protisměru., která tam vybafla.V podstatě  jsem moc nepochopil, jak se ta tři auta do té zatáčky poskládala. Muselo mu tam pěkně šplouchnout a vypadalo to, že lehne.
Co z toho plyne? Můžeme být rádi, že fízlové fasují nákláďáky jen opravdu sporadicky a zatím je nenapadlo pomáhat a chránit třeba Tatrovkou.
« Poslední změna: 04 Února 2025, 20:27:34 od Martin623 »
IP zaznamenána

Ropák

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 05 Února 2025, 01:56:04 »

Mohlo se stát. Ale zatímco u hasičů a záchranky je prasba spíše výjimkou, tak u fízlů pravidlem.
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 05 Února 2025, 10:04:50 »

V roce 2004 měli hasiči nehodu v průměru každých 8 km.
IP zaznamenána

Ropák

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 06 Února 2025, 14:45:19 »

Nevím, kam na takové fantastické statistiky chodíte. Ale klidně postněte stejnou i pro policajty a záchranku.

IP zaznamenána