30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Obecné postupy k výzvě za rychlost  (Přečteno 20030 krát)

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Obecné postupy k výzvě za rychlost
« Odpověď #30 kdy: 02 Února 2026, 17:09:50 »

Ano.

Plánujete sem nahrát anonymizované to původní Rozhodnutí SO1, Vaše Odvolání, a Rozhodnutí SO2?
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 03 Února 2026, 07:57:50 »

Jasně, dodám :-)
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 04 Února 2026, 10:23:42 »

Jen ještě dotaz - do promlčení vstupuje u Rozhodnutí datum vydání nebo doručení...?  ??? Veškeré dokumenty dodám po promlčení, pro jistotu  :)
IP zaznamenána

audis

• parazitový deratizér mírně pokročilý
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 04 Února 2026, 12:23:56 »

Blbuvzorne napsáno zde  https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2016-250/zneni-20250701#p32-2-b   ...  vydáním rozhodnutí, jímž je obviněný uznán vinným
« Poslední změna: 04 Února 2026, 13:26:01 od audis »
IP zaznamenána

Martin623

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 04 Února 2026, 13:12:58 »

Jen proto, že jsem nikoho neprásk, nespolupracoval, zatloukal a mlčel. .......

Jsem přesvědčen, že v rozsudku bylo zcela jiné odůvodnění a za mlčení to rozhodně nebylo :). Že by §348?

teď už nevím spíš §347 možná 348. Vědomé užití padělané listiny, jako důkazu ve SŘ za účelem vyhnutí se postihu. Nicméně nebylo možné spolehlivě prokázat, že ten kus papíru byl padělek. To nikdo neřešil. 2x jsem byl na pendrekárně na výslechu a pokaždé jsem odepřel výpověď. Zásadní problém by, že stejný  papír použil, mě neznámý člověk na druhém konci republiky a ten to pustil, když na něj nastoupili.Docela by mě zajímalo, co mu za to slíbili a kolik si vykoledoval.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 11 Února 2026, 11:28:27 »

Jen pro jistotu se v rámci tohoto řízení zeptám znovu - Opravdu je přestupek PROVOZOVATELE promlčen po roce? Nebyla náhodou nedávno novela, že se promlčecí doba zvyšuje na 3 roky...?

Případně mohu rovnou přidat spis, jen bych v tom případě přesunul do kuchyně..?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 11 Února 2026, 11:38:28 »

Přestupek provozovatele je promlčen po roce, pokud nedojde k přerušení (=restartování) promlčecí doby a pokud není promlčecí doba pozastavena správním řízením s řidičem.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: Dnes v 07:36:03 »

Tak včera bylo ve schránce "Vyrozumění o stanovení lhůty pro seznámení s podklady před vydáním rozhodnutí". Doručeno fikcí (pravděpodobně, nechce se mi počítat) 2.3.2026. Každopádně poslední Rozhodnutí bylo vydáno 25.2.2025 tudíž je promlčeno. Odpovím pouze nepotvrzeným e-mailem, že mají promlčeno, ať navalí zadržované peníze včetně úroků.

Jen pro jistotu přidávám Rozhodnutí SO2 a prosím o zběžnou kontrolu, že jsem nikde neudělal chybu. Děkuji.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: Dnes v 09:27:50 »

Pokud neudělal chybu SO2, který nejméně dvakrát (na str. 1 a str. 4) zmiňuje datum vydání rozhodnutí 25.2.2025, pak odpovědnost za všechny skutky opravdu již zanikla. Jakékoli další kroky SO1 k pokračování řízení jsou v tuto chvíli již nezákonné. Nezákonné stejně jako to, že Vám bezodkladně nevrátili pozdě uhrazené určené částky. Na Vašem místě by mne velice zajímalo, zda dokážou spočítat úroky za dobu, kdy Vaše peníze nezákonně zadržovali (viz § 125h ZPPK).

