30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Nový úřad na STK  (Přečteno 7043 krát)

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Nový úřad na STK
« kdy: 05 Září 2024, 16:51:55 »

V republice jsou všechny problémy vyřešené, je tedy třeba založit nový úřad na kontrolu kontrol:
https://www.echo24.cz/a/HxrEf/zpravy-domov-stat-chce-zintenzivnit-kontroly-na-silnicich-inspekce-bude-kontrolovat-stanice-stk-davat-pokuty-a-brat-ridicaky
Zdá se, že vidina bezpečného dojetí do zamýšleného cíle bude kvůli represím ještě větší chimérou než v Sovětském Rusku :-)
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil
Re:Nový úřad na STK
« Odpověď #1 kdy: 05 Září 2024, 17:08:50 »

Zrovna dneska jsem musel jet za čiplou Ovcí 1.9TDI.
Na jednu stranu jsem odpůrce utahování šroubů, nadruhou stranu nemám zájem jezdit za takovejma sračkometama.
Kdyby lidi nejezdili s takovejma popelnicema a technici na stk to nepouštěli do provozu, tak by nikdo neměl potřebu kontrolovat.
Ono dát dopucu starou tdi není až tak nepřekonatelný problém, pokud není vyběhaný motor a pokud to nenačipovalo nějaký prase, aby to jelo vocpodu.
IP zaznamenána

Zox

• Zobrazit profil
Inspekce silniční dopravy
« Odpověď #2 kdy: 05 Září 2024, 17:16:52 »

Vzniká nám tu nová složka policie s názvem Inspekce silniční dopravy. Bude mít pravomoc zastavovat vozidla, šťourat se v nich, ukládat pokuty, vybírat kauce, bránit další jízdě a nejspíš ještě další věci, které zmrd kupka radši záměrně neřekl.

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/domaci/stat-zintenzivni-technicke-kontroly-aut-vytvori-silnicni-inspekci-352730
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 05 Září 2024, 17:20:00 »

cocomoon, když to je problém. Kamrád má taky načipovaný koncernový TDi. Bordel top umí dělat slušný. Ale když to zavání problémem, tak přepne skrytý spínač a najednou je to sériovka jak vyšitá... Standardní mapy, kouřivost, všechno v normě... A co teď s tím...
IP zaznamenána

Jojoba

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 05 Září 2024, 20:19:57 »

Jedna věc sou nepovedené tuningy, ale tadyk to sou spíš vraky v rukou extra přizpůsobených a rádobykutilů z východu ua. Co ty dokážou hejbat po silnici, to nigdo normální nedá. A nepostižitelný. Sebrat jim nejni co, ani doklady, a ten vrak je v hodnotě mínusové...... Vždy se jen modlím, ať mě nenastřelí, radši i riskuju přestupek a nemuset inhalovat emise..... v těchto vedrech nepomáhá ani vnitřní cirkulace .... hodně rychle pryč.   Těchto kusů by škoda nebylo, ale to radši neviděj. To by mohla být v obou kategoriích diškrymynace.....
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 05 Září 2024, 23:20:28 »

podle mě zbytečný příspěvek

těch čudících dodávek, z osobáku pak speciálně fordů, potkávám denně spousty
když to je na okrsce, protože parta zedníků jede zdít příčku do sousední vesnice, tak to ještě jakžtakž chápu
ale když to dojedu na dálnici....
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 06 Září 2024, 11:45:18 »

Stát chce mnohem tvrději vymáhat měření emisí. A mohou na to doplatit nic netušící řidiči:

https://archiv.hn.cz/c7-67361860-s25o1-5cb69616f6ca218
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #7 kdy: 06 Září 2024, 21:22:24 »

jasný tvl, dyby chyby bláblá nebyla jedna věc, tak si stádní vyžírky záměrně nevyrobijou nejakou jinou (příkladů máme vagón, proměnlivý rychlostní značení, buzerační třicítky s úsekovkama, dyž vo emisích, jednu dobu byly zavedený takový požadavky, že neprolýzaly zánovní auta na prvních opakovanejch emisích, pže ani výrobci neměli tak striktní požadavky na spalování, atd.), jenom aby mohli kasírovat a buzerovat furt pryč…je tady vo tom jenom celý todle fórum…panenko skákavá, do čeho to zas gdo dušu dal
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

MatesBrno

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 08 Září 2024, 19:53:20 »

Já bych ty smrdící TATRY, LIAZy, 706, AVIE, PRAGY, TDI vyjeté k smrti a jiné šroty z zakázal.

