SimSonDěkuji za radu, to jsem nevěděl.
další kolegové ... Já vycházím ze své zkušenosti, protože bydlím ve Znojmě a do Rakouska jezdím soukromě (občas i pracovně) 2-3x týdně přes hraniční přechod Kleinhaugsdorf - Hatě.
A
vždy nás někdo kontroluje. Pokaždé je na hraničním přechodu někdo jiný, většinou tam bývají mladí policajti, zřejmě nějací praktikanti ze škol. Ti tam většinou znuděně sedí, vykecávají se mezi sebou nebo čumí do mobilu, stačí jim ukázat občanku nebo pas i přes okýnko a jedete dál. Někdy jen flegmaticky mávnou a jedete.
Sem tam narazíte na debila, který si vezme občanku a už ji tahá počítačem, to dělají staří poldové nebo když potkáte takovýho typickýho Němce a s baretem na hlavě, ten si dává záležet na své práci, což bývá, když mladá ucha na svou práci kašlou, protože se jim nechtějí trávit dlouhé směny v nějaký boudě na hranicích.
Jednou jsem si dovolil se ho zeptat, jestli vidí nezaplacené pokuty, tak nás hned odstavili a už nás oba lustrovali. Žena má nezaplacené 1x "Anonymverfügung", to nezjistili.
Přiznávám, moje debilita se ptát.
Takže já zde vidím jedinou past na hranicích, kde při důkladné lustraci budou chtít peníze, takže záleží, nakolik má autor se zemí vztah.
Další past může nastat, když řidič udělá přestupek, tím pádem na sebe upozorní a hlídka ho hned sebere. Zase záleží, zda to bude hlídka někde v Čičmundově, která to bude chtít mít za sebou a rychle vypíše blok nebo někde řidič na sebe upozorní na dálnici skryté auto s moderní technikou.
Souhlasím s ostatními, pravděpodobnost vymáhání je téměř nulová, avšak past může nastat na hranicích. Od poloviny dubna to mají zrušit, ty kontroly s ČR, takže tak.
radek33Kdyby se tohle stalo mě, tak já bych se vydal možností C.
Jestli chcete, můžeme to zkusit, já německy umím.
Předem říkám, že se v AT právu nevyznám, jen umím přeložit česky vyřčený text bez překladače.
Dělal jsem nostrifikaci mého vzdělání a komunikaci s úřady.
Nebo Vám mohu dát kontakt na zdejšího právníka, který u nás ve městě má vynikající renomé. Pokud se rozhodnete, napovím vám sem, jestli ovšem mohu.
Volba je na Vás.