Myslím, že by teď nicméně bylo škoda promarnit šanci na velmi solidní fun factor, který by mohlo vyvolat podání jako např.:

Námitka zániku odpovědnosti za přestupek a žádost o vypořádání neoprávněně zadržovaných prostředků

K dnešnímu dni již nelze v řízení pokračovat, neboť odpovědnost za přestupek zanikla uplynutím promlčecí doby. Posledním úkonem, který přerušil promlčecí dobu, bylo vydání rozhodnutí SO1 dne 25. 2. 2025. Od tohoto dne běžela nová roční lhůta promlčení (viz § 32 odst. 2 písm. b) ZOP), k zániku odpovědnosti tak došlo 26.2.2026.

SO1 hrubě porušil povinnosti stanovené mu v ust. § 125h odst. 9 - 11 ZPPK tím, že bezodkladně nevrátil platby provedené účastníkem řízení (celkem 1 500 Kč). Zákon zcela jednoznačně ukládá SO1 povinnost vrátit opožděnou platbu určené částky bezodkladně a z úřední povinnosti (bez žádosti). SO1 namísto zákonného postupu tyto prostředky protiprávně zadržoval a zadržuje doposud, čímž mimo jakoukoli pochybnost naplnil znaky nesprávného úředního postupu podle zákona č. 82/1998 Sb.

Vzhledem k výše uvedenému žádá účastník řízení o bezodkladné vrácení částky 1 500 Kč a dále o vyčíslení a vyplacení zákonného úroku z prodlení u každé z výše uvedených plateb, a to od okamžiku uplynutí lhůty pro „bezodkladné vrácení“ (tedy cca 3 dny po jejich připsání na účet úřadu) až do dne jejich skutečného vrácení. Úrok požaduje účastník ve výši stanovené nařízením vlády č. 351/2013 Sb. (tzn. repo sazba ČNB + 8 % p.a.). Dále účastník řízení žádá o písemné sdělení, zda byla v souvislosti s tímto vědomým porušením ZPPK vyvozena osobní odpovědnost vůči úřední osobě, která o zadržení plateb rozhodla. Bez ohledu na výše namítané promlčení pak trvá účastník řízení na tom, aby SO1 beze zbytku splnil pokyny SO2 v rozhodnutí o odvolání. Zejména žádá, aby SO1:

1) doplnil spis o bankovní výpisy, o nichž SO2 výslovně konstatoval, že ve spisu chybí;
2) vypořádal materiální stránku, jak mu výslovně uložil SO2, v souladu se zákonem a judikaturou;
3) vypořádal identifikaci řidiče tím, že se písemně vyjádří ke skutečnosti, že se k řízení přihlásil řidič prostřednictvím zpráv pro příjemce u plateb.

Dle právního názoru účastníka se SO1 dopouští vědomých průtahů v řízení, pokud pokyny nadřízeného orgánu ignoruje a namísto toho pouze formálně vyzývá k seznámení s neúplným spisem.

IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: Dnes v 09:54:58 »

Sprostý pyrát takovéto podání moc rád učiní :-) V příloze původní rozhodnutí SO1, 11.3. je datum doručení.

Zároveň na výsledku pyráta nejvíc těší, že tímto je z pohledu zákona (v tomto vláknu https://www.30kmh.cz/index.php?topic=14494.msg161514#msg161514) čistý jak slovo Boží  ;D
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: Dnes v 19:45:41 »

Smazal jsem, co jsem napsal.
Kde je druhé rozhodnutí z 25/02/2026? Já vidím jen jedno z 25/02/2025.
« Poslední změna: Dnes v 20:07:06 od Eric »
IP zaznamenána

Jojoba

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: Dnes v 19:57:56 »

Velmi se omlouvám - smazáno.........v rámci multiprocesingu jsem se ztratil v čase a zaměnil 25 s 26.
« Poslední změna: Dnes v 20:18:35 od Jojoba »
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: Dnes v 21:02:16 »

Sprostý pyrát takovéto podání moc rád učiní :-) ...

Ano, do nich. Ti zmetci u mě mají vroubek, tak teď to budou mít i s úroky :-)
IP zaznamenána