30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Stání v zóně - vysírání úřadu  (Přečteno 1762 krát)

Shrek

• Zobrazit profil
Stání v zóně - vysírání úřadu
« kdy: 07 Listopadu 2024, 11:48:50 »

Ahoj všem, řeším svůj první případ stání v zóně a přepíšu sem celý průběh později. Ve zkratce jsem zaparkoval v zóně zákazu stání, argumentuji nyní zdravotní indispozicí a nějakými procesními chybami. Ve finále mi o peníze až tolik nejde - tedy rád bych vyhrál, aby nic nedostali, ale v podstatě mi nyní jde hlavně o to lidi na úřadě maximálně vysírat a zdržovat.

Pracuju v technice, mám silné pozadí v matematice a fyzice. Tak si říkám, že bych dal orgánu trochu zatopit na témata ohybu světla kolem dopravního značení, zakřivení světelných paprsků v gravitačních polích, posuvech barvy světla atd.

Máte s tím někdo zkušenosti? Budou to aspoň číst, nebo se na to rovnou vyserou a řeknou, že to není relevantní? Rád bych úřad edukoval v něčem, co mělo pro lidstvo skutečný a hmatatelný přínos na rozdíl od nich.

Díky
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
Re:Stání v zóně - vysírání úřadu
« Odpověď #1 kdy: 07 Listopadu 2024, 13:06:09 »

Nic takového se tu zatím neřešilo. Odhaduji, že skončíte ve správní žalobě, úřad si s tím vytře. Ale sranda by to byla, to ano.
IP zaznamenána

Tomkins

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 08 Listopadu 2024, 19:49:57 »

Byl jsem ve správním řízení, uznali mě vinným, podal jsem odpor, napsal jsem jim dvoustránkový dokument se všemi možnými argumenty a paragrafy, pozvali mě na osobní schůzku, ani se tím moc nezabývali a za dvě nebo tři minuty mi dali za pravdu a shodili to ze stolu. Já mám pocit, že ti úředníci se s některými věcmi nechtějí zkrátka drbat a radši se zabývají lidmi, kteří jim ochotně pokutu zaplatí. Jen teda jsem jim narovinu řekl, že jestli mě uznají znovu vinným, že s tím klidně půjdu až k soudu. To pro ně bylo podle mě důležitější, než nějaké moje sepsané argumenty, které nejspíš ani nečetli. Na konci, když už bylo po všem, mě trochu štvalo, že jsem strávil hodiny sepisováním paragrafů (taky jsem jim chtěl dát trochu pokouřit), zatímco ten úředník to pak během dvou minut hodil do koše a šel na oběd. Já ztratil několik dní a ještě jsem tam musel osobně.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 08 Listopadu 2024, 21:25:10 »

Ale byla to výhra - a to se počítá. Bez boje to nejde a většinou to nebývá tak rychlé, jak to bylo u Vás.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 09 Listopadu 2024, 10:21:24 »

Tomkins> Úřední parazit nemůže věc hodit do koše. Musí vydat usnesení o zastavení řízení. Proti takovému usnesení lze podat odvolání (pro začátek blanketní) a přidat práci jak provoinstančnímu úřednímu parazitovi, tak nadřazenému úřednímu parazitovi.

Pokud se úřední parazit k vydání usnesení o zastavení nemá, je na místě žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti, což opět přidá parazitům práci. A pokud se to dostane až k nečinnostní žalobě, stojí to parazity i nějaké peníze.
IP zaznamenána

SunWuKung

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 12 Listopadu 2024, 11:33:12 »

Dovolil bych si podotek, že kdyby parazita stál nějaký jeho chybný krok ve správním řízení jeho peníze, tak tohle forum neexistuje.
IP zaznamenána