30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: proč lidé jezdí pomalu a když je chci předjet zrychlí  (Přečteno 9307 krát)

MatesBrno

• Zobrazit profil
proč lidé jezdí pomalu a když je chci předjet zrychlí
« kdy: 13 Listopadu 2024, 23:27:13 »

Stávalo se mi to v Rakousku a Německu, ale poslední dobou hodně i u nás - fakt dost často.

proč vůbec lidé jezdí pomalu?
když je chci předjet ... zrychlí, abyste Vy nemohli ... a když se zuby nehty předjedu, tak na mě blikají, lomí rukama a stíhají mne?

Každého pustím, je to pro mne řidičská ČEST, když někoho vidím, že spěchá, uhnu mu ... ale to stejné čekám od ostatních, ALE NE.

Přijde mi ta jako naschvál. 

Včera jsem jel do Polska, za Olomoucí ... trága, lidé vlevo, zuřiví, jeden mne vybrzdil.

Co si o tom myslíte?

Není to můj sociální kosntrukt?

Děkuji Vám, za Vaše názory

Co se to děje? 

IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
Re:proč lidé jezdí pomalu a když je chci předjet zrychlí
« Odpověď #1 kdy: 14 Listopadu 2024, 08:27:14 »

Lidi jsou kreténi. 80% lidí je průměrné inteligence (blbci). Logiku v tom nehledejte (beztak je nějaká vidlácká typu "stará mi včera nedala, hele, nějakej blbec, toho teda nepustím..")
IP zaznamenána

arwi

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 14 Listopadu 2024, 08:41:48 »

Děje se to. Těch jedinců co jedou 60-70, Vy je dojedete a při předjíždění Vám ani 120 nestačí je na silnici dost.
Většinou v první zatáčce odpadnou. Nevím, co je k tomu vede. Nebráním jim jet pomalu. S žádným z nich jsem si ještě nepopovídal, abych třeba alespoň vzdáleně pochopil, proč má potřebu ohrožovat více jak mě, tak sebe.
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 14 Listopadu 2024, 11:08:04 »

Jak vás může někdo vybrzdit?
Jedině tak, když se mu nepříjemně lepíte na zadek a máte snahu ho popohnat, protože chcete jet rychleji.

Jo a jinak ta věc, že se auta táhnou jak smrad v místech, kde nelze předjíždět je úplně normální. Pak jak začně rovinka, tak se přestanou bát a začnou na to hamtat, aby vás pak v dalších zatáčkách znovu zdržovali.
Oni totiž nemají v hlavě vůbec nic a jsou rádi, že jedou rovně. Natož aby byli schopni vymyslet tak složitý konstruk, jako že v zatáčkách zdržujou, tak by po skončení zatáček mohli jet konstantní rychlostí a umožnit autu zasebou bezpečné předjetí a pak i opět nasadit tu svojí hru na brždění a zrychlování.
To je přesně ta sorta řidičů co si ani není schopna přepnout světla z denního svícení když je přes den mlha a v noci naopak jezdí s mlhovkama a vypalujou vám oči.

« Poslední změna: 14 Listopadu 2024, 11:37:28 od cocomoon »
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 14 Listopadu 2024, 11:53:56 »

cocomoon : autor to zřejmě myslel jinak. Vnímám to už asi 2 roky - nejprve opravdu hlavně Německo a pak i Rakousko, dnes i u nás. Klidný provoz po dálnici, nastavíte si tempomat o něco málo více přes 130 a v pohodě jedete. Přibližujete se k vozidlu před vámi a dostatečně včas přejedete do rychlého pruhu. A najednou se přibližovat přestanete. Přidáte, protože chcete dokončit předjetí  a opět se přestanete přibližovat..... Pokud přidáte více, abyste skutečně předjeli - prakticky obratem ten předjetý "odpadá" a vrací se ke svojí předchozí rychlosti. V horším případě, u horšího kreténa, tento zrychlí více a ujede vám, vy nadále jedete na nastavené tempomatové rychlosti a za cca 3km ho dojedete a situace se opakuje. Hlava mi to nebere a dělají to shodně řidiči i řidičky.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 14 Listopadu 2024, 11:58:16 »

Jak vás může někdo vybrzdit?
Jedině tak, když se mu nepříjemně lepíte na zadek a máte snahu ho popohnat, protože chcete jet rychleji.
Typicky dálnice. Jedu v levém svých konstantních 160, v pravém jede kamion, za ním blbec co jede "kamion +3". Z dáááálky je vidím, blbec začne předjíždět kamion svou +3 rychlostí, trvá mu to, trvá, mezitím já dojíždím a místo aby pokračoval +3 (nebo lépe zrychlil) tak mě vybrzdí.

