30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Dvojče?  (Přečteno 1046 krát)

mesány

• Zobrazit profil
Dvojče?
« kdy: 15 Ledna 2025, 16:06:32 »

Napadla mě zajímavá myšlenka vedení správního řízení a zajímá mě váš názor.

V listopadu mi do datovky přišlo výpalné za projetí červené. Nebudu zde polemizovat nad tím, jestli byla nebo ne. Klasika na poslední chvíli...  Zkusil jsem to nechat "vyhnít", ale sprdel poslal teď rovnou příkaz na 4 místnou částku, s čímž se jaksi nehodlám smířit a zabojuju. Pár řízení už jsem vyhrál, takže se toho nebojím. Podal jsem tedy odpor v zákonné lhůtě a přemýšlím, jakou taktiku zvolit. Napadla mě zajímavá myšlenka, jak z toho  zkusit vybruslit, ale otázka...

Vycházím z předpokladu, že právnímu orgánu stačí jako důkaz fotografie auta s registrační značkou. Vylustruje RZ, maximálně zkontroluje, jestli se jedná o shodné auto s evidencí a pošle příkaz. Co když si ale někdo nechal vyrobit stejnou RZ, což dnes není problém a brázdí s ním silnice na druhé straně republiky se stejným typem auta, aniž bych o tom já věděl? Dvojče? Kradené auto? Řidič, který nemá pojištění na autě...? Důvodů může být více, ale jak mám já prokázat, že se o moje vozidlo nejedná? Typ, barva, i RZ odpovídají, ale moje auto to být v žádném případě nemohlo, protože v tom městě, odkud mi přišla pokuta jsem nikdy já, ani moje vozidlo nebyl.  JE v tuto chvíli důkazní břemeno na mé straně?

První výzva do datovky mi přišla, ale jelikož jsem ji bral za pokus podvod, kterých se po internetu množí jako houby po dešti, tak jsem ji ignoroval (verze pro SO). I z toho důvodu, že auto, které údajně mělo projet červenou je už tři měsíce odstavené na zahradě pro poruchu....

Jak si myslíte, že by to mohlo obstát? Upřímně si myslím, že průkaznost přestupku na základě RZ z vozidla, i když je kvalita fotek bůhví jak suprová přeci nemůže 100% uznat vinným provozovatele. Pokud si budu stát na svém, je mou povinností prokázat, že mi auto stojí už 3 měsíce na dvoře, nebo je i v téhle věci důkazní břemeno na straně SO?
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
Re:Dvojče?
« Odpověď #1 kdy: 15 Ledna 2025, 16:36:25 »

SO břemeno s přehledem ustojí. "Máme fotku auta. Pokud tvrdíte, že je někde dvojče a bylo to ono, dokažte to." Řekl bych, že je to bez šance..
IP zaznamenána

mesány

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 15 Ledna 2025, 19:11:28 »

Dobře, vyzvu ouřadu, ať si předvolá svědky, kteří mu potvrdí, že je vozidlo nepojizdné nekolik měsíců...

Mimochodem, když budu chtít někomu škodit, stačí k tomu stejné vozidlo na papír vytisknout jeho registrační značku a budu lítat před radarama a jemu budou chodit pokuty? Defakto ani nemusím. Proč riskovat, že mě někdo zastaví s jinýma registračkama a přijdu o papíry.... Stačí onen papír umístit na odstavené auto třeba v modré zoně (tím se nedopouštím žádného protiprávního jednání) a jemu pak budou chodit příkazy za neoprávněné parkování?

Jako je to trochu extrem, ale co když by nastala situace, že by mi přišly dvě pokuty ve stejný čas? Jedno z Říčan, druhé z Židlochovic. Zařídit se to dá... Jak by se na to asi ouřadové tvářili? Prokázali by mi teleportaci? Nebo by se dalo uvažovat o tom, že skutečně někde jezdí dvojče?

IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 15 Ledna 2025, 19:49:33 »

... Stačí onen papír umístit na odstavené auto třeba v modré zoně (tím se nedopouštím žádného protiprávního jednání) ...

Napadá mě - pokud byste mu tím způsobil nějakou újmu, mohlo by to být poškozování cizích práv.

Jinak myšlenka zajímavá - pokud byste argumentoval u jednoho SO, že v tu dobu ho vyfotil jiný SO, zajímalo by mě, jak s tím vypořádají.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 15 Ledna 2025, 20:00:00 »

Jako je to trochu extrem, ale co když by nastala situace, že by mi přišly dvě pokuty ve stejný čas? Jedno z Říčan, druhé z Židlochovic. Zařídit se to dá... Jak by se na to asi ouřadové tvářili? Prokázali by mi teleportaci? Nebo by se dalo uvažovat o tom, že skutečně někde jezdí dvojče?

A pak jeden z radarů jako na potvoru nebude fungovat.

Spíš by se mi líbila varianta, kdy vozidlo prokazatelně stojí na technické kontrole, zatímco jeho dvojče na druhé straně republiky projíždí několik radarů.
IP zaznamenána