30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Hovorové zařízení § 125c odst. 1 písm. f) bod 1 zákona o silničním provozu  (Přečteno 7445 krát)

sedoun

• Zobrazit profil

Dobrý den.
Všechny vás tu zdravím, hledám zde pomoc s vyřešením případu, kde jsem byl zastaven Pomocí a Ochranou.
z přestupku podle ustanovení § 125c odst. 1 písm. f) bod 1 zákona o silničním provozu, kterého se fyzická osoba dopustí tím, že v provozu na pozemních komunikacích při řízení vozidla v rozporu s § 7 odst. 1 písm. c) drží v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové zařízení.
Jde zde o vybodování tímto přestupkem který je hodnocený jako 4 bodový :(
Mám zde pár bodů na které bych se chtěl zeptat, a zda mi poradíte jak mám ve správním řízení potupovat. Blanketní odvolání samozřejmě podávám v termínu.
Nasledné kroby bych rád zkonzultoval s někým zkušeným:)
Mé body které jsem nabyl z Příkazu z Občansko Správního oddělení.
1. První byla poštovní poukázka na které stojí "Účel pltaby: Komunální Odpad"
2. Nesouhlasí, místo kde jsem byl zaznamenán a je zde špatně uvedeno. Je zde uvedeno, že je pořízeno někoik záznamů video i foto, plus svědectví dvou org. Otázka je jak moc je to důkazní hodnota, a zda na tomhle faktu jde shodit případ o nepodloženém místě záznamu. Myslím, že je zde špatně zaevidováno místo, kde jsem byl údajně přistižen.
3. Nesoulad po sobě navazujících videí, jelikož se rozchází výpověď na tom, že jednou jedou přímo za mnou, na druhém, že před nimi jede jiné vozidlo.
4.Předložení dokladů potřebných k provozování a řízení, chápu dobře že jsou to všechny doklady? ŘP, OP, zelená karta?  A skutečnost byla jen ŘP Řidičský průkaz
5.Co to jsou dobré vyhledové podmínky? při situaci kdy auto stojí v jednosměrce a stojí k hlavní cestě tak aby nebylo vidět z hlavní cesty, si myslím, že to nejsou dobré výhledové podmínky.
6. O místa jejich rozhodnutí, že jsem byl viděn se zařízením, po místo zastavení bylo cca 1,5km je to nejak napadutelné? přitom mne mohli dle jejich textu zastavit okamžitě.
7. Jaký je správný postup zastavení? Varovná světla , majaky, a houkčka? nápis Stop?
Pozdeji doplním více informací děkuji za přečtení případnou radu.
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil

Případné chyby v příkaze nemá cenu řešit, protože podáním ODPORu, nikoliv odvolání, se příkaz ruší.
Ze spisu si pak můžete zjistit co všechno na vás mají a podle toho zvolit správnou strategii obhajoby.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Přesně tak, pokud je příkaz, nelze se odvolat, takže spíš upřesněte, jak to procesně je.
IP zaznamenána

sedoun

• Zobrazit profil

Dobrý den.
Děkuji za odpovědi
V procesu to zatím je. Podal jsem odpor proti příkazu. Odeslal den před koncem 8 dení lhůty.
Dále tedy čekám na zahájení správního řízení.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Jen technická: správní řízení již bylo s velkou pravděpodobností zahájeno právě tím Příkazem. V jeho poučení by mělo být uvedeno, že podáním Odporu se Příkaz ruší a správní řízení pokračuje.

Každopádně čekáte na další krok správního orgánu.
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Jde zde o vybodování tímto přestupkem který je hodnocený jako 4 bodový :(

Pokud by skutečně došlo k vybodování, pak by bez ohledu na probíhající řízení a jeho výsledek bylo od vás krajně vhodné, abyste absolvoval kurs bezpečné jízdy a 4 body si umazal. Máte na to čas do právní moci případného prohraného řízení o uváděném přestupku "držení hovorového zařízení".
« Poslední změna: 15 Srpna 2024, 11:17:24 od gumidos »
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil

