30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Rychlost v obci. 77km/h  (Přečteno 801 krát)

Johny.71

• Zobrazit profil
Rychlost v obci. 77km/h
« kdy: 26 Října 2024, 02:28:01 »

Nedávno mé auto změřili v obci radarem při rychlosti cca 77 km/h. Jednalo se o policistu stojícího za radarem, nikdo mě dále už nezastavil (druhá hlídka o kousek dál jak běžně bývá nebyla). Předpokládám, že mi jako provozovateli vozidla přijde nějaká obsílka  - s tim, že budu muset zaplatit pokutu počítám, mohou mi ale přičíst i nějaké body a odebrat ŘP (stejný přestupek podruhé během 12 měsíců), když mě na místě neztotožnili? Že by mě bylo možné rozeznat na fotce je nepravděpodobné (byla noc). P.S. může na to mít nějaký vliv, že jsem měl navíc zapnuté dálkové světla? (Nějaký další postih?)
IP zaznamenána

Eric

• Zobrazit profil
Re:Rychlost v obci. 77km/h
« Odpověď #1 kdy: 26 Října 2024, 04:38:39 »

Ne, systém nebude vědět, kdo řídil, pokud mu to sám neřeknete.
Dálková světla by mohla být za určitých okolností výhodou kvůli kvalitě fotky, ale jinak podle mě nic neznamenají.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 01 Listopadu 2024, 10:02:42 »

Pokud se jednalo o zařízení obsluhované policistou, a tedy nikoliv o automatický technický prostředek, nelze (teoreticky) zaslat výzvu k úhradě určené částky ani následně pokutu provozovateli. Nebyl-li ztotožněn řidič, nelze uložit pokutu (či udělit body) ani jemu. Velice pravděpodobně Vám tedy žádná obsílka nedorazí. A pokud ano, mělo by to být celkem snadno "hratelné".
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 01 Listopadu 2024, 10:34:42 »

Ale protože úřady jsou velice kreativní,

a) nestahujte kalhoty, brod je ještě daleko, zatím nic nepřišlo,
b) berte to jako příležitost a podobné případy si zde nastudujte. Omezite tím riziko, že v případě potřeby uděláte začátečnické chyby (budete chtít někam chodit, volat, vysvětlovat, v dobré vůli se přiznávat ...)
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 01 Listopadu 2024, 11:03:39 »

Jen bych upozornil, ze na trojnozce lze pouzivat take automaticky rezim, fizl to jen hlida, aby to nekdo neukradl.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 01 Listopadu 2024, 17:20:43 »

Tak ale nevyberou pokuty a nebudou mít čárky :-)
Ale možné to asi je.
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 02 Listopadu 2024, 22:40:12 »

2 fu :
ve většině případů je v vpovzdálí ta druhá hlídka, která vybírá aktuálně změřené jedince
ti ostatní pak projdou prokazováním, že to opravdu bylo bez obsluhy
"samozřejmě", dokazuje vlastník vozu ( provozovatel ), ne správní orgán....
IP zaznamenána