Cca ve 23.15 jsem byl v dobře osvětleném městě zastaven pomahači na dobře osvětleném místě. Po negativní dechovce mě orgán vytáhl před vozidlo s tím, že nesvítí levý přední světlomet. Reagoval jsem, že při kontrole vozidla před jízdou bylo vše v pořádku. Následovala krátká klasická přednáška, že uvedené muže být až za x tisíc a necháme to tedy za 500 Kč. Na to jsem reagoval větou, že pokud má podezření na spáchání přestupku nechť to oznámí SO. Do datovky mi zatím přišlo jen sdělení ve smyslu, že před zahájením SŘ se mohu jít přiznat a uhradit pokutu na což jsem nereagoval.
Hodně mě tento nezákonný postup nasral jelikož i přes pokročilou hodinu jsem o problému skutečně nevěděl, tedy chybí zavinění = nelze uložit pokutu. Vozidlo je staršího data = zašlý světlomet, nejlevnější žárovka, poznat, že světlo nesvítí by šlo mimo osvětlenou komunikaci nebo tak, že bych dojel na křižovatce vozidlo před sebou což se nestalo. Bohužel jsem si celou věc nenatočil.
Žárovku jsem s sebou měl, vyměnit ji umím a je to snadné a rychlé, ale poté co mě propustili jsem odjel bez její výměny (nějak mně nedošlo, že by bylo vhodné výměnu provést). Což možná bude problém pokud to bude takto ve spisu? Protože je evidentní, že v tu chvíli jsem již o závadě věděl. Nicméně snad mohu s úspěchem tvrdit, že se světlo následně rozsvítilo, například, když jsem na něj poklepal...
Nějaké tipy a rady pro následné SŘ, aby pravda a láska zvítězila?