30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Prasklá žárovka  (Přečteno 2919 krát)

mhepp

• Zobrazit profil
Prasklá žárovka
« kdy: 27 Srpna 2024, 14:24:29 »

Nečekanou shodou okolností se mi povedlo pěkně vyj*bat s PČR...

Při mezipřístání na cestě jsem si všiml, že mi nesvítí pravá zadní obrysovka. Po vyřízení potřebného jsem žárovku rovnou vyměnil a pokračoval v cestě. Výměna je na pět minut i s drbáním na hlavně, tak proč to odkládat. Asi o 20m a dvě zatáčky později PŘEDE MNOU modrá diskotéka a prej že silniční kontrola... Následovala klasická otázka, jestli vím, čeho jsem se dopustil a takové to klasické licitování „však on se přizná sám“. Na tuto hru jim ale neskočím. Jasně, že to byla ta prasklá žárovka vzadu  ::) Podotýkám, že VŠE se zatím odehrávalo PŘED autem...

„A vy dokážete zkontrolovat žárovky vzadu když vidíte auto jen zepředu? Jak to děláte? Můžete mi to taky ukázat? Zjednodušilo by to kontrolu vozidla před jízdou!“
„To je naše starost jak to víme. Nesvítí vám žárovka! Bude to za 500!“
„Nebude, před jízdou svítila, kontroloval jsem vozidlo.“ (Náhodou zrovna ano...) „Vy snad před každou jízdou vozidlo nekontrolujete? A děkuji za upozornění, vyměním si ji.“ A začal jsem vytahovat náhradní žárovky...
„Ne, bude to za 500!“
„Jestli tomu nerozumíte, tak nesouhlasím. A vůbec, ukažte mi, která žárovka mi nesvítí, ať si ji můžu rovnou vyměnit!“
„No pravá zadní obrysovka, nic vám nemusím ukazovat!“
Druhý PaCH šel konečně dozadu, pak se vrátil a odvedl svého asertivního kolegu stranou...
„...šepot... ale jemu fakt nesvítila... ...šepot...“
Návrat ke mě.
„Jeďte!“
„Chci protokol o kontrole!“
Beze slova odešel a odjeli...

Ani mne nezvládli ztotožnit.

Asi si požádám o protokol znovu.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Prasklá žárovka
« Odpověď #1 kdy: 27 Srpna 2024, 16:20:44 »

To není pěkné ani nepěkné a už vůbec ne vyjebání s PČR.
To je pouze to, že jste obhajoval svá práva a držel se dikce zákona, toť vše. Na začátečníka docela dobrý…  ;)
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 28 Srpna 2024, 18:50:41 »

Nahrávka? To mohla být dobrá komedie?
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 28 Srpna 2024, 19:46:34 »

Komedie to byla slušná, nahrávka už ale ne - neměl jsem u sebe telefon :(
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 29 Srpna 2024, 07:50:50 »

Já ale nechápu tu módu hned aktivně chtít před policajtama něco měnit. Už více jak rok nejsou žárovky povinnou výbavou auta. Přijde mi to úplně stejné jako ono pověstné žmoulání čepice na úřadech.
A taky s policajtama se vybavuju co nejméně. Prostě před jízdou to svítilo a nazdar.
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 29 Srpna 2024, 10:18:12 »

Pokud bych musel rozebrat půl auta, tak prosím, pošlu je někam jak píšete. Před jízdou svítilo a basta. Na druhou stranu jsem v tomto případě hrál divadlo - věděl jsem, že svítí - před pár desítkami sekund jsem to kontroloval. Druhou stránkou věci je to, že sám nesnáším, když cizí auto nesvítí jak má. V noci to pro mne subjektivně působí nebezpečně (zvláště u nesvítící levé strany) a chci se chovat ohleduplně k ostatním. Takže pokud je to závada, kterou mohu bez problémů odstranit, tak proč ne. Navíc to má benefit v podobě zaměstnání PaChů něčím užitečným. Před mnoha lety se mi povedlo je zaměstnat na více než 20 minut postáváním s baterkou - „Posvítíte mi tu chvilku, ať na to lépe vidím? Jo, takhle, děkuji!“ Jen jsem byl tehdy nezkušený a zapomněl jsem je na závěr požádat o protokol ;)
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #6 kdy: 01 Září 2024, 22:48:53 »

