30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Rychlost - hrozí vybodování  (Přečteno 2657 krát)

Matt_CZE

• Zobrazit profil
Rychlost - hrozí vybodování
« kdy: 06 Ledna 2025, 09:57:36 »

Zdravím Vás,
tak máme situaci, kdy kolega řídil moje vozidlo, se kterým mu naměřili takovou rychlost, že v případě prohry je vybodován.
Cílem hry je proto ideálně zdržovat alespoň do doby, než se mu přičte dostatek bodů, aby ustál případnou prohru tohoto přestupku.

Přestupek se stal v listopadu, příkaz přišel v prosinci, převzat na konci roku, dnes podán odbor.

postupuji dle rozcestníku (https://www.30kmh.cz/index.php?topic=4187.0) ale budeme rádi za každou cenou radu.

Dostupné redigované dokumenty dávám do přílohy.
Pokud by moderátor zvážil, asi bych poprosil do neveřejné sekce, děkuji.
« Poslední změna: 06 Ledna 2025, 10:12:19 od Matt_CZE »
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Rychlost - hrozí vybodování
« Odpověď #1 kdy: 06 Ledna 2025, 10:41:13 »

Spousta podstatných informací chybí, např: bylo to změřeno automatickým zařízením a nebo hlídkou? Byl tedy někdo ztotožněn a řízení je již vedeno proti konkrétnímu řidiči?
IP zaznamenána

Matt_CZE

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 06 Ledna 2025, 11:01:31 »

Vše je ve spisu v příloze.
Změřen hlídkou laserem (což je úsměvné, v autě je rušička...), na místě ztotožněn, řízení vedeno proti konkrétnímu řidiči který je tak trochu v bodové tísni.
Co je mi trochu záhadou, tak je věta v příkazu:

"... řidič po provedených úkonech na místě uvedl, že s přestupkem nesouhlasí a chce být oznámen k projednání ve správním řízení. Na místě bylo sepsáno oznámení o přestupku, na které se řidič písemně nevyjádřil a oznámení podepsal."  ::)
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 06 Ledna 2025, 11:03:17 »

Mě na té větě nic záhadného nepřijde.

A jestli potřebuje zdržovat, tak teď nic jiného než odpor nevymyslí. Pak se uvidí co dál.
« Poslední změna: 06 Ledna 2025, 11:07:55 od cocomoon »
IP zaznamenána

Matt_CZE

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 06 Ledna 2025, 11:04:51 »

samozřejmě, protože jste v těchto věcech doma - já nikoliv.
Měl jsem zato, že když se na místě něco podepíše, tak je tzv. vystaráno.
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 06 Ledna 2025, 11:09:08 »

On podepsal oznámení o přestupku, který následně bude řešit úřad.

Kdyby podepsal souhlas s pokutou na místě, tam by vystaráno bylo.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 06 Ledna 2025, 11:21:18 »

Bude pak potřeba získatý celý spis a rozebrat ho, kdyby náhodou úřad udělal chybu. Což asi bude jediné, co se případně dá vymyslet.
Jinak pro inspiraci viz např. https://www.30kmh.cz/index.php?topic=13929.0

Na okraj - aniž bych chtěl hodnotit jakékoliv motivace a jednání - pokud má někdo v autě rušičku a jezdí tak, že mu za jediné změření skutečného stavu hrozí vybodování, mohl by se třeba zamyslet, jestli je všechno správně ...
IP zaznamenána

dj-bobr

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 06 Ledna 2025, 12:03:04 »

Nešel by použít odečet bodů na polygonu?
Pokud nemá víc jak 10 bodů a žádný přestupek nebyl za 6 nebo 7 bodů, dají se takto umazat 4 body za kurz bezpečné jízdy s odečtem bodů, kdy ten odečet proběhne k datu absolvování kurzu.
IP zaznamenána
automaticky mi tykejte, vykání je přežilá formalita

Matt_CZE

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 06 Ledna 2025, 14:35:29 »

@Eric - Děkuji za inspiraci.
Motivaci jednání nemohu hodnotit. Auto je firemní, primárně s ním jezdí moje žena. Antiradar tam zůstal po mě, přičemž pokutu za rychlost jsem dostal naposledy v roce 2016. Změřen byl kolega, který jel toto firemní auto přezout. Naměřeno měl přes 70km/h na rovné dvouproudé cestě, kde bylo padesát. Hodnotit to můžeme jakkoliv, ale zamyšlení není na mě (možná snad nad tím, zda mít v autě rušičku), ale na něm. Já s ním v autě neseděl, jen se mu snažím pomoc, protože ani mě - jako jeho zaměstnavateli - moc nevyhovuje, že by měl přijít o ŘP.

@dj-bobr - no, to bohužel nepůjde, neboť už měl tak nějáké body nasbírány a tento přestupek ho dostane do fáze, že se vyboduje. Část bodů by mu měli vrátit někdy v březnu, tzn. kdyby se tento přestupek protáhl v řízení dejme tomu do toho března, aby se mu stihli přičíst, nebo ideálně stihl i ten polygon, tak je z toho chudák venku s velmi odřenýma ušima i kdybychom toto prohráli.
IP zaznamenána

dj-bobr

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 06 Ledna 2025, 15:15:48 »

No když by jel na polygon teď, tak mu body odečtou taky hned, nicméně body za přestupek mu budou uděleny až v okamžiku nabytí právní moci, takže má smysl na ten polygon jet co nejdříve.
IP zaznamenána
automaticky mi tykejte, vykání je přežilá formalita

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 06 Ledna 2025, 15:31:51 »

@dj-bobr - no, to bohužel nepůjde, neboť už měl tak nějáké body nasbírány a tento přestupek ho dostane do fáze, že se vyboduje.
Ano, to je důvod proč jet na polygon umazat body. S čistým kontem to tak nějak postrádá smysl...
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 06 Ledna 2025, 15:45:38 »

Při aktivním přístupu k délce řízení by neměl být problém protáhnout nabytí právní moci do března.
https://www.info365.cz/jak-jednat-s-policii-aktivni-pristup-k-delce-rizeni-6-dil/
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 06 Ledna 2025, 16:57:21 »

Dle ustálené terminologie je antiradar pasivní a rušička aktivní (nelegální). A určitě by bylo vhodnější, kdyby si to řešil zde sám.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 06 Ledna 2025, 18:38:13 »

Aha, já myslel bůhvíjaká rychlost to nebyla, a ona takováhle prkotina ... Navrhuju taky polygon first, a aktivní přístup k tomu.
IP zaznamenána

Matt_CZE

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 06 Ledna 2025, 21:01:06 »

jenže polygon jde dělat do nějákého počtu bodů. A to naše jelito mělo poslední dva :( Takže za mě je fakt jediná možnost zdržovat dokud se nepřičtou v březnu a pak jít na polygon... :( Nicméně budeme potřebovat rady, jak to zdržovat.
Kolegu jsem poučil, aby se zde zaregistroval a převzal iniciativu  ;D
IP zaznamenána