Zdravím, jdu si pro radu, jestli má cenu bojovat. Byl jsem cca měsíc zpět zastaven hlídkou cca v 5 ráno po cestě do práce (asi 4km). Den předtím jsem měl nějaké piva. Ale takhle vím, že na druhý den jsem ok, proto jsem foukl. Výsledek 0,55 a po 5 minutách 0,57, což mi bylo divné, že to neklesá. Žádal jsem odběr, protože jsem té hodnotě nevěřil.. No moc se jim nechtělo, ale přistopili na to s kecama. Popřel jsem jakoukoli konzumaci a nic nepodepsal z čehož taky nebyli nadšení. V nemocnici jsme byli cca za 20 minut. Zadrželi mi ŘP, ale po celou dobu až do nemocnice mě nepoučili, že nesmím nic konzumovat. Teprve v čekárně, kdy jsem se chtěl napít. Mezi tím mi úřad poslal příkaz o zadržení ŘP, což jsem ani nerozporoval, protože jsem si myslel, že mi to orgán zamítne. Krev jsem se "dozvěděl" asi 2 týdny z5, kdy jsem si volal na místní oddělení Pčr. Prý 0,47. Od úřadu nemám ještě nic.
Zajímá mě jestli s takovou hodnotou má cenu něco rozporovat. Dále jestli mi automaticky odečtou fyziologickou hodnotu?? Čili 0,47-0,2=0,27, což je aspoň pod 0,3.
Dále se mi moc nelíbí postup, kdy si krev Pčr odnáší a já nad tím nemám kontrolu, ale to je asi v jejich vnitřních předpisech?
Děkuji za rady a názory.