30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Postup SO1 po vrácení k novému projednání  (Přečteno 1016 krát)

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Postup SO1 po vrácení k novému projednání
« kdy: 13 Ledna 2025, 22:45:57 »

Měl by někdo znalost o správném postupu SO1 po zrušení rozhodnutí od SO2 (nezjištění stavu věci, o kterém nejsou důvodné pochybnosti, SO2 postuluje důvodné podezření z jiného přestupku, navrhuje doplnění dokazování) a vrácení k novému projednání? Správní řád na to jednoznačnou odpověď nedává.
SO1 jako první úkon po zrušení a vrácení provedl "oznámení o ukončení důkazního řízení" ve spojení s možností seznámit se s podklady. Pomineme-li jistou krkolomnost tohoto vyjádření, pak neměl by nejprve oznámit pokračování v řízení? A neměl by předem oznámit i případnou překvalifikaci?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Postup SO1 po vrácení k novému projednání
« Odpověď #1 kdy: 13 Ledna 2025, 23:32:27 »

Nemyslím si, že by správní orgán měl povinnost vůbec někdy oznamovat pokračování řízení. Nebo jsem něco přehlédnul?

Na druhou stranu, pokud SO2 zrušil rozhodnutí SO1 z důvodu, že nebylo dostatečně provedeno dokazování, pak bez nového dokazování by mělo být nové rozhodnutí SO1 opět odsouzeno ke zrušení odvolacím orgánem (SO2). A dokazování nemůže proběhnout bez toho, aby byl účastník řízení předem o termínu dokazování vyrozuměn.

Pokud v průběhu řízení správní orgán změní právní kvalifikaci skutku, vyrozumí o tom obviněného (§ 78(4) PřesZ).
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 14 Ledna 2025, 00:13:17 »

Díky za dohledání. Co se týče oznámení o pokračování, vycházel jsem spíš z praxe.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 14 Ledna 2025, 07:57:56 »

Návrh doplnění dokazování má nějaké věcné pozadí týkající se konkrétního případu nebo to je spíše copy/paste od SO2? Obecně mám s úředníky takovou zkušenost, že mě postup SO1 v nejmenším neudivuje, oni si u sebe nikdy chybu nepřiznají, takže bych si ten postup vysvětloval tím, že ve spise nic nepřibylo, žádné nové důkazy nejsou a úředník to cítí tak, že je jen potřeba do odůvodnění napsat novou, lepší, delší,... omáčku.
IP zaznamenána