30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Rychlost Brno - posouzení foto Ramer 10  (Přečteno 3528 krát)

trash

• Zobrazit profil
Rychlost Brno - posouzení foto Ramer 10
« kdy: 30 Července 2024, 14:44:41 »

Ahoj všichni. Mám tady snímky z RAMER10 a přijde mi, že by tam byla snad i šance, vzhledem ke kovovému svodidlu a k tomu, že měřené vozidlo je docela dost na kraji. Co tady na to vy, hlavy pomazané?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Rychlost Brno - posouzení foto Ramer 10
« Odpověď #1 kdy: 30 Července 2024, 16:10:29 »

Chtělo by to do řízení dostat jako podklady návod k obsluze a postup pro vyhodnocení snímků, jinak se dostáváte do situace, kdy stát něco nějak hodnotí, zatímco jako účastník nevíte jak.
Kdybyste měl jaksi možnost to vyzkoušet, bylo by to fajn.
IP zaznamenána

trash

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 30 Července 2024, 23:00:29 »

Jako jo, ale tady nepředpokládám, že by do řízení dali nějaký jiný návod a postup na vyhodnocení, než to, co již všude netem koluje... Uvažoval jsem, jestli to, že vozidlo je z velké části mimo radarový paprsek a naopak v centru paprsku je kovové svodidlo, by v tomto konkrétním případě mohlo být relevantní.
« Poslední změna: 30 Července 2024, 23:34:42 od trash »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 30 Července 2024, 23:30:35 »

Ono je úplně jedno, co je na netu. Je potřeba mít ve spise pospaný relevantní postup, jak orgán vyhodnotil snímek. Co vím, tak v každém kraji je praxe pokud jde o dodané podklady jiná.
Právě to, nad čím uvažujete, může hrát významnou roli, a můžou z toho celkově vyjít různé věci.
IP zaznamenána

Jojoba

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 31 Července 2024, 20:36:10 »

Zdravím, mám ve hře podobný případ s R10, ale u mě je celé vozidlo těsně mimo radarový svazek, ve svazku svodidla a lampa a stožár. Prošel jsem hejno případů a vesměs se SO točí na tom, že R10 měřil správně protože udělal snímek...... tlačím to přes návod a citaci že pokud je vozidlo v neběžné poloze na snímku - pak mohlo dojít k reflexi atd. V tomto je ve svazku větší půlka vč. SPZ, takže oříšek. Možná existuje novější judikát co by to podpořil ale nemám.

+ Zajímavé by mělo být již zmíněný požadavek aby SO do spisu snímek vyhodnotil - teda jako podle čeho. Donutit "definovat" správnou/nesprávnou polohu. Pokud se nepletu, tak poslední Návod hodnocení mřížkou neuvádí spíše blábolí o neomylnosti a vnitřní SW kontrole, což může být cesta neb kontrola je pochybná.
« Poslední změna: 31 Července 2024, 20:41:59 od Jojoba »
IP zaznamenána

kverbeatle

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 04 Srpna 2024, 10:01:56 »

např: jako provozovatel udávám, že v inkriminovanou dobu jsem svěřil vozidlo k užívání strýci 1, bratranci 1 , tetě 1, alternativně strýci 2, bratranci 2, tetě 2, při výslechu strýce 1, se ten přiznal , že vozidlo v inkrimminovanou dobu řídil, při výslechu bratrance 1, se ten přiznal , že řídil v inkriminovanou dobu vozidlo, teta 1 prohlásila, že to byla ona , co vozidlo řídila, výslech jsem provedl na příkaz správního orgánu, který mi to nařídil dopisem,
vzhledem k tomu, že jsem výslech, tedy práci, provedl na příkaz správního orgánu, učtuji tuto práci takto
výslech 6 osob po 2,5hod po 560kč/hod =9750kč, uvedenou částku za práci doplňuji paušálním výdajem 3000kč za dopravné, stravné , svědečné vyslýchaných osob, tedy 3000x6= 18000kč , tedy celkem 27750kč, dlužnou částku ihraďte do 72 hod od doručení tohoto udání,
Uhradu léčebných výloh, za léčení psychického traumatu z toho, že jsem musel provést výslech osob blízkých, bolestné a ztrátu na výdělku, bude vám vyčíslena po ukončení léčení , které dle vyjádření ošetřujícího lékaře bide probíhat nejménš 1/2 roku .
Myslím, že je to dobrá alternativa k Helmutovi Okcrtembe ze Kuompa Lumpur
jo, a to nejdůležitijší, nezapomente, požádat o sdělení, kdo provedl měření automatickým systémem bez obsluhy
« Poslední změna: 04 Srpna 2024, 10:07:11 od kverbeatle »
IP zaznamenána

Ladislav Laker

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 04 Srpna 2024, 10:19:48 »

např: jako provozovatel udávám, že v inkriminovanou dobu jsem svěřil vozidlo k užívání strýci 1, bratranci 1 , tetě 1, alternativně strýci 2, bratranci 2, tetě 2 ...

