Kdo nekdy pracoval (nejen) v korporatu, tak dobre vi, jak takova skoleni probihaji...
Jasně v korporátech nebo soukromých firmách asi takové jednání chápu - řešit plno nesmyslných EU nařízení.
Ale ve státní správě bych právě očekával "poctivé" školení, jelikož v mém případě např. neznalostí GDPR mi byla způsobena újma
a úřednice dokonce i oponovala UOOU, že se nejedná o osobní údaj -UOOU ji musel rázně vysvětlit, že se mýlí a prokázali
jí fatální neznalost toho zákona.
Navíc mi vadí i to mrhání penězi, kdy se takto prokrmuje nějaké soukromá firma, úplně za nic. Když si to objedná u soukromé firmy soukromá firma/korporát - je to O.K. - jsou to jejich peníze.. Ale tohle je hrazeno z mých daní a to se mi nelíbí.
Myslím si , že pokud zákony určuje státní aparát, tak by měl i on zajistit školení - takový typ "školení" - e learning by měl státní aparát úředníkům SO poskytnout zdarma.
Pokud je v ČR cca 12000 úřadů, které nakládají z osobními údaji, tak musí být proškolení --a pokud jedno školení ( do 100 osob) stojí 24.000 tak je to
288 milionu z našich daní za úplně nicotné školení a brutální příjem pro soukromou firmu za úplné nic.
A to se pořád bavíme o jednom školení - při 3 podobných školeních už se blížíme k miliardě hozené do (k)análu.
Byl by legitminí dotaz na MVCR nebo MPSV zda je v pořádku, že se takto plýtvá penězi danových poplatníků?
Tohle by jeden programátor naprogramoval za jeden víkend a úřednicí by jen nabouchali texty a mohli to rozeslat na všechny úřady.