30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Jízda s cizí RZ  (Přečteno 4720 krát)

Matt_CZE

• Zobrazit profil
Jízda s cizí RZ
« kdy: 20 Srpna 2024, 22:06:39 »

Zdravím, mám tady perfektní záležitost.

V úterý jsem si koupil novou motorku - tím myslím uplně novou - dostal jsem COC list, zelenou značku a hurá domů.
Druhý den sem utíkal na úřad, dostal normální RZ a začal zajíždět.
Samozřejmě mě zastavil příslušník (jen namátková kontrola) a všimnul si, že mi nesedí VIN v techničáku a na motorce.
Ukázalo se, že mi prodejce vydal jinou motorku (typ stejný, VIN jiný), než ke které mi dal COC list, kupní smlouvu atp...

Asi nikoho nepřekvapí, že to strážníka nezajímalo - prý jsem si to měl zkontrolovat - což měl možná pravdu, ale já jednal v dobré víře a takovýto omyl by mě nenapadl, když si toho nevšil mechanik, který motorku připravil ani prodejce, který mi ji předával.

Věc samozřejmě putuje na správní řízení a já se ptám - má cenu se něják bránit, nebo je to v prdeli a mám se na rok rozloučit s ŘP?
Náš firemní advokát mi doporučil jiného, který mě ve věci bude zastupovat, ale i tak bych se rád zeptal, co mě patrně čeká, popřípadě si vyslechl nějáké tipy.

Moc díky
IP zaznamenána

motoosman

• Zobrazit profil
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Jízda s cizí RZ
« Odpověď #2 kdy: 21 Srpna 2024, 08:15:11 »

Tady Vam urcite nikdo erudovane neporadi (pokud sem nenahledne nektery ze zdejsich opravdovych pravniku). Drzel bych se linie, kterou Vam doporucil Vas podnikovy pravnik a resil to s pravnikem, ktery se danou problematikou zabyva.
Jeste bude zajimave, jak si s celou situaci poradi prodejce (uvedeni do legalniho stavu, nejaka kompenzace pro Vas ...). Ja bych ho asi za neco takoveho stahnul z kuze.
IP zaznamenána

Matt_CZE

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 21 Srpna 2024, 09:28:58 »

Co se týká prodejce, tak vyvodil odpovědnost pro servisáka, který motorku vybalil a skládal (chudáka propustili...), poté pro vedoucího servisu (který ji převážel ze servisu na showroom) a pro prodejce, který motorku předával.
Podotýkám, že jsem o nic z toho nestál, protože mi to nic nepřinese.
Jsou ochotni jít ke správnímu řízení svědčit, ale jiná kompenzace nenastala, což je vtipný, když od nich mám dvě né úplně levná auta a motorku za 700k  ;D
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 21 Srpna 2024, 10:50:44 »

Rady o právníkovi jsou na místě. Ale domníval bych se, že chybí zavinění - kecy fízla o kontrole bych pominul. Máte Kupní smlouvu, předávací protokol - tomuto stroji byla řádně vydána RZ. Bude zřejmě nutné zvážit, co bude výhodnější - zda-li tvrdit, že je chybná motorka, nebo chybná kupní smlouva a COC.
IP zaznamenána

Matt_CZE

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 21 Srpna 2024, 18:57:55 »

Na to je vcelku jednoduchá odpověď, protože zítra dovezou správnou motorku a špatnou odvezou. Bude k tomu další předávací protokol, ve kterém bude uvedeno, ze došlo k záměně vinou prodávajícího.
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 22 Srpna 2024, 07:31:39 »

gumidos> Co se tyce zavineni - to se obavam, ze tady je: Matt_CZE si proste mel VIN zkontrolovat pri prebirani, s tim bude SO rychle hotov. Spis bych to videl na polemiku okolo materialniho aspektu: Matt_CZE nikomu neublizil, nikoho neomezil, nikoho neohrozil ... 'opravneny zajem spolecnosti' kterym se tak rady zaklinaji vsechny SO nebyl nijak narusen.

Matt_CZE> Pokud by Vas skutecne vykostili (stahujeme kalhoty daleko pred brodem) a krome pokuty by padl i zakaz rizeni, bylo by dobre zkusit 'vyjednat' pouze zakaz rizeni vozidel pro skupinu A. To v zasade je mozne, ale je v tom chaos a ne vsechny SO to udeluji. Potom by se dalo vhodnym nacasovanim (a za predpokladu ze Vam napali spodni hranici - 5000Kc + 6mesicu zakaz) dosahnout zakazu teba od 1. listopadu, kdy sezona pro vetsinu motorkaru stejne konci, po 3 mesicich pozadate o prominuti zbytku a koncem unora/zacatkem brezna Vam zakaz skonci a sezona zacina. Pokutu za Vas predpokladam zaplati prodejce - alespon ja bych si kvuli 5000Kc nenechal odejit zakaznika, ktery u mne nechal +/- 3 mega.
« Poslední změna: 22 Srpna 2024, 07:38:06 od medved »
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #7 kdy: 27 Srpna 2024, 17:40:58 »

je na místě ovšem zmínit, že - v případě, že se bránit nebudeš, nebo to projedeš - jakmile už jednou režim do svejch útrob schvátí pravomocně udělenej takovej postih a zákaz řízení, tak už to tam bude navěky a typicky v nejnevhodnější moment někdy v budoucnu se to může vytáhnout a přidat k tíži v nejaké úplně jiné věci; nekomu je to jedno, nekomu tohle může stát za nejakou tu snahu a finance na advokáta, páč člověk nikdy neví, že…
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Matt_CZE

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 27 Srpna 2024, 20:40:42 »

Ahoj, je mi to úplně jasné. Bránit se budu do poslední chvíle, bez ohledu na finanční náročnost… už jen proto, že se opravdu necítím být vinen…

…nicméně, zatím ticho po pěšině.
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 27 Srpna 2024, 21:06:38 »

obzvláště behemontova slova je třeba vzít v potaz !
už na věky věku budete pro "systém" pirátem, ačkoli do rozhodnutí napíší, že k tomu nepřihlíží....
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #10 kdy: 27 Srpna 2024, 21:20:17 »

koho? že voni si zas nevzali brejle :o ::)
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Matt_CZE

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 12 Října 2024, 08:55:57 »

Update: Stále nic nepřišlo…
IP zaznamenána