To jsou neprůchodné totální nesmysly. Provozovatel vozidla je povinen sdělit jméno osoby které svěřil nebo přikázal vozidlo. Sdělení obshující více jmen znamená, že řidič nesplnil svou zákonnou povinnost. Proto SO není povinen dále zjišťovat řidiče. Není povinen provádět žádné detektivní pátrání v okruhu X možných osob.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 04 Srpna 2024, 16:56:54 »

Přesně tak, jen zachrochtají blahem a okamžitě překlápí na přestupek provozovatele.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 05 Srpna 2024, 08:44:57 »

To je celkem jedno, tohle není automatizované měření takže na provozovatele stejně nemůžou... Byl řidič zastaven a ztotožněn?
IP zaznamenána

trash

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 05 Srpna 2024, 20:32:32 »

Chtělo by to do řízení dostat jako podklady návod k obsluze a postup pro vyhodnocení snímků, jinak se dostáváte do situace, kdy stát něco nějak hodnotí, zatímco jako účastník nevíte jak.
Kdybyste měl jaksi možnost to vyzkoušet, bylo by to fajn.

Ano, mám možnost označovat důkazy. Akorát nevím, jak moc si pomůžeme návodem k obsluze, když je Ramer 10 "neomylný", alespoň z pohledu úředníka.

To je celkem jedno, tohle není automatizované měření takže na provozovatele stejně nemůžou... Byl řidič zastaven a ztotožněn?

Nejedná se o automat. Řidič byl zachycen Ramerem z policejního auta v pohybu (proto je na snímku uvedena i rychlost policejního auta, to je těch 68 km/h). Řidič byl posléze zastaven bez toho, aby se ztratil z dohled a byla množnost výměny řidiče.

např: jako provozovatel udávám, že v inkriminovanou dobu jsem svěřil vozidlo k užívání strýci 1, bratranci 1 , tetě 1, alternativně strýci 2, bratranci 2, tetě 2, při výslechu strýce 1, se ten přiznal , že vozidlo v inkrimminovanou dobu řídil, při výslechu bratrance 1, se ten přiznal , že řídil v inkriminovanou dobu vozidlo, teta 1 prohlásila, že to byla ona , co vozidlo řídila, výslech jsem provedl na příkaz správního orgánu, který mi to nařídil dopisem,
vzhledem k tomu, že jsem výslech, tedy práci, provedl na příkaz správního orgánu, učtuji tuto práci takto
výslech 6 osob po 2,5hod po 560kč/hod =9750kč, uvedenou částku za práci doplňuji paušálním výdajem 3000kč za dopravné, stravné , svědečné vyslýchaných osob, tedy 3000x6= 18000kč , tedy celkem 27750kč, dlužnou částku ihraďte do 72 hod od doručení tohoto udání,
Uhradu léčebných výloh, za léčení psychického traumatu z toho, že jsem musel provést výslech osob blízkých, bolestné a ztrátu na výdělku, bude vám vyčíslena po ukončení léčení , které dle vyjádření ošetřujícího lékaře bide probíhat nejménš 1/2 roku .
Myslím, že je to dobrá alternativa k Helmutovi Okcrtembe ze Kuompa Lumpur
jo, a to nejdůležitijší, nezapomente, požádat o sdělení, kdo provedl měření automatickým systémem bez obsluhy
Dříve jsem to neuvedl, až nyní v reakcích. Řidiče chytli při činu, takže obrana je v tomto směru vyloučena.

Ta dlužná částka za výslech osob blízkých, ehm...je to vtipné, ale tyto sradny nezkouším, protože jsou k ničemu a člověk tím zase jenom zabíjí svůj čas, když to uplatňuje.

Co se týče dotazu, "Kdo provedl měření?" Jedná se o dva policisty, kterých jména jsem zabílil na obrázku, ale v zásadě to měřilo měřidlo v jejich autě a oni u toho byli :D

IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 05 Srpna 2024, 20:48:02 »

Ano, rozumím, ale pořád jsem přesvědčen, že úředník musí být schopen ten podklad vyhodnotit podle nějakého postupu, který nemůže zůstat neveřejný či skrytý. A zároveň musí být schopen posoudit, zda byl přístroj použit v souladu s návodem či nikoliv.
Jinými slovy - kdyby tam byla kolečka, čtverečky a čínské znaky, nemůže nastat situace, kdy účastníkovi řízení nebude vysvětleno, co znamenají.
IP zaznamenána

Jojoba

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 06 Srpna 2024, 21:02:24 »

Ahoj všichni. Mám tady snímky z RAMER10 a přijde mi, že by tam byla snad i šance, vzhledem ke kovovému svodidlu a k tomu, že měřené vozidlo je docela dost na kraji. Co tady na to vy, hlavy pomazané?

Proč si myslíte, že by byla šance - zčeho odvozujete ? Nejedná se o laser a dost na okraji, ale menčí 1/2 v radarovém svazku je zatím asi neobhajitelné. Zatím sem skoro uhájil jen růžek ve svazku, ale eště se vaří. Pokud se SO nezkompromituje tak spíše šlus.
« Poslední změna: 28 Srpna 2024, 20:26:37 od Jojoba »
IP zaznamenána