30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Alkohol, dech 0,55 0,57 , krev asi 0,47 - ŘP odebrán  (Přečteno 4838 krát)

Aprýl

• Zobrazit profil
Alkohol, dech 0,55 0,57 , krev asi 0,47 - ŘP odebrán
« kdy: 17 Září 2024, 11:35:29 »

Zdravím, jdu si pro radu, jestli má cenu bojovat. Byl jsem cca měsíc zpět zastaven hlídkou cca v 5 ráno po cestě do práce (asi 4km). Den předtím jsem měl nějaké piva. Ale takhle vím, že na druhý den jsem ok, proto jsem foukl. Výsledek 0,55 a  po 5 minutách 0,57, což mi bylo divné, že to neklesá. Žádal jsem odběr, protože jsem té hodnotě nevěřil.. No moc se jim nechtělo, ale přistopili na to s kecama. Popřel jsem jakoukoli konzumaci a nic nepodepsal z čehož taky nebyli nadšení. V nemocnici jsme byli cca za 20 minut. Zadrželi mi ŘP, ale po celou dobu až do nemocnice mě nepoučili, že nesmím nic konzumovat. Teprve v čekárně, kdy jsem se chtěl napít. Mezi tím mi úřad poslal příkaz o zadržení ŘP, což jsem ani nerozporoval, protože jsem si myslel, že mi to orgán zamítne. Krev jsem se "dozvěděl" asi 2 týdny z5, kdy jsem si volal na místní oddělení Pčr. Prý 0,47. Od úřadu nemám ještě nic.
Zajímá mě jestli s takovou hodnotou má cenu něco rozporovat. Dále jestli mi automaticky odečtou fyziologickou hodnotu?? Čili 0,47-0,2=0,27, což je aspoň pod 0,3.
Dále se mi moc nelíbí postup, kdy si krev Pčr odnáší a já nad tím nemám kontrolu, ale to je asi v jejich vnitřních předpisech?
Děkuji za rady a názory.
« Poslední změna: 22 Října 2024, 15:25:00 od Aprýl »
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
Re:Alkohol, dech 0,55 0,57 , krev asi 0,47 - ŘP odebrán
« Odpověď #1 kdy: 17 Září 2024, 12:43:23 »

Mezi tím mi úřad poslal příkaz o zadržení ŘP, což jsem ani nerozporoval
Co chceš rozporovat? Příkaz nabyl právní moci. Hotovo, ukončeno.
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 17 Září 2024, 13:06:33 »

Fogyn - proběhlo řízení o zadržení ŘP, což nijak nesouvisí s vlastním řízením o přestupku a případném zákazu činnosti.
S ohledem na opakovanou jízdu pod vlivem (navíc kvalifikovanou jako TČ) což orgán neopomene v odůvodnění zmínit, je docela k pousmání tvrzení kajdy11 "ale takhle vím, že druhý den jsem ok".

IP zaznamenána

Aprýl

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 17 Září 2024, 14:34:16 »

Fogyn - proběhlo řízení o zadržení ŘP, což nijak nesouvisí s vlastním řízením o přestupku a případném zákazu činnosti.
S ohledem na opakovanou jízdu pod vlivem (navíc kvalifikovanou jako TČ) což orgán neopomene v odůvodnění zmínit, je docela k pousmání tvrzení kajdy11 "ale takhle vím, že druhý den jsem ok".

Já si to taky uvědomuju, že se na mě nebude pohlížet jako na beránka. Jen jsem chtěl vědět jestli to bude aspoň kvalifikováno do 0,3. A jestli má vůbec smysl dávat odvolání, až mi dojde usnesení. A taky jaká je šance, když je to druhý skutek po 7 letech, že mi vrátí papíry po půlce trestu.
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 17 Září 2024, 14:48:43 »

Můj názor, opakuji jen můj názor je:
Odvolání je zbytečné, protože nemůže sloužit ani jako k oddálení a tedy lepší načasování trestu. ŘP je zadržen. Takže odklad se konat nemůže.
Je tu validní dech, plus pozitivní krev, nepodával bych ani odpor, aby se trest začal odpykávat co nejdříve. Jedinou výjimkou je, že by peněžitý trest byl u horní hranice (25.000,-), to bych odpor zvážil.
IP zaznamenána

Lopata54

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 17 Září 2024, 15:30:17 »

Opice normálně převážejí krev na toxikologii, na tom se nedá nic napadnout,tedy kromě situace, že by vzniklo podezření na nějakou manipulaci,záměnu, opřené o nějaké nereálné výsledné hodnoty v krvi...Samozřejmě parazit může a určitě to i udělá,že přihlédné k minulému prohřešku. To zda Vám následný trest v polovině promine můžete ovlivnit včasným uhrazením výsledné pokuty,protože o prachy jim jde především + doplněním o nějaké záruky zaměstnavatele apod. Čim více podkladů prokazujících vedení řádného života, tim líp.
« Poslední změna: 17 Září 2024, 16:04:42 od Lopata54 »
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 17 Září 2024, 17:02:42 »

Ve vašem případě bych přestal filozofovat a v první řadě si zajistil spis na úřadě nebo alespoň výsledek krve ve špitále. Jestli hodláte stavět na tom, co řekne fízl, tak to good luck...
IP zaznamenána

Aprýl

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 17 Září 2024, 17:07:52 »