Já ale nechápu tu módu hned aktivně chtít před policajtama něco měnit. Už více jak rok nejsou žárovky povinnou výbavou auta. Přijde mi to úplně stejné jako ono pověstné žmoulání čepice na úřadech.
A taky s policajtama se vybavuju co nejméně. Prostě před jízdou to svítilo a nazdar.
s tímdle běž laskavě do někam, nesvítící dementi za snížené viditelnosti sou vo život, absolutně nepochopím kretény co dokážou v noci (mimo město, kde fakt nejsou lampy) jezdit s nesvítícím světlem, a to fak nejsou žádný poršáci kde je pomalu potřeba vyndat kvůli žárofce motor tvl, ale jednoduchý levný plečky kde to i debil se zvláštní školou vymění nejhůř za pár minut
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 01 Září 2024, 23:48:12 »

Proč hned tak zhurta? Bavíme se o obrysovce (navíc zadní). Pokud svítí potkávací, tak mi to jako zásadní nepřijde.

A i dle zákona je závadou typu C hodnoceno následující:
4.1.1.1.8   
Na vozidle nesvítí žádný potkávací světlomet nebo na straně do vozovky nesvítí potkávací světlomet ani přední obrysová svítilna.

Edit: Fakt bych u některých levných pleček to chtěl vidět. Viz. výměna přes podběh u Megana nebo Fóbie 3. Mě u MB to nedávno měnila žena, nebyl jsem schopen ohnout ruku jinde než v lokti, což bylo k nepotřebě. Ona za půl minuty.
« Poslední změna: 01 Září 2024, 23:53:14 od Hugo »
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 02 Září 2024, 04:51:16 »

Zadní obrysovku bych také hned měnil. Je rozdíl, jestli před sebou předpokládám auto, nebo motorku či kolo.
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 02 Září 2024, 06:57:33 »

Behemot: Pokud motorku či kolo objíždíte takovým způsobem, že by jste trefili levý roh nesvítícího auta, tak se ani nedivím, že se zavedl zákon o odstupu 1.5 metru.
Já třeba zadní žárovku nevyměním bez nářadí. Signalizaci nemám a tak je klidně možné že když žárovka praskne za jízdy tak prostě pojedu bez levé svítící strany.

Nevím kdo je horší. Jestli ten, co vědomně dlouhodobě jezdí s prasklou žárovkou, nebo ten co spoléhá na to, že na autě ostatních vždy všechno funguje na 100% a když náhodou potká auto, kde něco nefunguje jak má, tak svým stylem jízdy je schopen způsobit nehodu.

A pokud je to tak život ohrožující. Proč teda schválili auta do provozu pouze s jednou žárovkou a nikoliv dvěma? U některých aut jsem to tak měl a bylo to moc fajn, že se téměř nemohlo stát, že by zadek nesvítil.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #10 kdy: 02 Září 2024, 12:08:04 »

tydle alibistický žvásty si nech pro svou matku tvl, že člověk za jeden den klidně potká TUCET kreténů, co jim to nesvítí, příp. blbě, vůbec, úplně všecko, dálky apod., to je naprosto neuvěřitelný a není to žádná výjimka, ale pravidlo prakticky kdykoli jedu dál než 5 kiláků do kšeftu; a to sem eště ani nezačal vo blinkrech

a vo nejakým předjíždení debilů jedoucích po úzkejch silnicách 15. třídy prostředkem si taky běž podebatovat za dementama do posranecké, co tydle hovadiny protlačujou
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

cocomoon

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 02 Září 2024, 12:19:30 »

Stejný žvásty jsou ty tvoje bláboly, který nedokážeš ani vyjádřit jako normální slušný člověk.
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 02 Září 2024, 16:46:48 »

Nech ho, on je místní folklór a na tohle vyjadřování tu už má zvykové právo.
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 02 Září 2024, 18:23:41 »

(nejen tady)
IP zaznamenána