30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Přestupek provozovatele Trutnov ("reverzní turbo") - žaloba?  (Přečteno 713 krát)

Tez

• Zobrazit profil

Zdravím,
mám tu po delší době zajímavou věc, kterou bych rád poslal k soudu. Na správní žalobu si troufnu i sám, ale chci se zeptat, jestli tu není advokát, který by se toho chtěl (za úplatu) ujmout? Přijde mi to vyloženě ložené...

V kostce:
únor 2024 - změřeno překročení rychlosti
duben 2024 - výzva provozovateli
duben 2024 - provozovatel označil (existujícího) řidiče
květen 2024 - orgán vyzval řidiče k podání vysvětlení, doručeno do datovky, řidič nereagoval
září 2024 - rozhodnutí, provozovatel vinnen
říjen 2024 - odvolání, argumentace tímto: https://www.30kmh.cz/index.php?topic=10475.msg114732#msg114732
prosinec 2024 - odvolání zamítnuto, víceméně univerzální copy-pasta, odvolací orgán na odvolací důvody v podstatě nereagoval

Budu rád i za jakýkoliv názor na šanci žaloby. Díky!
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Přestupek provozovatele Trutnov ("reverzní turbo") - žaloba?
« Odpověď #1 kdy: 08 Ledna 2025, 12:10:58 »

Podle mě to mají špatně, rozhodnutí kafkovského SO2 (ostatně stejně jako rozhodnutí SO1) je v rozporu s ustálenou judikaturou. Zároveň je tam dle mého názoru nevypořádání odvolacích námitek.

Je otázkou, zda žalovat, nebo zda mezitím ve lhůtě nezkusit přezkum na SO3 a teprve pokud by to vypadalo, že SO3 do lhůty nerozhodne, podat žalobu.
« Poslední změna: 08 Ledna 2025, 12:13:04 od Eric »
IP zaznamenána