30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Anketa

Mohu se z toho nějak vyvázat?

Ano
- 4 (80%)
Ne
- 1 (20%)

Celkem hlasů: 5

Autor Téma: Výzva k uhrazení částy paragraf 70 odst 2  (Přečteno 3767 krát)

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Výzva k uhrazení částy paragraf 70 odst 2
« Odpověď #15 kdy: 06 Listopadu 2024, 11:38:19 »

Vzdyt to mate v te vyzve napsano, co mate delat aby to resil urad s ridicem ... predposledni odstavec: "Neuhradi-li provozovatel vozidla ..."
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 06 Listopadu 2024, 12:10:59 »

No jde to - ve výzvě je jistě i možnost naprášit řidiče. Ale má to háček, pokud ten řidič neustojí správní řízení přijde o body. Lepší by bylo bojovat z pozice provozovatele.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 06 Listopadu 2024, 15:02:02 »

Jak to tak sleduju, spíš se začínáte blížit bodům a pokutě, protože z nějakých malicherných důvodů nechcete tu věc řešit přes provozovatele, který je v zásadě odstíněn od přímého postihu, a namísto toho chcete úřadu předhodit konkrétního řidiče, který ale nemá dostatek zkušeností a je přímo zranitelný. Podívejte se nejprve na tabulku bodů, o které v tom případě půjde, a zkuste si odpovědět, jestli to je opravdu nutné.
IP zaznamenána

Martins4s

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 06 Listopadu 2024, 17:06:55 »

Řidič jsem já a provozovatel můj budoucí zeť :-D Jde mi o možnost boje jelikož se necítím vinen přestupkem a když tak né za takovou cenu co po mne chtějí.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 06 Listopadu 2024, 18:37:02 »

OK, ale pak to musíte mít dobře připravené a zpracované.
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 06 Listopadu 2024, 18:59:57 »

Z pozice řidiče sice máte "větší" možnosti obhajoby než provozovatel, ale risk to je.
Začal bych si připravovat podklady ve stylu porušení formálních, materiálních znaků a jejich dopady.
Následně i polemika - co je horší , dupnout na brzdy a zastavit metr za čárou ( kde není přechod a ani není koho ohrozit)
nebo přidat plyn a projet na oranžovou/červenou.  Ono i průjezd na oranžovou není přestupek za určitých okolností.
Doplnit to judikáty ohledně těch materiálních znaků. Hlavně se nijak neomlouvat a nesnažit se složitě a kostrbatě vysvětlovat.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 07 Listopadu 2024, 07:30:03 »

Řidič by si měl hlavně určit zda je ochoten bojovat až do konce nebo to po odvolání na kraj zabalí. A provozovatel by měl aspoň na začátku dodržovat lhůty, atd. než začne vlastní boj řidiče.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 07 Listopadu 2024, 22:52:50 »

Však řidič se nemusí v řízení přiznávat, ale rozporovat a poukazovat na materiální aspekt může.
Je taky možné, že napráskaného řidiče (pokud bude napráskán) nejdřív vyzvou k podání vysvětlení (což by v normálním světě měli), a v podání vysvětlení se klidně bez rizika může přiznat.
IP zaznamenána