Opice normálně převážejí krev na toxikologii, na tom se nedá nic napadnout,tedy kromě situace, že by vzniklo podezření na nějakou manipulaci,záměnu, opřené o nějaké nereálné výsledné hodnoty v krvi...Samozřejmě parazit může a určitě to i udělá,že přihlédné k minulému prohřešku. To zda Vám následný trest v polovině promine můžete ovlivnit včasným uhrazením výsledné pokuty,protože o prachy jim jde především + doplněním o nějaké záruky zaměstnavatele apod. Čim více podkladů prokazujících vedení řádného života, tim líp.
Díky moc za rady, dělám na stejném místě už 13let, to snad bude nějaká záruka spolehlivosti. Pokutu uhradím určitě hned, pokud nebudu dávat odvolání. Ještě bych rád věděl, příjde mi rovnou nějaký "rozsudek" nebo si mě nejdříve předvolají, vím že u toho trestňáku, přišel příkaz, jenže já vůl s tím šel tehdy na soud, kdy jsem sice zmírnil zákaz, ale dost navýšil částku.
IP zaznamenána

Lopata54

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 17 Září 2024, 18:15:51 »

Přijde Vám příkaz, kolik zákaz,kolik pokuta a za co, pokud se budete chtít bránit, opatříte spis od parazita a podáte odpor. Pokud ne, necháte to být. Ale pokud uvažujete o možnosti se bránit,musíte mít spis,jen tam lze zjistit,zda opicajti udělali svou práci dobře,někdy totiž poserou leccos. Co se týká rozhodnutí o zadržení řp,tam skutečně nemá smysl nic dělat,těžko z nich ten řidičák v mezidobí řešení toho přestupku dostanete zpět,navíc to ani není úplně ve vašem zájmu,když případný téměř jistý trest zákazu se již vykonává.
« Poslední změna: 17 Září 2024, 18:49:52 od Lopata54 »
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 17 Září 2024, 19:30:21 »

Ta doba, kdy je ŘP zadržen, ale Rozhodnutí (Příkaz) o zákazu činnosti ještě nenabylo právní moci, se započítává do doby běhu následného zákazu činnosti / řízení?
IP zaznamenána

Lopata54

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 17 Září 2024, 19:38:11 »

Yes, počítá se to od skutečného zadržení, dejme tomu od následujícího dne, opice musí nejpozději do dalšího dne od zadržení vyrozumět úřad. V případě kdy je řp zadržen za ten daný skutek.
« Poslední změna: 17 Září 2024, 20:21:46 od Lopata54 »
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 18 Září 2024, 00:20:15 »

S tou krvi se pomerne spatne manipuluje, aby tam spravne namichali takove mnozstvi, aby to nebylo do oci bijici nekde po ceste... od beznych fizl dementu to asi nehrozi.

Vypada to na bezny zbytkovy alkohol, bezne se konzumuje do 22-24, par piv je treba 3-5 a staci unava ci zhorsena funkce jater a v 5 rano tedy po nejakych 5-7 hodinach muzete byt rad, ze to je 0,55.

Recidiva je sice s  casovym odstupem 7 let a taky to neni tr., ale jen prestupek, zkusil bych minimalizovat skody domluvou s urednikem, kdyz nebude velkem papirovani jsou i nakloneni nizsi pokute. Pokuta by nemela byt u horni hranice, protoze ani alkohol neni u horni hranice.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

Aprýl

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 18 Září 2024, 08:43:00 »

S tou krvi se pomerne spatne manipuluje, aby tam spravne namichali takove mnozstvi, aby to nebylo do oci bijici nekde po ceste... od beznych fizl dementu to asi nehrozi.

Vypada to na bezny zbytkovy alkohol, bezne se konzumuje do 22-24, par piv je treba 3-5 a staci unava ci zhorsena funkce jater a v 5 rano tedy po nejakych 5-7 hodinach muzete byt rad, ze to je 0,55.

Recidiva je sice s  casovym odstupem 7 let a taky to neni tr., ale jen prestupek, zkusil bych minimalizovat skody domluvou s urednikem, kdyz nebude velkem papirovani jsou i nakloneni nizsi pokute. Pokuta by nemela byt u horni hranice, protoze ani alkohol neni u horni hranice.
Mě právě nejde ani tak o pokutu, i když samozřejmě čím méně tím lépe, ale co nejdřív mít papíry a sere mě další záznam. Ale chápu, že to jinak nepůjde. Počkám na to co mi úřad pošle, postnu to sem a uvidím. Naštěstí mám 0 bodů v kartě řidiče a mimo to předešlé řízení jen jeden záznam za pásy z roku 21.
IP zaznamenána

Aprýl

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 27 Září 2024, 11:10:25 »

Dotaz, došlo mi rozhodnutí, dali mi 8 měsíců, počítal jsem se 6ti :(..V rozhodnutí je zapsána špatně SPZ, dá se s tím nějak pracovat, abych napsal odpor? Dále nechápu, že vychází z dechu 0,56-0,24=0,32. Myslel jsem, že vezmou 0,47 z krve -0,2 a budu pod 0,3. Nebo to nemusí? Píše se tam, že jsem s naměřenýma hodnotama souhlasil, což není pravda, dále se i píše, že jsem se nevyjádřil a nic nepodepsal. A pokud podám odpor, může SO přitvrdit?
Dík za názory.
« Poslední změna: 14 Října 2024, 09:58:08 od kajda11 »
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 27 Září 2024, 13:14:33 »

Píše se tam něco o přitěžujících a polehčujících okolnostech?
Tím by se měl úřad také zabývat. Protože by si měli odůvodnit proč dávají pokutu zhruba v polovině možného rozsahu.
IP zaznamenána