30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: IP13c omylem a jen jeden průjezd bonz-auta  (Přečteno 711 krát)

sprriz

• Zobrazit profil
IP13c omylem a jen jeden průjezd bonz-auta
« kdy: 12 Listopadu 2024, 09:26:56 »

Zdravím, původní dotaz jsem přilepil do vedlejšího spícího vlákna, kde se mi moc nezadařilo, tak to zkusím ještě takto.
Zaparkováno omylem na chvíli na IP13c (parkoviště s automatem), dodatková tabulka Po-Pá 8-18h a oranžový pruh. Mám zaplacené parkování pro celou městskou část, nicméně to se nevztahuje na "oranžové zóny" a teď za způsobenou škodu nezaplacením parkovného asi 15 CZK po mě chce úřad MČ prostřednictvím výzvy k zaplacení určené částky 500 CZK.
Ve spisu je jen oznámení z bonz-auta a několik fotografií (přehledová, SPZ, apod.) ale všechny v intervalu pár sekund a nic víc.
Je tedy správná strategie argumentovat, že se nejednalo o nepřípustné parkování (což jsem odkoukal z vedlejší diskuze na základě argumentace že řidič nejprve musí dojít k parkovacímu automatu či jiné úkony které vyžadují že auto stojí chvíli bez zaplacení) ? Nebo na základě toho teprve úřad může pátrat dál a popř. vytáhnout i dosud nezařazené případné (pokud existují) fotky z druhého průjezdu o nějakých třeba 10 minut později a tím tuto strategii rozbít?
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
Re:IP13c omylem a jen jeden průjezd bonz-auta
« Odpověď #1 kdy: 13 Listopadu 2024, 00:05:39 »

Pokud by měli víc důkazů, pochybuji, že by je nedali do spisu. To by byli sami proti sobě. Pokud by záměrně schovávali něco v šuplíku, byl by to závažný exces (koledující si o TO).
IP zaznamenána

sprriz

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 13 Listopadu 2024, 11:03:52 »

Děkuji za ujištění, čili správný postup je "udat" řidiče a ten se následně bude odvolávat na to neprokázané parkování kvůli jedinému průjezdu. Nebo to je možné zaříznout touto argumentací se SO už v této fázi, kdy chtějí teprve označit řidiče?
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 13 Listopadu 2024, 19:43:23 »

Asi bych naprášil řidiče a ten bude argumentovat, že přestupek se nestal.
IP zaznamenána