30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Pokračování po odporu  (Přečteno 936 krát)

charlemagne

• Zobrazit profil
Pokračování po odporu
« kdy: 21 Listopadu 2024, 09:21:57 »

Zdravím,

přišla mi výzva k úhradě určené částky kvůli parkování v ZPS (Praha 5) bez platného oprávnění, kterou jsem ignoroval. Zatím ignorování výzvy u různých banálních  přestupků vždy vycházelo a případy neměly pokračování. Nemívám větší množství přestupků v jednom místě za krátký časový interval.

Nicméně tentokrát přišel příkaz k platbě 2000 Kč s možností podání odporu do 8 dnů.

Zvařuji podání odporu.

Na rovinu, nechci tím ztrácet moc času, a bránit se ve správním řízení.
Můj čas na to vynaložený by asi byl dražší, než ty 2000 Kč.

Takže pokud je vysoce pravděpodobné či jisté, že řízení následovat bude, raděj to  zaplatím.
Ale pokud je řekněme 50% šance, že úřady v zákonných lhůtách něco nestihnou a další krok následovat nebude, odpor (bez odůvodnění) bych podal.

Takž následuje po podání odporu vždy správní řízení, nebo je slušná šance, že úřad (Praha 5) se na to raděj vykašle/nestihne?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Pokračování po odporu
« Odpověď #1 kdy: 21 Listopadu 2024, 18:00:35 »

Takže pokud je vysoce pravděpodobné či jisté, že řízení následovat bude

Správní řízení bylo zahájeno doručením příkazu.
IP zaznamenána

charlemagne

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 21 Listopadu 2024, 23:18:17 »

Ok. Nepřesně jsme se vyjádřil.
Je reálná šance, že po podání odporu se úřad na další kroky vykašle/nestihne nebo má odpor cenu jen tehdy, pokud člověk plánuje ativně se bránit v dalších krocích?
IP zaznamenána

anipenny

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 22 Listopadu 2024, 08:20:50 »

Na to není žádný mustr, každý úřad postupuje jinak. Otázkou je zda se chceš kočkovat nebo na to hodit bobek. Čas je zanedbatelný oproti pocitu z výhry. A pokud nevyhraji jsou další způsoby jak ještě ouřadovi zpříjemnit život. O pokutě se s úřadem dohodnout na splátkách, potom známý pošle z Rakous 15 éček na účet úřadu. Já požádám 106 o vyčíslení zbývajícího doplatku. Další platba jde z Polska, opět žádost o vyčíslení. No a tak se to praktikuje až do splacení. Odeslané peníze z ciziny je třeba potom kamarádům vrátit. Zatím je to ve stadiu úvahy, kontakty jsou ale už vybudovány  ;D Pokud teď něco prohraju (např. ValMez) tak jdu do toho. Ale vzdát se bez boje vnímám jako bych si sám sobě plivl do tváře  8)
IP zaznamenána

cane

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 22 Listopadu 2024, 11:19:00 »

V Praze mám tu zkušenost, že pokud ignorujete tu první výzvu, vykašlou se na to (u mě to byly desítky případů). Mají toho moc, jsou přetížení. Podle mě je pravděpodobné, že pokud projevíte alespoň nějakou snahu se bránit, máte velkou šanci, že Vás nechají být a budou se věnovat jiným případům.
IP zaznamenána

charlemagne

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 22 Listopadu 2024, 12:17:36 »

cane: Však výzvy jsem až doteď ignoroval a vycházelo to. Příkaz k platbě řeším poprvé.
Nějaká osobní, nejlépe opakovaná zkušenost s tím, co na Praze 5, nebo jinde v Praze, následuje po podání odporu?
« Poslední změna: 22 Listopadu 2024, 12:21:25 od charlemagne »
IP zaznamenána