30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Výzva k podání vysvětlení po shození přestupku SO2  (Přečteno 2199 krát)

cane

• Zobrazit profil
Výzva k podání vysvětlení po shození přestupku SO2
« kdy: 10 Října 2024, 00:12:49 »

Před více než rokem moje auto spáchalo přestupek překročení rychlosti. Na výzvu k zaplacení jsem udal sám sebe a v následném řízení proti řidiči nereagoval (až na omluvu, že nemám čas) na výzvy k podání vysvětlení, což vedlo k zastavení řízení a sprdeli.
V rámci sprdele jsem nakonec namítnul nezákonnost zastavení řízení proti řidiči a podal odvolání. SO2 toto akceptoval s tím, že:
  • ruší rozhodnutí SO1 ve věci sprdele
  • v oddůvodnění píše, že je třeba pokračovat v řízení proti řidiči (které bylo dávno zastavené)
Teď mi od SO1 přišla výzva k podání vysvětlení v tomto případu zločinu překročení rychlosti (neuvádí, zda proti řidiči, nebo proti provozovateli, spisová značka je stejná). Tak nevím, to oni můžou, nebo si dělají prdel?
Ve věci zločinu řidiče nebylo nikdy vydáno žádné rozhodnutí o vině (a je to dél než rok), řízení bylo zastaveno SO1.
Ve věci zločinu provozovatele asi postrádá smysl podávat vysvětlení jako provozovatel (leda použít helmuta, atd.). I kdyby to dopadlo špatně, pořád máme nezákonně zastavené řízení proti řidiči, se kterým asi těžko něco udělají.

Co si o tom myslíte? Jak bych měl dále postupovat? Celé mi to přijde hodně zvláštní a postavené na vodě, rád bych je případně jestě trochu vytrollil.
Díky
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
Re:Výzva k podání vysvětlení po shození přestupku SO2
« Odpověď #1 kdy: 10 Října 2024, 08:57:21 »

Jak se vám povedlo "nezákonné zastavení proti řidiči", prosím...?  :o
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 10 Října 2024, 19:36:48 »

Bylo by možné sem nahrát to rozhodnutí SO2? To může být zajímavé počteníčko.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 11 Října 2024, 10:14:40 »

Také prosím o zveřejnění rozhodnutí SO2.
IP zaznamenána

cane

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 04 Listopadu 2024, 04:25:46 »

Už jsem se k tomu dostal. Anonymizoval jsem to snad dobře. Tady je to rozhodnotí SO2, co na to, prosím, říkáte?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 04 Listopadu 2024, 08:36:46 »

To je kreativní rozhodnutí SO2. SO1 přestupek řidiče odložil aniž s ním zahájil správní řízení. SO2 ale chce, aby SO1 pokračoval v řízení proti řidiči. To ale nebylo zahájeno a už být zahájeno nemůže.

Mám za to, že by bylo vhodné, aby se řidič (byť je shodný s provozovatelem) přiznal, úřední parazit už na něj stejně nemůže. Co přesně a kdy přišlo (ta výzvy k podání vysvětlení zmiňována v úvodním příspěvku)?
IP zaznamenána

cane

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 20 Listopadu 2024, 00:44:38 »

Zatím se mi to jeví jako docela zábavné. Příšla mi výzva k podání vysvětlení, které jsem nepodal (neuvedli, o který se jedná přestupek, patrně stíhání řidiče, které bylo zastaveno a ve kterém se snaží pokračovat).
Teď mi přišlo vyrozumění o dokazování mimo ústní jednání, které se týká navazující sprdele, má to být příští týden. Jsem zvědav, co vymyslí, jsou opravdu poměrně kreativní.
IP zaznamenána

cane

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 09 Ledna 2025, 11:16:40 »

Máme pokračování. SO1 si mě tedy předvolal (patrně ve věci přestupku provozovatele, explicitně to neuvedli a řízení proti řidiči bylo odloženo), já se nedostavil.
Teď vydali rozhodnutí o vině, zdůvodnili to viceméně stejně, jako to původní a navíc doplnili, že jsem se nedostavil k tomu podání vysvětlení. To už je snad z říše fantazie. Podal jsem odvolání.
Postup té úřední zmrdiosoby považuji za šikanózní a možná i zneužívající pravomocí. Rád bych jí trochu "udělal radost" z její "práce pro lidi". Co by bylo nejvhodnějsí? Stížnost na vedení jejich zmrdince? Nebo na vnitro? Na trestní oznámení to úplně nevidím. Co myslíte? Díky.
IP zaznamenána