30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Chybějící čísla jednací ve spisu od policie  (Přečteno 2574 krát)

mmmmm

• Zobrazit profil
Chybějící čísla jednací ve spisu od policie
« kdy: 12 Listopadu 2024, 06:35:55 »

Ahoj,

byl jsem nahlédnout do spisu u SO1. Přestupkový spis od policie obsahuje různé úřední záznamy, ale některá pořadová čísla zápisu tam chybí, např.:
blabla-bla-3/blabla-bla-bla
blabla-bla-4/blabla-bla-bla
blabla-bla-6/blabla-bla-bla
...

Znamená to, že se něco policii nehodilo, tak to SO1 nepředala, nebo je to normální a nic to neznamená? Může mít policie chybějící dokumenty u sebe, třeba (nesmazatelné) někde v jejich systému, nebo jsem bez šance?

Díky
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Chybějící čísla jednací ve spisu od policie
« Odpověď #1 kdy: 12 Listopadu 2024, 07:37:27 »

Mám stejnou zkušenost. SO na to kašle a tvrdí, že pro něj je důležité teprve to, co si sám v rámci řízení zjistí, takže námitku neúplnosti spisu nechává nevyřízenou. Vzhledem k tomu, že řízení bylo WIN, dál jsme to neřešili. Možná tam budou interní lustrace ze systémů, o kterých občan demokratického státu nesmí vědět :-)
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 12 Listopadu 2024, 08:36:36 »

Neodpovídají ta čísla počtu stran/listů?
IP zaznamenána

mmmmm

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 12 Listopadu 2024, 08:47:09 »

Počty listů v Obsahu spisu jsou v pořádku, ale každý dokument (vč. titulní strany, i třeba toho Obsahu spisu, Oznámení přestupku, Úřední záznamy, Fotografická dokumentace, atd.) má svoje č.j., ale některá chybí a mám podezření, že účelově ("důkazy" v můj prospěch?)...
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 12 Listopadu 2024, 09:23:27 »

Ad Číkus - ne, takhle skutečně vytvářejí spisový pořádek :-) Navazují tím na nejlepší tradici vnitra z padesátých let, kdy to vzniklo. Pořadové číslo jednotlivosti je kdesi uprostřed.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 12 Listopadu 2024, 10:52:35 »

Ještě pro upřesnění, pokud si dobře pamatuju (nenašel jsem teď ten předpis, tak to berte jako možné ukázky), ta schémata se historicky měnila a mohla být například takto:
[útvar]-[spis]/[jednotlivost]-[rok]
[útvar]-[jednotlivost]/[rok]-[spis] nebo i bez spisu, pokud je jednotná spisovka, která to nerozlišuje
[útvar]-[jednotlivost]/[rok]-[spis]-[podútvar nebo spisová řada]
[útvar]-[spis]/[jednotlivost]-[podútvar nebo spisová řada]-[rok]
[útvar]-[spis]/[podútvar nebo spisová řada]-[jednotlivost]-[rok]

[útvar] vedl spisový pořádek a určoval ostatní složky č.j., podútvarů mohlo být i víc za sebou

Dnešní č.j. pak asi nejsou nijak překvapivá:
[útvar]-[spis]-[jednotlivost]/[agenda]-[rok]-[podútvar]

Ty čísla dole v ukázce, -3/ atd., jsou opravdu jednotlivosti, tzn. samostatné dokumenty, které se pod tímhle pořadovým číslem vkládají do spisu.
Dneska by to mělo být elektronicky, tzn. program vytvoří spisovou značku a pak přiděluje ty jednotlivosti, ale jestli se to všude dodržuje, těžko říct.
« Poslední změna: 12 Listopadu 2024, 11:08:08 od Eric »
IP zaznamenána

mmmmm

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 12 Listopadu 2024, 11:33:33 »

Jo, vypadá to, že ty hlavičky s adresou, č.j., datem a počtem stran dělá program. Což by teoreticky mohla být i záruka toho, že nemohou následně nějaký záznam smazat, ale nevím...

Nevím, jestli má smysl jít nahlédnout do spisu i na policii. Aby mi neřekli, že už nic nemají, že to má jen SO. Anebo, co potřebovali odstranit, odstranili. A akorát zbystří a lépe se připraví, pokud by je třeba předvolal jako svědky SO...
IP zaznamenána

svymp

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 12 Listopadu 2024, 13:16:19 »

V jednom svém spisu také mám nesourodé číslování/kódování. Každý sešitý štos papírů má svoje číslování - různí orgáni číslují různě. V soupisce to ale je všechno vypsané i s počtem stran.
IP zaznamenána

mmmmm

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 18 Prosince 2024, 12:40:57 »

Předpokládám, že chybějící dokumenty (čísla jednací) byly v elektronickém systému spisové služby znepřístupněny/zničeny, což je před uzavřením spisu možné, prostě proto, že se policii nehodily...

V systému by měla být zachována metadata těch dokumentů, mám nějakou možnost se k nim dostat (třeba v rámci nahlížení do spisu - ale ve spisu to není, zákona 106, nebo prostě nějak)?

Nechci na policii zbytečně, upozorňovat, aby neladili postup se SO...
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 18 Prosince 2024, 20:31:39 »

byl jsem nahlédnout do spisu u SO1. Přestupkový spis od policie obsahuje různé úřední záznamy, ale některá pořadová čísla zápisu tam chybí, např.:
blabla-bla-3/blabla-bla-bla
blabla-bla-4/blabla-bla-bla
blabla-bla-6/blabla-bla-bla
Nemůže to být tím, že
položka blabla-bla-2/blabla-bla-bla má 3 strany (listy),
položka blabla-bla-5/blabla-bla-bla má 2 strany (listy)?
IP zaznamenána

mmmmm

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 19 Prosince 2024, 06:25:54 »

Ne, bude to jak uvádím o příspěvek výše, trochu jsem pročítal NSESSS. Čísla jednací, asi i obsah spisu, vytváří systém, před uzavřením spisu z toho jde dokumenty znepřístupnit a zničit, ale (do skartace) zůstávají metadata (např. č.j., datum, předmět, datum a důvod znepřístupnění...)
IP zaznamenána