Ničeho se nebojím, vše co mám, plní EU6 / EU5 a ve svém veteránovi jsem nechal vyčistit EGR a mám zánovní DPF.  Olej měním po 8 tis a vzduch po 16. Kdyby se do toho nenainvestovaly statisíce, dávno by měl radost Kovošrot.

Jen ať to všechno pěkně vyřadí.

KONTROLA KONTROL? Takto skončil Sovětský Svaz, kdy místo MAKE MONEY všichni všechno jenom kontrolovali.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 08 Září 2024, 21:28:06 »

Tak jste si odplivl, snad máte lepší pocit.

ve svém veteránovi jsem nechal vyčistit EGR a mám zánovní DPF

Mimochodem před rokem 1994 moc vozidel s DPF nejezdilo. A i kdyby jste měl třeba Peugeot 604, tak varianta zánovního filtru DPF pro tento model je pohádka na dobrou noc.
IP zaznamenána

x.bobes.x

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 09 Září 2024, 12:29:43 »

Já bych ty smrdící TATRY, LIAZy, 706, AVIE, PRAGY, TDI vyjeté k smrti a jiné šroty z zakázal.

Ničeho se nebojím, vše co mám, plní EU6 / EU5 a ve svém veteránovi jsem nechal vyčistit EGR a mám zánovní DPF.  Olej měním po 8 tis a vzduch po 16. Kdyby se do toho nenainvestovaly statisíce, dávno by měl radost Kovošrot.

Jen ať to všechno pěkně vyřadí.

KONTROLA KONTROL? Takto skončil Sovětský Svaz, kdy místo MAKE MONEY všichni všechno jenom kontrolovali.

Jen je tu takový drobný detail, auto musí splňovat normy které platily v době výroby vozidla.
Tudíž, ty Vámi démonizované Tatry a Liazky, bez problému měřením projdou, jelikož je tam velká tolerance.
Kdežto vaše slavné E6 má normu tak na hraně, že emisní limity schválené pro dané vozidlo splňuje jen jako nové…
« Poslední změna: 09 Září 2024, 12:32:56 od x.bobes.x »
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 09 Září 2024, 12:53:35 »

„…že emisní limity schválené pro dané vozidlo splňuje jen jako nové“ no, někdy ani to ne, stačí natankovat palivo jiné kvality, jezdit delší dobu po městě (krátké trasy) a pod!  :)
IP zaznamenána

Féna

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 09 Září 2024, 23:54:02 »

Stejně je to celé fraška. Moje nedávná zkušenost s vozem před renovací je taková, že mám protokol, kde je 0 závad, ačkoliv to auto stálo 1,5 roku v kopřivách. Udělal jsem nějakou minimální údržbu brzd, dotankoval palivo do čehosi, co tam bylo od r 2021. Nikoho nezajímá, že se skrz nosník dá prostrčit ruka, ale ET disků, které nesedí o 3mm, to byl hrozný problém.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #13 kdy: 10 Září 2024, 00:06:55 »

Tudíž, ty Vámi démonizované Tatry a Liazky, bez problému měřením projdou, jelikož je tam velká tolerance.
no vony snad limity nebyly žádný, takže to pravděpodobně ani neměří 8)
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

MatesBrno

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 11 Září 2024, 12:06:39 »

Dobrý den pane Hugo.

I. Neodplivl, ale dusil jsem se. Jsem na ČMUĎÁKY naštvaný.

II. Jak jste prosím vůbec přišel na rok 1994? A Jaký Peugeot 604?

Můj stařičký "veterán" je TDI s DPF, plnící normu EU IV. Emisemi prošel bez protekce a to se zahumuseným EGR, karbonem.

Nechtěl jsem obtěžovat svým výfukem ostatní, a tak jsem vše nechal vyčistit, vyměnit, opravit a tankuji kvalitu PKN ORLEN nebo EUROOIL. Auto jede o poznání lépe.

Tak jste si odplivl, snad máte lepší pocit.

ve svém veteránovi jsem nechal vyčistit EGR a mám zánovní DPF

Mimochodem před rokem 1994 moc vozidel s DPF nejezdilo. A i kdyby jste měl třeba Peugeot 604, tak varianta zánovního filtru DPF pro tento model je pohádka na dobrou noc.

DĚKUJI ZA POCHOPENÍ mého dobrého ÚMYSLU
« Poslední změna: 11 Září 2024, 12:17:14 od MatesBrno »
IP zaznamenána