Se zbytkem souhlas a ta úvaha se zrychlením na "dobrém úseku" dává smysl.
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 14 Listopadu 2024, 12:02:00 »

Fogyn:
jo to. Ale bavíme se o vybrždění? Tj. auto šláplo na brzdy. Nebo prostě jen, že vás svou jízdou donutí zpomalit?
IP zaznamenána

MatesBrno

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 14 Listopadu 2024, 12:34:00 »

cocomoon

Dobrý den

Jedete po okresní silnici se zatáčkou, kde ŘIDIČ jede svých 70 km/h. Přijde rovinka, kde se dá předjet, a ŘIDIČ začne zrychlovat. Tak ho zuby nehty předjedete a on jede za vámi a rukama gestikuluje. Dojedete do města, objedete centrum, ŘIDIČ to střihne přes náměstí a poté co společně vyjedete z obce, tak HAMUJE = šlape na brzdy = vybržďuje.

602 Přibyslavice - Velká Bíteš, "ŘIDIČE" jsem dojel dole u rybníků - zatáčka - a na rovince do Bíteše (přes jeho akceleraci) jsem ho předjel. Pak na výpadovce za Bíteší na Rudu a Velmez mě vybržďoval

Něco podobného Olomouc- Hranice - Český těšín. Dojedete kolonu a najednou z kolony vidíte blinkr a v levém pruhu hned Vám vjede ŘIDIČ "naschválníček" a on Vás ještě k tomu vybrzdí.

Ano jezdím 160Km/h.

Já vás chápu, že ze mě chcete udělat AGRESORA. Není tomu tak, jak to zde čtu nejsem to jen já, ale jde o národní zábavu zakomplexovaných lidí.

Příroda je kreativita, svoboda, volnost, nikoli zákazy, vychovávání, nihil.
« Poslední změna: 14 Listopadu 2024, 12:45:36 od MatesBrno »
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 14 Listopadu 2024, 12:50:47 »

Já zvás nedělám agresora. Jen se snažím přijít na důvod, že máte takové štěstí na vybržďovače.
Mě třeba za celý život nikdo nevybrzdil. A co sleduju různé videa na youtube, tak tomu, že na sebe řidiči začnou nějak útočit většinou předchází nějaký stav vyvolaný jedním z řidičů a ten druhý řidič se do toho nechá vtáhnout a začne se mstít.

Jinak jako vybrždění si představuju to, že mě předjede auto a zabrzdí.
Pokud jedu za autem, které zničeho nic přibrzdí, tak by mě to nemělo nijak moc vadit, protože při dodržení bezpečného odstupu na to přibrždění stihnu normálně zareagovat.

A doporučil bych si koupit kameru.
1. Až vás příště někdo vybrzdí, tak by bylo vhodné sem dát pro posouzení záznam.
2. Pokud by vás někdo vybrzdil a vy by jste se mu podíval do kufru, tak bez záznamu těžko dokážete nějaké vybrždění.

Z těch zmatených popisů jednotlivých zážitků bohužel nejsem schopen si udělat obrázek jak se děj vůbec stal, jaké byli vzdálenosti a jaký mohl být důvod vybrždění.

A o tom, že by tu ostatní psali, že je někdo vybržďuje jsem tu neviděl ani čárku.
« Poslední změna: 14 Listopadu 2024, 12:53:59 od cocomoon »
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #9 kdy: 14 Listopadu 2024, 12:57:21 »

tak že dybys nebyl kretén, taks dočetl ai tu pasáž, že zatímco von jel po vobchvatu dědiny, tak geront místa znalej to střihl přes náměstí a vopětovně se tak voctl za dědinou před ním  ::)

a dyž už je řeč vo kamerách, tak pár typicky hlavně profesionálních řidičů má na trubce nejden kanál, kde jsou stovky a tisíce situací, co se jim dějou prakticky asi pořád, že kdyby tady neco fungovalo, tak ti kreténi co sou na tom záznamu si pět let nesednou ani na sedačku spolujezdca, ale protože tady máme co tady máme, tak se jede kasírka s buzerbudkama a šmírwágnama, zatímco dementi způsobujou nehody a všem ostatním nám potom každej rok permanentně roste ručení, a né málo

MatesBrno: je to naprostá katastrofa tady jezdit a je to rok vod roku horší, samej dement všude, stačí se jenom dívat, co předvádijou dementi na křižovatkách a hned víš, s čím máš na silnici čest; co bylo zajímavý, ani to nemá pud sebezáchovy, dyž sem jezdíval s maxíkem, tak tím spíš se mi tam všici srali takovým způsobem že nevim, esli si to jako nepletli s carmageddonem aniž by věděli, že dyž sedím zhruba v úrovni jejich hlavy, tak typicky je budou vytírat hadrem a já budu mít maximálně zlámaný hnáty (pomíjím dementy v jinejch bílejch krabicích, tam by to bylo 1:1, ale to jsou tuplovaně vymletý palice, pže s jejich rozhledem mě museli vidět vo to líp, akorát na to prostě srali)
« Poslední změna: 14 Listopadu 2024, 13:04:03 od Behemot »
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

cocomoon

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 14 Listopadu 2024, 13:12:14 »

tak že dybys nebyl kretén, taks dočetl ai tu pasáž, že zatímco von jel po vobchvatu dědiny, tak geront místa znalej to střihl přes náměstí a vopětovně se tak voctl za dědinou před ním  ::)

Kdybys nebyl kretén, tak by jsi pochopil to, že vybrždění je možné jen v případě, že mě auto předjede a zabrzdí.