Ještě bych mrknul na EKŘ. Než budete absolvovat kurs bezpečné jízdy.
IP zaznamenána

sedoun

• Zobrazit profil

Dobrý den, dobrý večer.
Bohužel nemohu absolhovat kurz bezpečné jízdy. Mám jeden 6 bodový přestupek za nebezpečné předjíždění.
Spr. Org se mi telefonicky ozval a chtěl po mne informce z jakého důvodu odpor podávám.
Na to jsem neodpověděl, odpověděl spíše protiotázkou co s tímtedy budeme dělat, bylo mi sděleno v telefonu, že mi zašlou tedy ještě další dopis ohledně upřesnění proč podávám odpor. A zeptal jsem se zda mohu vidět záznamy z kamer. A mohu. Jen je teď otázkou času kdy se tam budu moct zajet podívat. A zjistit co tedy mají na  kamerovém záznamu.
Poprosil bych máme tu dobrého Advokáta? Zlínský kraj?
Též mi bylo sděleno, že to co je uvedeno v příkazu je téměř totožné z vyjádření policie. Tudíž již mám podklady na další možné kroky.
Stav řízení je teď bohužel nevyzvednutí dopisu na poště, doručení do schránky. Obsah dopisu bude tedy žádost úřadu na uvedení důvodu podání odporu proti příkazu.
Z důvodu ? Musí se udávatůvod konkrétní? Měl jsem za to že stačí podat odpor. Tím se zahájí správí řízení. Ne?
Děkuji za pomoc  a hezký den všem

IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

S úředním parazitem se po telefonu vůbec nebavte. Komunikujte s ním jen a pouze písemnou formou a to až po konzultaci zde (případně s právníkem). Správní řízení bylo zahájeno doručením příkazu (jak už psal kolega solaris).

Nahrajte sem ten příkaz v anonymizované podobě. Až bude doručen ten další dopis, také jej sem vložte.

Kdy Vám byly připsány poslední body?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

No, úřad, který nejprve telefonem a pak písemně vyzve, aby se mu zdůvodnilo, proč se podává odpor, je z principu hodně divný. Nabízí se varianta nereagovat, tušil bych v tom jistý potenciál, například kdyby se úřad rozhodl odpor nepovažovat za platný z důvodu nedoplnění důvodu :-) (není to náhodou Prostějov? tam jsou prý podobně kreativní) Jinak řízení už běží. Jako účastník se seznamte s kompletním spisem, postup se tady už psal. Ale hlavně se tam k ničemu nevyjadřujte. Taky nezapomeňte na úřední záznam o tom hovoru, třeba budete překvapený, až zjistíte, co jste řekl :-)
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil

Všechno nahrávejte. Ten telefonní hovor z úřadu máte nahraný? Při interakci s úřady je potřeba hovory umět nahrávat!
IP zaznamenána

sedoun

• Zobrazit profil

Nahrál jsem na uschovnumůj konkrétní případ, Poprosím kdo by měl zájem mi poradit prosím stáhněte. Děkuji moc předem
https://www.uschovna.cz/zasilka/QPVJYSLJU7B2FERP-7UC
IP zaznamenána

sedoun

• Zobrazit profil

S úředním parazitem se po telefonu vůbec nebavte. Komunikujte s ním jen a pouze písemnou formou a to až po konzultaci zde (případně s právníkem). Správní řízení bylo zahájeno doručením příkazu (jak už psal kolega solaris).

Nahrajte sem ten příkaz v anonymizované podobě. Až bude doručen ten další dopis, také jej sem vložte.

Kdy Vám byly připsány poslední body?
Poslední body jsem měl v březnu.
Děkuji za příspěvek
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil

Můžete sem nahrát i ten zaslaný odpor? Anonymizované dokumenty může vkládat i sem jako přílohy příspěvků. Je to vhodnější. Z úschovny za chvíli zmizí.

Získejte spis. Potřebujete vědět, co konkrétního na Vás úřad má.

Na žádný dopis s žádostí o zdůvodnění odporu nereagujte.

A mezitím studujte. Podobné případy tady a obecné zásady jednání s úřady třeba zde: https://road-fens.com/category/fsm/
IP zaznamenána

sedoun

• Zobrazit profil

Zde je ÚZ od pach.

V záznamu dále sděluje nepravdivé informace, ktré jsou o kamerovém záznamu. Zde uvádí dokonce jinou Osobu, jiný datum, mé auto a čas.
Přikládám odpor proti příkazu.

Děkuji za pomoc
IP zaznamenána