To že se městem rozdělili a on toho člověka opět dojel není tento případ. Já sázím na to, že po tom co ho opětovně dojel jel prostě nalepenej. Kdyby nebyl nalepenej, tak ho nemohl vybrzdit.

A pokud jsou na trubce tisíce případů bezdůvodného vybrždění, tak prosím o zaslání nějakých příkladů.
IP zaznamenána

MatesBrno

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 14 Listopadu 2024, 13:15:00 »

Behemot.

Přesně. Naprostý souhlas, A ty přednosti jak píšeš, už radši v obci mezi domy brzdím i když jsem na hlavní.

Cocomoon

I. KAMERA - taky jsem zvažoval, ale ...

1. V Rakousku ji mít nesmíte.
2. Mám více aut a musíte ji nasadit a pak zase sundat, nahrávat, nabíjet, hlídat zaplnění karty, ukládat = opruz
3. Údajně je to právně k ničemu a nejsem udavač.
4. Brembo - fakt je to lepší (ale musí to být ITALY, ne CHINA a musíte mít celé sestavy na všech kolech)

II. Pokud neumíte najít silnici číslo 602, či obec Velká Bíteš potom rozumím, že asi NIKDY NEPOCHOPÍTE, že při předjíždění jsem asi nemohl vystoupit a měřit vzdálenosti a abych uspokojil Vaše potřeby veskrze ničemného zhodnocení.

III, Myslet je hov,, o vědět opakuji:

Něco podobného Olomouc- Hranice - Český těšín. Dojedete kolonu a najednou z kolony vidíte blinkr a v levém pruhu hned Vám vjede ŘIDIČ "naschválníček" a on Vás ještě k tomu vybrzdí. BLINKR NENÍ PŘEDNOST. A NA NIKOHO JSEM SE NELEPIL.

Slovo vybrzdit je uvedeno v příspěvku 15*

Vy budete nejspíš jeden z těch vychovávačů, který žije v dojmu exportu vašich pravd, pohledů na svět a zhodnocení.

Chlape ... WHY? WARUM? PAČEMŮ?
« Poslední změna: 14 Listopadu 2024, 13:18:31 od MatesBrno »
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #12 kdy: 14 Listopadu 2024, 13:36:29 »

ano, jeví se mi to z jeho dlouhodobýho vystupování, že to je typickej místní blb

na D-F byl mimochodem na toto onehdá článek vo talijánským způsobu ježdění a mj. Mr. Integrale to hodnotil tak, že to je prostě v některejch jedincích úplně úchylně zažraná potřeba rajchovskýho ordnungu a že by se jim posral celej svět, kdyby to tak nemělo být a jsou schopní kolikrát zabít vedle sebe (což je snad i dobře) i několik dalších lidí, jenom aby si někdo třeba, považte, nedovolil jet rychlejš  ::)

nevidím teda nejmenší problém v tom, že jakmiles geronta dojel a ten toto spatřil ve zpětným, tak bez jakýhokoli relevantního důvodu to tento zadupnul, ale hledat vnitřní logiku v příspěvcích tamtoho člověka je podobně marná činnost, jako házet hrách na zeď
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 14 Listopadu 2024, 14:10:09 »

jo to. Ale bavíme se o vybrždění? Tj. auto šláplo na brzdy. Nebo prostě jen, že vás svou jízdou donutí zpomalit?
Obojí. A obojí je špatně. Zvlášť když třeba už s dostatečným předstihem zablikám... To je skoro JISTÉ, že ještě schválně vybrzdí nebo jen zpomalí. 1 z 20ti řidičů na bliknutí zrychlí nebo správně uhne...
IP zaznamenána

svymp

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 14 Listopadu 2024, 17:26:34 »

Taky někdy pozoruju, že někdo jede pomalu a když ho začnu předjíždět, zrychlí.
- Telefonuje, kecá se spolujezdcem, něco jiného dělá, tak jede pomalu, aby uřídil(a) auto. Při předjíždění se probere, všimne si, že se courá a přidá.
- V zatáčkách pomalu a na rovině rychle - už popisoval cocomoon. Když se ho podaří předjet, lepí se na kufr. Stanete se jeho předjezdcem a on jede podle auta před sebou.
- Odříznutý od reality. Prolíná se s prvním bodem a možná budou mít vliv nová přeposilovaná auta bez odezvy na cokoliv. Člověk nějak šlape, nějak kroutí a auto něco dělá. Pohledem zvenčí pak jede prapodivně.
- Blbec. Už se probíralo.

K vybržďování - stalo se mi na Barrandově. Nějaký pablb se na mě nalepil, hned vyblikával a to už jsem předjížděl někoho jiného. Spěchal tak moc, že měl čas mě vybrzdit. Čekal jsem to, varoval posádku a ta to komentovala nějak takto: "Takhle se jezdí snad jenom v Rusku." , "Koukej, má Karlovarskou SPZ."

-> Fogyn -  Jeden rychlý řidič mi za uhnutí poděkoval.
IP zaznamenána